Magazín Elita

BEZKONKURENČNĚ NEJLEPŠÍ FOTOKNIHA ROKU!

BEZKONKURENČNĚ NEJLEPŠÍ FOTOKNIHA ROKU!

Fotografie mají tu dokonalou vlastnost, že dokážou znovu vyvolat kdysi prožívané emoce. A díky CEWE Fotoknize je možné mít veškeré tyto vzácné okamžiky na jednom místě. Z fotoknih, které vznikly v minulém roce, a které prostřednictvím hlasování postoupily do finále, vybrala hvězdná porota na vyhlášení CEWE Fotoknihy roku 2013 tu nejlepší.

V porotě usedli: Pavel Šporcl, Ondřej Soukup, Patricie Solaříková, Emma Smetana, Petr Jákl, Adéla Gondíková, Míša Doubravová, Václav Noid Bárta.

Soutěž o nejlepší CEWE FOTOKNIHU proběhla již čtvrtým rokem a přihlásilo se do ní téměř dva a půl tisíce soutěžících z České republiky, Slovenska a Polska. Jedním z porotců byl Pavel Šporcl, který, jak přiznal, má pořizování fotografií v rodině na starosti: „Z dnešní funkce porotce si odnáším zážitky a poznatky z různých oblastí. Jednak jsem se potkal s partou příjemných lidí, ale také jsem přímo ve výrobně objevil, jak CEWE FOTOKNIHA vzniká a jaká je obrovská možnost variability při jejím vytváření. V naší hudební rodině se navíc velmi hodí, že už je i možnost přidávat do fotoknihy i krátká videa či hudbu,“ nadšeně komentoval svoji účast v soutěži prvotřídní houslový virtuos.

Vítězná fotokniha

Ve fotoknize totiž nemusí být pouze fotografie, ale nyní právě i videonahrávky či zvukové záznamy. Při prohlížení fotoknihy si tak za doprovodu taneční hudby můžete prohlížet fotografie z poslední párty, nebo si přímo uprostřed stránky s fotografiemi z oslavy narozenin pustit video, jak vaše dítě sfoukává svíčky na svém prvním dortu. CEWE FOTOKNIHA se tak posunula ještě mnohem dál za hranice vyvolávání dávných emocí. Vidět fotku je jedna věc, ale slyšet dávno zapomenutý dědečkův hlas, který zní z fotoknihy, je nepopsatelně dojemné.

„CEWE FOTOKNIHA je jediný typ fotoknihy, který lze přihlásit do podobné mezinárodní soutěže v celé střední Evropě. Soutěžící s nejkrásnější Českou CEWE Fotoknihou navíc obdrží nový automobil. Nebráníme se střetu s konkurencí a rovnou vyzívám všechny, kteří mají zájem o fotoknihu, ať si projdou naše i konkurenční webové stránky, a sami zváží, kdo z nás to umí nejlépe,“ vzkázal Petr Tureček, který je ředitelem marketingu společnosti CEWE - FOTOLAB, o které se ne nadarmo říká, že vytváří nejlepší fotoknihy v Evropě.

Také Emma Smetana má k fotoaparátům i fotografiím dobrý vztah, jelikož její dědeček a jeho bratr byli fotografové: „Díky svému tatínkovi mám skrz fotky i videa zdokumentovaný celý život. Fotoknihu ještě nemám, ale vzhledem k tomu, jaký jsem bordelář, to vůbec není špatný nápad! Jediné co musím udělat, a co se chystám udělat, je vybrat ty nejlepší fotky, stáhnout si program a s chutí se do toho ponořit,“ přiznala svou dosavadní nezkušenost Emma Smetana.

To Patricie Solaříková je v tomto oboru již zkušenější, jelikož už v loňském roce porotcovala ve výběru nejlepší CEWE FOTOKNIHY roku 2012. „Musím říct, že to bylo těžké rozhodování. Každá fotokniha má svůj příběh, kouzlo a atmosféru. Sama si teď chci nechat jednu vyrobit, vrátila jsem se totiž z dovolené a fotokniha je nejlepší způsob, jak se fotkami chlubit. Je to i skvělý dárek, protože člověk dává něco osobního.“ Je vidět, že Patricie má s fotoknihou jen ty nejlepší zkušenosti a vřele ji doporučuje.

Vytvoření fotoknihy navíc ušetří čas, peníze i vynaloženou námahu. Není nic snazšího, než nahrát fotografie z digitálního fotoaparátu do počítače (nebo nově i prostřednictvím chytrého telefonu či tabletu), uspořádat je pomocí jednoduchého programu přímo na stránky budoucí knihy a pak už jen odeslat do výrobny. CEWE FOTOKNIHU je tak možné vytvořit v pouhých třech krocích. Ten, kdo nemá moc zkušeností s ovládáním počítače, může využít služeb asistenta.

O svých zkušenostech s přípravou fotoknihy se svěřil také Ondřej Soukup: „K fotoknize jsem se zatím dostal jen jednou. S mým bratrem jsme vybrali rodinné fotografie za posledních sto let a nechali jsme z nich vyrobit fotoknihu. Zjistil jsem, že fotografie ve fotoknize mají úplně jinou hodnotu, než když jsou snímky naházené v krabici, schované v počítači, nebo uložené na CD. Fotoknihu jsme pak nechali udělat pro všechny členy naší rodiny,“ prozradil úspěšný český hudební skladatel.

Absolutním vítězem CEWE FOTOKNIHY roku 2013 se se svou fotoknihou Rodokmen Kastnerů stal  Zdeněk Kastner.

http://www.cewe-fotokniha.cz/

www.fotolab.cz

 

Foto: CEWE FOTOKNIHA

Fotogalerie
2440 2441 2443 2922

Další články z rubriky

Vibrační plošina Galileo dává sílu do pohybu a pomáhá handicapovaným dětem udělat první krůčky

Vibrační plošina Galileo dává sílu do pohybu a pomáhá handicapovaným dětem udělat první krůčky

Velikonoce jsou jedním z hlavních křesťanských svátků

Velikonoce jsou jedním z hlavních křesťanských svátků

Michaela Gemrotová připravuje sólovou desku. Prvním singlem je píseň věnovaná dceři Anežce

Michaela Gemrotová připravuje sólovou desku. Prvním singlem je píseň věnovaná dceři Anežce

Film VÝJIMEČNÝ STAV s Ondřejem Vetchým je o dezinformacích, které hýbou světem

Film VÝJIMEČNÝ STAV s Ondřejem Vetchým je o dezinformacích, které hýbou světem

V Praze povědomí o autismu podpoří charitativním během

V Praze povědomí o autismu podpoří charitativním během