Magazín Elita

OBLIČEJ JE VAŠE VIZITKA – ZAČNĚTE O NĚJ PEČOVAT VČAS!

OBLIČEJ JE VAŠE VIZITKA – ZAČNĚTE O NĚJ PEČOVAT VČAS!

Nemáte celulitidu, křečové žíly, metličky ani kila navíc? To jste šťastná žena. Ovšem po 25. roku života by se každá žena měla začít starat především o svůj obličej, protože ten dává na odiv ostatním, ať je venku slunce nebo mráz.

Při péči o obličej proto neřešme vhodnou dobu, začněme hned! Čím dříve, tím lépe.Čas bohužel nelze zastavit a na každé pleti se časem objeví jeho stopy. V mládí je kůže bohatě zásobena živinami a vytváří dostatečné množství kolagenu a elastinu. Kůže je proto pevná, pružná a hydratovaná. Jakmile mládí odezní, začne se zásobování pokožky živinami snižovat, tvorba kolagenu a elastinu výrazně klesá a pokožka ochabuje.

Časem se začnou objevovat první vrásky, které se s přibývajícím věkem prohlubují. „Musíme si uvědomit, že obličej není oproti ostatním částem těla nijak chráněn proti vnějším vlivům – je jim vystaven neustále. S péčí o něj bychom proto měli začít bez zbytečných odkladů,“ upozorňuje Petra Řehořková, majitelka Petra Clinic.

Jak tedy proti projevům stárnutí bojovat? Můžete zkusit cviky na mimiku obličeje, můžete se denně mazat volně dostupnými krémy a dělat si domácí masky a zábaly. Jste si ale jistá, že to doopravdy pomůže? Rozhodnutí je na vás, pokus ale máte jen jeden. Je také nutné si uvědomit, že ne každá si umíme vybrat vhodný krém a dokážeme si ho správně nanést. Stejně jako s každým jiným problémem je proto nejlepší navštívit odborníka a nic neriskovat.

Specialista je na rozdíl od vás schopen určit správnou diagnózu a vybrat nejvhodnější metodu, která vás problému úplně zbaví, nebo alespoň zmírní projevy stárnutí. Při ošetření budete navíc příjemně relaxovat. „V Petra Clinic nabízíme svým klientům širokou škálu ošetření od léčby akné přes omlazení pleti až po úplné vyhlazení vrásek,“ říká Petra Řehořková.

Nejčastější problémy, které ženy s přibývajícím věkem trápí, jsou ztráta pružnosti a pevnosti pokožky, ochabování kůže a vznik vrásek. S těmito problémy pomohou zatočit následující neinvazivní procedury:

Dermio Face

Ošetření probíhá prostřednictvím speciálního patentovaného nástavce. Ten produkuje a dovádí vzduch, který je vysoce obohacen o záporně nabité ionty, pod unikátní skleněnou kopuli, pod níž má klientka položenou hlavu. Ošetření nezabere více než 30 minut a jeho součástí je i očištění kůže v oblasti obličeje a dekoltu a aplikace elektrolytického gelu, který urychluje absorpci záporně nabitých iontů do kůže.

Mikrojehličková radiofrekvence

Procedura je prováděna speciální hlavicí, jejímž prostřednictvím dochází k zavedení tenkých mikrojehliček přímo ke kolagenním vláknům. Principem ošetření je transport kontrolované tepelné energie (radiofrekvenční vlny) do požadované hloubky v podkoží. „Zahřátí kolagenních a elastinových vláken stimuluje jejich vypínání a liftingový efekt je patrný téměř okamžitě. Touto metodou lze omládnout až o 5 let a efekt vydrží i 2 roky,“ vysvětluje majitelka Petra Clinic.

Fotoomlazení pleti

Kolagenové ošetření pleti, které bojuje proti příčinám stárnutí kůže zevnitř a aktivuje tělu vlastní přirozený proces omlazení pleti. Speciální červené světlo kolagenových trubic působí na buňky a stimuluje je k tvorbě kolagenu a elastinu. Tento proces pokračuje dále i po skončení terapie.












     


Neinvazivní botulotoxin a facelifting

Obě tyto metody dokonale vypínají pokožku a vyhlazují vrásky, ovšem bez bolesti, otoků a ztráty mimiky. Současně dochází k aktivaci tvorby kolagenu a elastinu. Na rozdíl od invazivních metod není výsledek trvalý a musí se po určité době zopakovat.

Možností ošetření a péče o obličej a pokožku obecně je samozřejmě více. Každý si musí vybrat, co jemu osobně nejvíce vyhovuje. Pokud jste ale ještě relativně mladá a vaše pokožka zatím není hloubkově poškozena, není důvod absolvovat jakoukoliv invazivní metodu. Neinvazivní metody sice nejsou trvalého charakteru a musí se po určitém časovém úseku zopakovat, ale zato jsou bezbolestné, finančně méně náročné a není potřeba podstoupit narkózu.

Titulní foto: Petra Řehořková ošetřuje MISS 2004 Janu Doleželovou

Více na www.petraclinic.cz

Fotogalerie
4300 4301 4302

Další články z rubriky

Petr Jákl byl přesvědčený, že thriller Land of Bad udrží pozornost diváka

Petr Jákl byl přesvědčený, že thriller Land of Bad udrží pozornost diváka

Slunce, seno, jahody slaví, i když ho tehdejší cenzura zkrátila

Slunce, seno, jahody slaví, i když ho tehdejší cenzura zkrátila

Zlatovláska opět s Petrem Štěpánkem, tentokrát však v roli krále

Zlatovláska opět s Petrem Štěpánkem, tentokrát však v roli krále

Do divadel míří nová hudební love story BESTIÁŘ, ve které se každý pozná

Do divadel míří nová hudební love story BESTIÁŘ, ve které se každý pozná

HRABĚ MONTE CHRISTO láká na velkolepé nové zpracování

HRABĚ MONTE CHRISTO láká na velkolepé nové zpracování

Na vlně audioknih