Magazín Elita

BIO - INSPIROVANÉ KONTAKTNÍ ČOČKY JSOU NA TRHU

BIO - INSPIROVANÉ KONTAKTNÍ ČOČKY JSOU NA TRHU

Kontaktní čočky Biotrue™ ONEday byly očekávanou novinkou a jsou již na trhu. Čočky inspirované přírodou obsahují 78 procent vody, stejně jako rohovka, a současně poskytují prakticky stejně kyslíku jako otevřené oko. Byly vytvořeny ve společnosti Bausch + Lomb jako první jednorázové denní čočky inspirované biologií lidského oka.

Vnější povrch čočky je navržen tak, aby napodoboval lipidovou vrstvu slzného filmu, která brání vysychání čočky. Udržuje tedy stálé optické poměry a dodává oku tolik kyslíku, kolik oko potřebuje, aby zůstalo zdravé, bílé. Kontaktní čočky Biotrue™ ONEday zajišťují více vlhkosti než kterákoli jednorázová denní kontaktní čočka dostupná v současné době na trhu, a to i po 16 hodinách nošení.  

Jednorázové kontaktní čočky Biotrue™ ONEday jsou vyrobeny z nového materiálu HyperGel™, který má nejlepší vlastnosti obvyklých hydrogelů a silikonových hydrogelů a je materiálem příští generace na výrobu jednorázových denních čoček. Čočky mají  vysoký obsah vody a lépe propouštějí kyslík než tradiční hydrogel, aniž by byl potřebný silikon, a přitom zajišťují stejné pohodlí jako konvenční hydrogelové čočky. Kontaktní čočky Biotrue™ ONEday umožňují trvalé, jasné, pohodlné vidění po celý den, protože jim tento inovativní materiál inspirovaný přírodou pomáhá zadržovat vlhkost a udržovat optický tvar dokonce i po několika hodinách nošení a dovoluje kyslíku volně prostupovat čočkou. Výrobek inspirovaný přírodou rozšiřuje portfolio značky BiotrueTM.

 

„Pacienti často hlásí, že mají na konci dne rozmazané vidění nebo musí několikrát mrknout, aby se jim vidění vyjasnilo, když pracují s počítačem. Rozmazané vidění může být způsobeno tím, že kontaktní čočky jsou ke konci dne suché. Tím se mění jejich tvar a jasnost vidění může být zhoršená,” popisuje problém optometrista Mgr. Pavel Beneš, Ph.D. a pokračuje: „HyperGel™ pomáhá našim novým kontaktním čočkám Biotrue™ ONEday napodobovat vlastní zdravé slzy a bylo prokázáno, že udržuje stejnou úroveň vlhkosti jako přírodní oko. Kontaktní čočky si tak mohou udržet původní tvar a umožňují svému nositeli jasné vidění po celý den.”

„Jako optometrista s dlouholetou praxí v oboru vítám každou novinku v oblasti kontaktních čoček,“ uvádí optometrista a dodává: „ Díky neustálému vývoji mám možnost posoudit výhody a nevýhody jednotlivých materiálů, provedení a designů. Pro své klienty se snažím vybrat takové kontaktní čočky, aby vyhovovaly zejména jejich parametrům, ale také to, aby splnily jejich potřeby a očekávání. K takovým novinkám patří bezesporu kontaktní čočky a roztoky z bioinspirovaných materiálů. Těmi jsou například jednodenní kontaktní čočky Biotrue ONEday z materiálu Hypergel, který nabízí zcela nové technologie ve zpracování kontaktních čoček“.

 

Více informací naleznete na webových stránkách: www.bausch.com

Fotogalerie
2928

Další články z rubriky

Evropský týden vakcinace

Evropský týden vakcinace

Den Země: Planeta trpí přívalem elektroodpadu, výzvou je sběr a recyklace i menší elektroniky

Den Země: Planeta trpí přívalem elektroodpadu, výzvou je sběr a recyklace i menší elektroniky

Praktické tipy pro vaše dokonalé uzemnění

Praktické tipy pro vaše dokonalé uzemnění

Jaro je tu! A oči mohou trpět…

Jaro je tu! A oči mohou trpět…

Jarní detox v lázních na Slovensku – obnova těla i ducha zaručena

Jarní detox v lázních na Slovensku – obnova těla i ducha zaručena

Na vlně audioknih