Magazín Elita

JAGUARS V NOVÉ SEZÓNĚ 2014

JAGUARS V NOVÉ SEZÓNĚ 2014

S příchodem nového roku je tu pro tým Jaguars, florbalistů na elektrických vozících i nová sezóna.  Ta loňská nebyla pro Jaguáry vůbec neúspěšná. Sice nakonec těsně neobhájili po třetí za sebou titul Mistrů republiky a skončili druzí za New Cavaliers Praha.

Ukázali se na čtyřech mezinárodních turnajích a na jednom z nich dosáhli svého nejlepšího dosavadního výsledku na mezinárodní scéně, což je obrovský posun. Jednalo se o turnaj Eurocup v německém Güstrow, kterého se tým Jaguars účastnil už po třetí a po osmém místě z devíti týmů v roce 2011 se vyšvihl na čtvrté místo z osmi téměř těch samých týmů.

Jaguars se účastnili i turnaje v nizozemském Eindhovenu, kde v silné konkurenci obsadili desáté místo ze čtrnácti účastnících se týmů. Tým Jaguars byl jmenován českou reprezentací pro rok 2013 a z´častnil se turnaje Čtyř národů ve Švýcarsku. A i z pořadatelského hlediska byl úspěšný turnaj Prague Cup, který pořádal klub EWSC Jaguars Praha již po třetí. Tento ročník se setkal se s velkým zájmem zahraničních týmů – nakonec se účastnilo dvanáct týmů – tři české a devět zahraničních. Tým Jaguars skončil na osmém místě. K dalším klubovým akcím patřilo již tradiční soustředění v Nové Roli, hudební festival Kárafest, účast na festivalu Babí léto a na exhibici během Mistrovství světa ve florbale žen v Ostravě.

Rok 2014 přináší pro tým Jaguars dvě zásadnější změny.  Hlavní změna této sezóny je, že tým Jaguars se nezúčastní letošního ročníku české ligové soutěže. Po několika ligových sezónách, se kterými nebyl náš tým po organizační stránce spokojen, přišla ta poslední pomyslná kapka. Vyhrocené jednání, nesportovní fandění, vulgární nadávky vůči našim hráčům, nevyhovující hřiště a zázemí v tělocvičně, nedodržování řádů a pravidel, laxnost pořadatele atd. Nicméně hlavní důvod byl ten, že Jaguars chtějí EWH – Florbal na elektrických vozíích - brát vážně - jako sport – což v tomto prostředí nešlo.

S tím souvisí i druhá změna – nově příchozí hráči se báli, že by vzhledem ke své sportovní výkonnosti a konkurenci v týmu přišli o herní příležitosti, a tak z klubu vystoupili a založili si klub nový, který v České EWH lize pokračuje. V týmu Jaguars tak zůstali hráči základní pětky a jeden nováček s velkým potenciálem.

A co tedy tým Jaguars letos čeká? Už máme za sebou jednu EWH exhibici na Mistrovství žen v pozemním hokeji v Praze a další propagaci sportu se nebráníme. Na poctivém trénování jednou až dvakrát týdně se nic nemění. K tomu se přidají přátelská utkání s týmem New Cavaliers a Indians v rámci jejich víkendových soustředění – máme zatím potvrzené tři termíny (9. 2., 23. 3., 13. 4.).

Na začátku května (2. a 3. 5.) se bude konat MINI Prague Cup – malý turnaj pro 4 týmy s přislíbenou mezinárodní účastí. Zápasy se opět odehrají ve Sportovní hale Radotín. Bude to příležitost pro týmy, které se jinak na velké mezinárodní turnaje kvůli své výkonnosti či konkurenci nedostanou.

Na začátku června (6. - 9. 6.) pojede tým Jaguars na turnaj do Zurichu. Je to už osmý ročník tohoto turnaje, který pořádá tým Iron Cats, a náš tým se zúčastní už po druhé. Budeme bojovat v konkurenci deseti týmů z pěti evropských zemí (Švýcarsko, Itálie, Německo, Nizozemí a Česká republika). A konkurence to bude opravdu silná, protože účastnící se týmy patří k evropské špičce. Doufáme, že obstojíme.

V létě nás čeká již tradiční letní soustředění v Nové Roli (16. - 24. 7.). Do Nové role se chystáme už po páté a můžeme se těšit na každodenní poctivé dvoufázové tréninky pod vedením naší zkušené trenérky Andrei.

Ve hře je stále možnost účasti na turnaji, který pořádá tým New Cavaliers v srpnu v Praze. Takže nás čeká poměrně nabitý půlrok. Tým Jaguars rozhodně nekončí, ale chceme dělat to, co nás baví a z čeho máme dobrý pocit.

Díky, že nám fandíte.

 

Jana Stárková, brankářka Jaguars

Foto: Matěj Koudelka


Další články z rubriky

Třetina veškerého jídla na světě končí jako odpad, říká první česká ambasadorka WPO pro celou Evropu

Třetina veškerého jídla na světě končí jako odpad, říká první česká ambasadorka WPO pro celou Evropu

V Ostravě byla dokončena záchrana památkově chráněné Grossmannovy vily

V Ostravě byla dokončena záchrana památkově chráněné Grossmannovy vily

 

Kam se starými brýlemi? Recyklujte je!

Kam se starými brýlemi? Recyklujte je!

Milovníci gastro zážitků, PASTRAMI POP-UP vol. II si opět našel cestu do Holešovické tržnice

Milovníci gastro zážitků, PASTRAMI POP-UP vol. II si opět našel cestu do Holešovické tržnice

Velikonoce klepou na dveře. Ozdobte je dekorací z vajec

Velikonoce klepou na dveře. Ozdobte je dekorací z vajec