Magazín Elita

OKURKOVÁ SEZONA SE SLAVNÝMI OSOBNOSTMI, LEGENDAMI, ZAJÍCEM I VLKEM

OKURKOVÁ SEZONA SE SLAVNÝMI OSOBNOSTMI, LEGENDAMI, ZAJÍCEM I VLKEM

Ten, kdo není v Karlových Varech či na dovolené, byl v úterý 8. července v srdci staré Prahy v restauraci Campanulla, aby zahájil Okurkovou sezonu ve společnosti slavných osobností. Skvěle vypadající Eva Čížkovská přišla s dcerou Adélou a Nelu Boudovou pro změnu doprovodil syn. 

Ten, kdo přišel, se dobře bavil ve společnosti Vlastimila Harapese, Marcely Březinové, sopranistky Pavliny Senič, muže roku Jana Havlovice, Felixe Slováčka ml. či floristy Pavla Hrušky. Na skok se také zastavil Sámer Issa, Kája Pavlíček, dirigent Miloš Formáček a celá řada dalších známých či jinak zajímavých osobností.

Okurková sezóna obecně vymezuje období, kdy se nic vlastně neděje. Školáci a studenti mají prázdniny, jsou i prázdniny českého a Evropského parlamentu a prázdniny mají také divadla. v Anglii znám jako „hloupé období“ a v Německu, kde se termín nejdříve objevil, označoval mediální prostředí, kterému se říká dodnes „letní díra“.  V novinách se místo seriózních a významných informací objevují senzační zprávy o tom, kdo s kým, i když to není pravda. Vděčné je téma zamýšlení se nad kauzami, některá média dávají větší prostor zprávám ze života celebrit, kdy se čistě osobním a někdy spekulativním informacím věnují i hlavní zpravodajské relace.

Hostitelé v čele s Pavlínou Senič chtěli rozbourat zažité stereotypy „uměleckého léta“. Najít však téma, které by zaujalo společnost i samotné hosty nebylo jednoduché, avšak realizační tým vsadil na zahájení v jižanských rytmech v podání samotné hostitelky, operní pěvkyně Pavlíny  Senič, kterou doprovodil akordeonista Vojta Szabo. Jedinečný okurkový raut, ve kterém v pomyslném žebříčku zabodoval Tarator, okurková polévka, za ním následovala domácí okurková limonáda a jednoznačně zvítězil slaďoučký okurkový muffin, zaujal každého nejen na pohled. O chuti se Vlastimil Harapes vyjádřil: „To je ráj v ústech!“

Hosty přišly pozdravit také postavičky z chystané velké show na ledě Jen počkej, zajíci!,která zahájí svoji sezonu 20. září letošního roku v Praze.

Neuvěřitelné setkání bylo zprostředkováno každému, kdo se chtěl setkat s Železným mužem či Kostlivcem a ti, kteří nebyli programem unavení, se ještě vydali za Vodníkem na Kampu. Aplikace TourHistory oživující postavy z minulosti v životní velikosti uchvátila i Vlastimila Harapese, o kterém se obecně ví, že technickými vymoženostmi se příliš nepřátelí. To skvěle vypadající herečka Eva Čížkovská, tak trochu koketovala s Kostlivcem a s nadsázkou mu záviděla jeho štíhlost.

„Kdo vám o legendách řekne víc než ti, kteří je skutečně prožili? Proto jsme se rozhodli některé z nich vrátit pomocí nejmodernějších technologií mezi živé. Uživatelé vzápětí po stažení aplikace, nejprve najdou strašidla na naší mapě. TourHistory už je navede od jejich aktuální polohy k vybranému místu. Pak už stačí jenom namířit kameru mobilního zařízení na zeď, dveře, nápis a strašidlo se zjeví,“ vysvětlila princip aplikace Linda Zachová ze společnosti ARM SE. Následně se zobrazí legenda, jež se k danému místu váže. A jako památka uživateli zůstane společná fotografie se strašidlem v jeho mobilu či tabletu.

Stažení aplikace TourHistory z Google Play i AppStore, pilotní legenda o žebrajícím kostlivci u Karolina včetně hlavního hrdiny je zdarma. Další příběhy a jejich průvodci jsou zpoplatněni minimální sazbou 20,-Kč. TourHistory je dostupná v sedmi jazykových mutacích. TourHistory je jediná původní česká mobilní aplikace, která se na minulost dívá nejmodernějšíma očima. Více na www.tourhistory.cz

Foto, text: Lenka Žáčková

Fotogalerie
2785

Další články z rubriky

Vibrační plošina Galileo dává sílu do pohybu a pomáhá handicapovaným dětem udělat první krůčky

Vibrační plošina Galileo dává sílu do pohybu a pomáhá handicapovaným dětem udělat první krůčky

Velikonoce jsou jedním z hlavních křesťanských svátků

Velikonoce jsou jedním z hlavních křesťanských svátků

Michaela Gemrotová připravuje sólovou desku. Prvním singlem je píseň věnovaná dceři Anežce

Michaela Gemrotová připravuje sólovou desku. Prvním singlem je píseň věnovaná dceři Anežce

Film VÝJIMEČNÝ STAV s Ondřejem Vetchým je o dezinformacích, které hýbou světem

Film VÝJIMEČNÝ STAV s Ondřejem Vetchým je o dezinformacích, které hýbou světem

V Praze povědomí o autismu podpoří charitativním během

V Praze povědomí o autismu podpoří charitativním během