Magazín Elita

PADLA POSLEDNÍ KLAPKA FILMU KRÁSNO ONDŘEJE SOKOLA

PADLA POSLEDNÍ KLAPKA FILMU KRÁSNO ONDŘEJE SOKOLA

Herec a režisér Ondřej Sokol dokončil natáčení celovečerního filmu Krásno, který je jeho filmovou prvotinou. Jako poslední se natáčely záběry v Šumperku u vodní nádrže Krásné, ve kterých si zahrál i osmiletý syn Sokola Adam.

„Točili jsme scénu, která se odehrává v době, kdy jsme byli malí kluci ve věku Adámka. Využil jsem toho, že jsem byl šikovný a udělal si chlapečka, takže může hrát ve scéně, kde čtyři kluci hrají mě s Martinem Fingerem a naše dva kamarády,“ podotkl vtipně režisér.

Pro Ondřeje Sokola je tento film jakýmsi „dítětem“. Spolu se svým kamarádem hercem Martinem Fingerem totiž napsali scénář, který vychází z jejich životních zážitků, a ztvárnili společně i dvojici hlavních hrdinů. Držitel několik ocenění za hereckou a režijní práci film také režíroval, pracuje i na střihu a na podzim má potom v plánu společně s hudebníkem Janem P. Muchowem vytvořit hudební složku snímku.

Že půjde o film velmi zajímavý, naznačují už první zpracované záběry, kterým se právě v těchto dnech ve střižně věnuje. „V tuto chvíli ještě vůbec nevím, co z toho vznikne. Snažili jsme se to natočit nejlépe, jak jsme uměli, a je neuvěřitelné, že ty záběry jsou přesně takové, jaké jsem si je představoval,“ svěřil se nadšeně Sokol.

Kromě Ondřeje Sokola a Martina Fingera uvidí diváci v hlavní ženské roli Janu Krausovou, její dceru potom hraje Zuzana Stavná. Zajímavé role zde mají také Ondřej Malý, David Matásek, Karel Roden, Jaroslav Plesl, Michal Pavlata, Jan Kačer, Nina Divíšková, Michal Suchánek či Dalibor Gondík. S jejich výkony je režisér, stejně jako s výborně fungujícím štábem, také nadmíru spokojený. „Herci hráli přesně tak, jak jsem chtěl, takže se na výsledek hrozně těším.“

 Filmoví fanoušci mohou i nadále film podpořit pomocí tzv. crowdfundingu, kdy si na stránkách krasno.csfd.cz mohou zakoupit předmět nebo zážitek vážící se k filmu. Jedním ze zážitků je i možnost zhlédnout předpremiéru snímku již v prosinci tohoto roku. Oficiální premiéra je potom naplánována na 30. ledna 2014.

   

www.krasno.csfd.cz

www.facebook.com/filmkrasno


Fotogalerie
2281 2282

Další články z rubriky

Petr Sepeši, ten kluk, co krev měl dravou...

Petr Sepeši, ten kluk, co krev měl dravou...

Jožka Šmukař má brněnské veletrhy rád

Jožka Šmukař má brněnské veletrhy rád

 

Motorkáři podpoří Nedoklubko!  Harley-Davidson Praha pro Nedoklubko Challenge letos již po šesté

Motorkáři podpoří Nedoklubko! Harley-Davidson Praha pro Nedoklubko Challenge letos již po šesté

Psí den s Prahou 13 si vybudoval své nezastupitelné postavení

Psí den s Prahou 13 si vybudoval své nezastupitelné postavení

Chceme, aby bylo jasné, že náš Žár stále trvá, říká Karel Šůcha

Chceme, aby bylo jasné, že náš Žár stále trvá, říká Karel Šůcha

Na vlně audioknih