Magazín Elita

FINALISTKY BATIST NEJ SESTŘIČKY 2014 BYLY PŘEDSTAVENY

FINALISTKY BATIST NEJ SESTŘIČKY 2014 BYLY PŘEDSTAVENY

O zdravotních sestřičkách se často říká, že jsou to andělé. BATIST Nej sestřička je ocenění právě těch nejlepších andělů českých zdravotnických a sociálních zařízení. Cílem je vybrat nejlepší zdravotní sestru z odborného hlediska i z pohledu lidského a zvýšit tak prestiž tohoto povolání, o kterém se říká, že je posláním.

V Hotelu Majestic Plaza byly finalistky představeny novinářům, aby publikováním o této soutěže se podíleli minimem svých možností na oprávněném ocenění „českých andělů“. Zdravotní sestřičky, které se do finále probojovaly, přijely z celé České republiky. Podpořit je přišla celá řada osobností. Tak třeba s bolavými zády se setkání zúčastnila Štěpánka Duchková, která slavnostní večer v Náchodě moderuje a během představování jednotlivých sestřiček prosila jednu o masáž. „Hrála jsem golf a nějak jsem si namohla záda. Ta bolest je ukrutná,“ stěžovala si Štěpánka.

Česká Miss Jitka Válková dorazila v doprovodu druhého Muže roku Adama Klavíka. „Vrátili jsme se z dovolené, ale byla tam zima. Na opalování to moc nebylo. Asi budu muset chodit do solárka,“ posteskla si Válková, která má sestřičky moc ráda a přiznala, že tajně kouká na Ordinaci v růžové zahradě. Že je Adam Klavík zamilovaný do Jitky, bylo znát na každém kroku.

Vlastimil Harapes při představování finalistek ukázal, že má stále své a kvalitní zuby, když si vylosoval sestřičku ze stomatologického oddělení. Ještě se pobavil, když malým dětem dávají po výkonu pastičku. „Fakt pastičku, jo?“, tázal se nevěřícně taneční mistr sestřičky. „Nikoliv pastičku na myši,“ zasmála se sestřička, která měla na mysli zubní pastu na čištění zubů, jen v menším balení a Vlastíka vyvedla z omylu.

„Do soutěže se letos přihlásilo celkem 493 sestřiček z různých nemocnic z celé České republiky. A co na to pořadatel soutěže David Novotný: „Jsem rád, že tato akce, která má za cíl poděkovat zdravotním sestřičkám za jejich práci, má čím dál větší oblibu. Letos jsme do finále poprvé vybrali i zdravotní sestru- muže. Pánové se do soutěže přihlašovali čím dál více a proč jim upřít možnost soutěžit, když pro zdravotní sestru jako muže nemáme nějaký výraz."

Anife Ismat Hasan dorazila v doprovodu kamaráda lékaře Isama Alawy a zářila na všechny strany. Dorazila také šansonová zpěvačka Renata Drössler, Iva Marešová a zpěvačka Jana Rychterová, která dorazila v kožené kombinéze, neboť přijela na motorce.  

Jedním z porotců bude také Jan Cimický, který dorazil sice s manželkou, ale sestřičkám se dvořil. „Jste opravdu potřebné a bez vás by ta práce nebyla. Jste důležité při všech výkonech a jste pravou rukou lékařům,“ zaznělo z úst Cimického.

Obchodní ředitel BATIST Medical a.s., MUDr. Rostislav Verner, MBA poděkoval všem přítomným sestřičkám za jejich obětavou práci slovy: „Jste ve zdravotnictví opravdu důležité.“ Anna Skalická z České asociace sester poděkovala pořadatelům za podporu povolání zdravotních sester. „Je to milé, když víme, že na nás veřejnost i společnosti myslí a vážíme si jakéhokoliv zviditelnění naší práce.“

Mgr. Soňa Marková, místopředsedkyně zdravotního výboru Poslanecké sněmovny zdůraznila, že je v jejím zájmu, aby docházelo ke zvyšování počtu zdravotních sester ve zdravotnictví. Aby bylo dostatek personálu v nemocnicích a pacienti měli dobrou a kvalitní péči. „Jsem ráda, že zdravotní sestřičky mají svou soutěž, kde je to hlavně o sympatiích,“ dodala Soňa.

Jana Třešňáková krajská radní pro zdravotnictví Královéhradeckého kraje je ráda, že již šestý ročník této akce se uskuteční tradičně v Náchodě. „Jsme rádi, že se sestřičky z celé České republiky sjedou zrovna do Náchoda,“ dodává Třešňáková.

A přestože vyhrát by si zasloužily všechny, titul BATIST Nej sestřička však může získat jen jedna z nich. Která to bude? Tak to se dozvíme již na podzim.

 

Finalistky Batist Nej sestřička, Městské divadlo Dr. J. Čížka v Náchodě

4.10.2014 od 19.00 hodin

 

1. Mgr. Lenka Klímová

52 let, Nemocnice České Budějovice, vrchní sestra gastroenterologického oddělení,

2. Mgr. Branislav Moravčík

39 let, Fakultní nemocnice Brno, vrchní sestra Klinika anesteziologie, resuscitace a intenzívní medicíny,

3. Beáta Fišerová

44 let, Fakultní nemocnice Hradec Králové, staniční sestra lůžkového oddělení úrazové chirurgie

4.  Mgr. Eliška Krebsová

47 let, Nemocnice Dačice, oddělení cévní chirurgie – operační sály,

5.  Lucie Kynclová

46 let, Domov na Rozcestí Svitavy,

6. Bc. Alice Stanislavová

44 let, MEDICOM VIP Praha, vrchní sestra klinika plastické a estetické chirurgie,

 7. Mgr. Simona Hájková

45 let, Nemocnice Jihlava, vrchní sestra dětského oddělení-neonatologie,

8. Mgr. Renáta Mertová

49 let, Fakultní nemocnice Královské Vinohrady, vrchní sestra kliniky plastické chirurgie,

9. Monika Utratilová

45 let, Oblastní nemocnice Náchod a.s., vrchní sestra urologického oddělení,

10. Mgr. Ladislava Kohoutová

63 let, Krajská nemocnice Liberec a.s., vrchní sestra chirurgického centra,  

11. Mgr. Eva Jirků

53 let, Fakultní nemocnice Motol, staniční sestra Stomatologické kliniky pro děti a dospělé,

12. Květa Koníčková

54 let, Nemocnice Na Františku Praha, Neurologické oddělení

Fotogalerie
2799 2800 2801

Další články z rubriky

Petr Jákl byl přesvědčený, že thriller Land of Bad udrží pozornost diváka

Petr Jákl byl přesvědčený, že thriller Land of Bad udrží pozornost diváka

Slunce, seno, jahody slaví, i když ho tehdejší cenzura zkrátila

Slunce, seno, jahody slaví, i když ho tehdejší cenzura zkrátila

Zlatovláska opět s Petrem Štěpánkem, tentokrát však v roli krále

Zlatovláska opět s Petrem Štěpánkem, tentokrát však v roli krále

Do divadel míří nová hudební love story BESTIÁŘ, ve které se každý pozná

Do divadel míří nová hudební love story BESTIÁŘ, ve které se každý pozná

HRABĚ MONTE CHRISTO láká na velkolepé nové zpracování

HRABĚ MONTE CHRISTO láká na velkolepé nové zpracování

Na vlně audioknih