Magazín Elita

OCHUTNÁVKA V MUZEU GASTRONOMIE: TAK UŽ VÍME, JAK CHUTNÁ ŽAHOUR

OCHUTNÁVKA V MUZEU GASTRONOMIE: TAK UŽ VÍME, JAK CHUTNÁ ŽAHOUR

Už jste někdy jedli knedlíky s žahourem? Ten, kdo zná, se často jistě baví, když se neznalce zeptá, zda ví, co je to žahour. Nejčastějším typem je tvarohový přeliv, objevují se také odhady, které jsou popisovány jako sýrová omáčka se špenátem či kopřivami, ale málo koho napadne, že se jedná o sladký borůvkový přeliv na knedlíky.

Zavítali jsme tedy tuto sobotu do Muzea gastronomie v Praze na avizovanou ochutnávku, abychom také ochutnali pravé domácí borůvkové koláčky s drobenkou a knedlíky s žahourem. Speciality z borůvek připravila odborná učitelka (mistrová) Marie Bednáriková se studentkou Lucií ze Střední školy a Vyšší odborné školy cestovního ruchu  v Českých Budějovicích.

Ochutnávka byla výtečná a seznámení se s novou chutí bylo zážitkem. Dnes již s napětím očekáváme, jakou další ochutnávku budeme mít možnost v Muzeu gastronomie navštívit. Sledujte i vy rubriku ochutnávek na stránkách muzea, abyste nepropásli jedinečnou příležitost naservírovat svým chuťovým pohárkům něco nového, co na jazyku zalahodí, v břiše polechtá a oko potěší.

Více informací o muzeu a ochutnávkách: http://www.muzeumgastronomie.cz/cs/o-muzeu

Autor a foto: Lenka Žáčková

Fotogalerie
4161 4162 4163

Další články z rubriky

Pluxee udává tón v udržitelnosti

Pluxee udává tón v udržitelnosti

Železniční budova v Brandýse nad Orlicí v novém kabátě!

Železniční budova v Brandýse nad Orlicí v novém kabátě!

Z manažera učitelem: lidé z praxe pomáhají školám „nezakrnět“, u studentů budí respekt

Z manažera učitelem: lidé z praxe pomáhají školám „nezakrnět“, u studentů budí respekt

Spolek VČELÍ STRÁŽ stojí vždy na straně opylujícího hmyzu

Spolek VČELÍ STRÁŽ stojí vždy na straně opylujícího hmyzu

Azylový dům Českého červeného kříže v Kladně se dočká rekonstrukce

Azylový dům Českého červeného kříže v Kladně se dočká rekonstrukce