Magazín Elita

SERIÁLOVÉ HVĚZDY VODILY TUNOVÉHO BÝKA A KROTILY KONĚ

SERIÁLOVÉ HVĚZDY VODILY TUNOVÉHO BÝKA A KROTILY KONĚ

Trojice krásných hereček – Jana Stryková, Hana Vágnerová a Zuzana Stavná - se sešla ve čtvrtek 27. června na brněnském výstavišti, aby společně zahájila Národní výstavu zvířat. V poslední době je tato trojice k vidění pohromadě poměrně často. Spojuje ji totiž hned několik projektů.

Jedním z nich je i nový film Jana Hřebejka Zakázané uvolnění, který se začne natáčet už za tři týdny, a jehož děj se odehrává z velké části ve venskovské hospodě. Snímek má ale základ ve stejnojmenné divadelní hře, se kterou herečky jezdí i na zájezdová představení po celé republice, a tak mají tuto hořkou komedii možnost vidět diváci ještě dříve, než se objeví příští rok v kinech.

Na brněnském výstavišti ovšem tři krásné ženy způsobily poprask. Nejdříve v koňské aréně, kde se pod dohledem zkušené koňařky Michaely Zachové pokoušely „zkrotit“ koně. „Jde o komunikační hru s koněm, do které běžně zapojujeme návštěvníky výstavy, aby si vyzkoušeli sílu své osobnosti,“ vysvětlila Zachová úkol, který herečky čekal. A popraly se s ním statečně, kůň je totiž i podle slov instruktorky poslouchal „na slovo“, což návštěvníci ocenili bouřlivým potleskem.

 

Třeba pro Zuzku Stavnou, která momentálně natáčí také film Ondřeje Sokola Krásno, to nebylo zrovna jednoduché rozhodnutí vstoupit do ohrady s koněm. „Kdysi jsem natáčela dokument o Johance z Arku a nešikovně jsem z koně spadla. O té doby z nich mám respekt,“ svěřila se. „Když nás instruktorka zavolala do arény, sevřel se mi žaludek a zvažovala jsem, jestli to nevzdám,“dodala herečka. Ale nevzdala to a společně s Hankou Vágnerovou si potom vyzkoušela několik základních povelů k ovládání koní. A dokonce se pak společně projely i v kočáře taženém koňmi.

Nejevětší zážitek měla ovšem Jana Stryková, která se jako jediná odvážila vejít do býčí arény za tunovým býkem. Kolegyně ji pozorovaly z povzdálí a obdivovaly její statečnost. „Když jsem viděla Janu, jak vodí toho obrovského býka, tak musím říct, že koníčci byli brnkačka,“ smála se Hana Vágnerová, která byla obletována obzvláště dětskými návštěvníky výstavy. Ti ji poznávali hlavně díky seriálu Vyprávěj a chtěli se s ní fotit.

Jana Stryková si setkání s býkem pochvalovala. „Překvapilo mě, že tak velké zvíře má tak jemnou srst,“ komentovala svůj zážitek poté, co vyšla z arény. „Jsem narozená ve znamení býka, tak to vlastně byla taková moje povinnost jít do býčí arény. A protože jsem zároveň v čínském zvěrokruhu koza, chtěla jsem ještě vidět kozu, ale poblíž žádná nebyl, tak jsem si alespoň pochovala ovečku,“ dodala se smíchem.

 

Text: Dita Brančíková

Foto: Tino Kratochvil

Fotogalerie
3135 3136 3137 3138

Další články z rubriky

Petr Sepeši, ten kluk, co krev měl dravou...

Petr Sepeši, ten kluk, co krev měl dravou...

Jožka Šmukař má brněnské veletrhy rád

Jožka Šmukař má brněnské veletrhy rád

 

Motorkáři podpoří Nedoklubko!  Harley-Davidson Praha pro Nedoklubko Challenge letos již po šesté

Motorkáři podpoří Nedoklubko! Harley-Davidson Praha pro Nedoklubko Challenge letos již po šesté

Psí den s Prahou 13 si vybudoval své nezastupitelné postavení

Psí den s Prahou 13 si vybudoval své nezastupitelné postavení

Chceme, aby bylo jasné, že náš Žár stále trvá, říká Karel Šůcha

Chceme, aby bylo jasné, že náš Žár stále trvá, říká Karel Šůcha

Na vlně audioknih