Magazín Elita

KAMIL STŘIHAVKA: NA AKUSTICKOU KYTARU Z USA JSEM ČEKAL ROK!

KAMIL STŘIHAVKA: NA AKUSTICKOU KYTARU Z USA JSEM ČEKAL ROK!

Zpěvák Kamil Střihavka se svou kapelou LEADERS! chystá v roce 2014 akustické turné s názvem „Kamil Střihavka Akustické turné 2014“. Turné představuje 12 exkluzivních vystoupení v měsících od února do dubna. Kamila Střihavku bude na těchto koncertech doprovázet stávající doprovodná kapela LEADERS!, pro tuto příležitost rozšířena o další nástroje a hudebníky. Jarní akustické turné provází nový videoklip k písni „Ztracenej“.

„Na akustickou kytaru, kterou jsem si z USA na turné objednal, jsem čekal celý rok", prozradil po převzetí hudebního nástroje Kamil Střihavka a s úsměvem dodal: „Čekání se vyplatilo!" Protože přípravy na koncert jsou již v plném proudu, zpěvák rád využil příjemného zastavení na Staroměstském náměstí, v hotelu U Prince, který poskytl zázemí k natočení reportáže, v níž svou zbrusu novou akustickou kytaru předvedl a vyzkoušel.

V programu turné zazní nejen úpravy Kamilových hitů, jako Země vzdálená, Kovboj z Teplic, Když se snáší déšť, Woo-Doo!, Holka čapni draka, Černá růže atd., ale i písně nikdy živě neinterpretované a vybrané ze všech alb jeho bohaté hudební kariéry. Nebudou chybět ani coververze zpěvákem obdivovaných legendárních světových skladeb. Tento Kamilův nový hudební projekt je jakýmsi protipóĺem jeho standartních rockových produkcí, zejména svou nízkou zvukovou hladinou a komorností. Záměrem je zahrát pro sedící publikum a vystoupení situovat do vhodných prostor, jako jsou divadla a menší koncertní sály, ale i netradiční nebo atypická prostředí, jako jsou synagogy, zámecké parky, nádvoří či menší amfiteátry.

Koncerty v rámci akustického turné by měly být především příjemným setkáním a zastavením se v této uspěchané době a profesionální hudební show, ve které se Kamil svým fanouškům představí v jiné, především komorní podobě, jako vyzrálý umělec v polohách, ve kterých jej ne všichni znají…

Kamila Střihavku zpovídala reportérka VIP zpráv Adéla Jandová v hotelu U Prince

Leaders! akusticky 2014 jsou:

Lukáš Pavlík (bicí nástroje), Martin Ivan (kontrabas), Petr Henych (akustické kytary), Štěpán Eliáš (klávesy, Fender piano), Markéta Podhajská (perkuse), Ondřej Klímek (saxofony, flétny aj.), David Babka (steel kytara).

Foto:  Hermína

Fotogalerie
3821

Další články z rubriky

Petr Sepeši, ten kluk, co krev měl dravou...

Petr Sepeši, ten kluk, co krev měl dravou...

Jožka Šmukař má brněnské veletrhy rád

Jožka Šmukař má brněnské veletrhy rád

 

Motorkáři podpoří Nedoklubko!  Harley-Davidson Praha pro Nedoklubko Challenge letos již po šesté

Motorkáři podpoří Nedoklubko! Harley-Davidson Praha pro Nedoklubko Challenge letos již po šesté

Psí den s Prahou 13 si vybudoval své nezastupitelné postavení

Psí den s Prahou 13 si vybudoval své nezastupitelné postavení

Chceme, aby bylo jasné, že náš Žár stále trvá, říká Karel Šůcha

Chceme, aby bylo jasné, že náš Žár stále trvá, říká Karel Šůcha

Na vlně audioknih