Magazín Elita

PIERRE RICHARD BUDE MÍT PŘI VINAŘSKÉ NÁVŠTĚVĚ PRAHY NABITÝ PROGRAM

PIERRE RICHARD BUDE MÍT PŘI VINAŘSKÉ NÁVŠTĚVĚ PRAHY NABITÝ PROGRAM

Ve středu 23. dubna přijede do České republiky Pierre Richard. Jediným setkáním Pierra Richarda s širokou veřejností během jeho návštěvy proběhne ve čtvrtek odpoledne v kavárně tradičního pražského kina Lucerna. Přímo v centru Prahy má oblíbený francouzský herec v plánu autogramiádu, podepisovat bude vína ze svých vinic. „Roztržitého blondýna“, jenž se do Prahy vrací opět jako vinař, čeká ale mnohem širší a náročnější program.

Středu věnuje Nadaci Taťány Kuchařové Krása pomoci, čtvrtek a pátek pak představení svých vín na řízené degustaci a na veletrhu Víno a delikatesy. „V Praze se zdrží dva a půl dne, každý den má v programu několik bodů a k tomu ještě rozhovory pro média. A letos mu bude 80 let,“ upozorňuje na Richardovu výbornou kondici Martin Kopecký z Wineclub.cz, exkluzivního prodejce vín Pierra Richarda nebo Gerarda Depardieu.

Ve středu odpoledne se Pierre Richard setká s Taťánou Kuchařovou na tiskové konferenci a večer se pak osobně zúčastní benefiční večeře ve prospěch její nadace Krása pomoci, která si klade za cíl pomáhat seniorům. Součástí večeře o 5 chodech pro 70 lidí bude i dražba vín z Richardových vinic. Získat bude možné vzácná vína, například Eleve en futs de Chene, limitovanou produkci v láhvi Magnum, momentálně již nedostupný ročník 2009, vedle toho box šesti lahví prémiového Cuvee Cardinal, 2011 anebo sadu dvou vín Noces d'Argent ( Stříbrná svatba ), 2010, které vzniklo v omezeném množství 2 700 lahví. Toto víno bylo vyrobeno 25 let po koupi vinařství a právě jím se Pierre Richard představil v Praze jako vinař.  

Produkci svého vinařství představí Pierre Richard i široké veřejnosti, svým fanouškům a divákům. Ve čtvrtek 24. dubna od 16:00 proběhne v kavárně kina Lucerna autogramiáda, z níž si zájemci mohou odnést podpis Pierra Richarda přímo na etiketě lahve s jeho vínem. Víno bude možné pořídit přímo na místě.

Nové víno, které Pierre Richard v Praze představí, je červené, ročník 2011, s názvem Petrus Ricardus pojmenované na počest Richardova stejnojmenného divadelního představení. Uvede ho ve čtvrtek večer na řízené degustaci vedené sommeliérem Ivo Dvořákem. Degustováni budou i další zástupci Richardova středomořského vinařství Château bel Evêque, konkrétně Demon de l´Eveque bílé a růžové, ročníky 2013, Demon de l´Eveque Tradition, 2011, Demon de L´Eveque Eleve en fut de Chene, 2011, Château bel Evêque Eleve en fut de Chene, 2011 a prestižní Cuvee Cardinal, 2011.

V pátek pak Pierre Richard svou účastí zaštítí Francouzský den na veletrhu Víno a delikatesy. Přímo na místě podpoří expozici Wineclub.cz, exklusivního prodejce svých vín i vín hereckého kolegy Gerarda Depardieu.

Zdroj: Wineclub.cz (TZ)

Fotogalerie
3629 3630 3631

Další články z rubriky

Petr Sepeši, ten kluk, co krev měl dravou...

Petr Sepeši, ten kluk, co krev měl dravou...

Jožka Šmukař má brněnské veletrhy rád

Jožka Šmukař má brněnské veletrhy rád

 

Motorkáři podpoří Nedoklubko!  Harley-Davidson Praha pro Nedoklubko Challenge letos již po šesté

Motorkáři podpoří Nedoklubko! Harley-Davidson Praha pro Nedoklubko Challenge letos již po šesté

Psí den s Prahou 13 si vybudoval své nezastupitelné postavení

Psí den s Prahou 13 si vybudoval své nezastupitelné postavení

Chceme, aby bylo jasné, že náš Žár stále trvá, říká Karel Šůcha

Chceme, aby bylo jasné, že náš Žár stále trvá, říká Karel Šůcha

Na vlně audioknih