Magazín Elita

OCHUTNÁVKA V MUZEU GASTRONOMIE: TAK UŽ VÍME, JAK CHUTNÁ ŽAHOUR

OCHUTNÁVKA V MUZEU GASTRONOMIE: TAK UŽ VÍME, JAK CHUTNÁ ŽAHOUR

Už jste někdy jedli knedlíky s žahourem? Ten, kdo zná, se často jistě baví, když se neznalce zeptá, zda ví, co je to žahour. Nejčastějším typem je tvarohový přeliv, objevují se také odhady, které jsou popisovány jako sýrová omáčka se špenátem či kopřivami, ale málo koho napadne, že se jedná o sladký borůvkový přeliv na knedlíky.

Zavítali jsme tedy tuto sobotu do Muzea gastronomie v Praze na avizovanou ochutnávku, abychom také ochutnali pravé domácí borůvkové koláčky s drobenkou a knedlíky s žahourem. Speciality z borůvek připravila odborná učitelka (mistrová) Marie Bednáriková se studentkou Lucií ze Střední školy a Vyšší odborné školy cestovního ruchu  v Českých Budějovicích.

Ochutnávka byla výtečná a seznámení se s novou chutí bylo zážitkem. Dnes již s napětím očekáváme, jakou další ochutnávku budeme mít možnost v Muzeu gastronomie navštívit. Sledujte i vy rubriku ochutnávek na stránkách muzea, abyste nepropásli jedinečnou příležitost naservírovat svým chuťovým pohárkům něco nového, co na jazyku zalahodí, v břiše polechtá a oko potěší.

Více informací o muzeu a ochutnávkách: http://www.muzeumgastronomie.cz/cs/o-muzeu

Autor a foto: Lenka Žáčková

Fotogalerie
4161 4162 4163

Další články z rubriky

Ve skate parku v Rokycanech proběhla první česká instalace veřejných kompostovacích toalet BIOCULTUS Public

Ve skate parku v Rokycanech proběhla první česká instalace veřejných kompostovacích toalet BIOCULTUS Public

Kongres Uzdravení prenatálních traumat se nezadržitelně blíží

Kongres Uzdravení prenatálních traumat se nezadržitelně blíží

Pluxee: Firemní benefity v roce 2024

Pluxee: Firemní benefity v roce 2024

Myslete i vy lepší zítřky

Myslete i vy lepší zítřky

Prague Bike Fest ve dvou dnech nabídne to nejlepší ze světa cyklistiky i adrenalinové zážitky

Prague Bike Fest ve dvou dnech nabídne to nejlepší ze světa cyklistiky i adrenalinové zážitky

Na vlně audioknih