Magazín Elita

PADLA POSLEDNÍ KLAPKA KOMEDIE BABOVŘESKY 2

PADLA POSLEDNÍ KLAPKA KOMEDIE BABOVŘESKY 2

V pátek 28. června padla v jižních Čechách poslední klapka nové české komedie Zdeňka Trošky BABOVŘESKY 2. I přes problémy, které počasí letos celému štábu a hercům připravilo, se podařilo za přispění všech vše v termínu a bez nutnosti přerušení natáčení zrealizovat.

Od konce května do konce června vystřídal štáb v čele s režisérem Zdeňkem Troškou celkem 9 lokací, v nichž Babovřesky 2 vznikaly. Natáčelo se v Dobčicích, Záboří, Holašovicích, Pištíně, v Dřítni, na Hluboké, Netolicích a v Malých Chrášťanech. Diváci ale uvidí i pasáž, v které si zahrála i jedna ze zřícenin jižních Čech - Karlův hrádek, který jako svůj lovecký hrádek nad řekou Vltavou nechal vybudovat Karel IV.

„Karlův hrádek jsem si oblíbil od prvního spatření. Přivedli mne na něj kamarádi, kteří kousek odtud v Purkarci tehdy bydleli. Je to milá, pohádková, či romanticky malebná zřícenina připomínající hrádek loupežníka Sarky Farky z Hrátek s čertem. Prostě krásné fotogenické místo,“ řekl Zdeněk Troška poté, co dotočil dva obrazy s hokejisty právě na Karlově hrádku.

Nyní budou práce na realizaci snímku Babovřesky pokračovat ve střižně. „Čeká nás velmi precizní, „piplavá“ zdlouhavá práce, kdy musíme vybrat ty nejlepší záběry pro takzvaný hrubý střih, s kterým se pak pracuje pro finální podobu filmu. Pak samozřejmě přijde na řadu ozvučení, postsynchrony, ozvučení - hudba, kterou připravuje skladatel Karel Vágner. Bude ještě hodně práce, než se diváci budou moct jít na Babovřesky 2 podívat do kina,“ říká režisér Zdeněk Troška.

Diváci v kině uvidí typicky malebnou jihočeskou krajinu se stavbami ve stylu selského baroka. Ale především se skvělými českými herci, kteří pracovali s obrovským nasazením a chutí, a to i přesto, že ne vždy jim bylo zrovna příjemně, protože polovinu natáčecích dní byly teploty spíš podzimní a potopy a ty pak vystřídala tropická vedra.

„Divák ale nic nepozná. Díky skvělé technice a šikovným technikům bude všechno krásně letní a prosluněné. Bude to opět komedie plná slunce, jahod a vůně sena,“ podotkl autor scénáře a režisér Zdeněk Troška.

Legrace během natáčení byla. Nejvíce zážitků si asi odnese „sedm statečných“, tedy babky z Babovřesek. Konkrétně sedm hereček, které osm natáčecích dní strávily s pěticí krásných, mladých, urostlých sportovců - hokejistů Jakubem Voráčkem, Jakubem Kovářem, Ondřejem Pavelcem, Jiřím Tlustým a Radkem Smoleňákem. Králové ledového ostří si totiž v Babovřeskách 2 zahráli sami sebe, a to dokonce bez nároku na honorář, který věnovali na charitu.

Už teď je jasné, že komedie bude opět veselá, tak jak komedie má být. Na co se těší nejvíce producentky?

„Na to, že uprostřed mrazů a zřejmě sněhů, kdy bude premiéra, pozveme diváky na krásné české léto plné slunce, jahod a sena, že se budou moct od srdce zasmát a aspoň na chviličku zapomenout na to, co denně žijí a s čím se musejí třeba potýkat. Moc bych si přála, aby se jim Babovřesky 2 líbily stejně jako „jednička“ a nevylučuji, že už teď začínáme přemýšlet o tom, jak by se mohl příběh vyvíjet dál,“ dodala s úsměvem producentka Dana Voláková, čímž přiznává, že pokračování je zřejmě nasnadě.

Do českých kin by Babovřesky 2, pod nimiž je Troška podepsaný i jako scenárista, měly vstoupit 20. února 2014 v produkci Dany Voláková a Michaely Flenerové.

Více informací naleznete na adrese: http://www.babovresky2.cz

http://www.facebook.com/babovresky2

Foto Vojtěch Resler

Zdroj: René Kekely, tiskový servis filmu

Fotogalerie
3130 3131

Další články z rubriky

Petr Jákl byl přesvědčený, že thriller Land of Bad udrží pozornost diváka

Petr Jákl byl přesvědčený, že thriller Land of Bad udrží pozornost diváka

Slunce, seno, jahody slaví, i když ho tehdejší cenzura zkrátila

Slunce, seno, jahody slaví, i když ho tehdejší cenzura zkrátila

Zlatovláska opět s Petrem Štěpánkem, tentokrát však v roli krále

Zlatovláska opět s Petrem Štěpánkem, tentokrát však v roli krále

Do divadel míří nová hudební love story BESTIÁŘ, ve které se každý pozná

Do divadel míří nová hudební love story BESTIÁŘ, ve které se každý pozná

HRABĚ MONTE CHRISTO láká na velkolepé nové zpracování

HRABĚ MONTE CHRISTO láká na velkolepé nové zpracování

Na vlně audioknih