Magazín Elita

JSOU NAŠE MISS ZDRAVÉ?

JSOU NAŠE MISS ZDRAVÉ?

Že jsou vítězky České Miss 2013 navenek krásné, to nelze zpochybňovat. Ale jsou stejně krásné i uvnitř? Neboli: jsou zdravé? To se rozhodli prověřit lékaři na klinice Esthé, kteří si vzali Gabrielu Kratochvílovou, Lucii Kovandovou a Moniku Leovou pod svá křídla a provedli jim několik sonografických vyšetření.

Takovou koncentraci půvabných pacientek mají na klinice opravdu jen výjimečně. A proto se o ně doktoři z kliniky plastické chirurgie Esthé náležitě starali. I když MUDr. Libor Kment a MUDr. Karel Urban sonografická vyšetření nedělají, uprosili specialisty, aby tentokrát mohli dívky vyšetřovat oni. Ani jeden z nich si totiž nechtěl nechat ujít tuto partnerskou návštěvu Českých Miss.

Na klinice dívky podstoupily řadu sonografických vyšetření, mezi kterými nelze opomenout preventivní vyšetření prsů, vyšetření štítné žlázy, lymfatických uzlin a krevních toků v žilách a tepnách. „Jsem hrozně ráda, že jsme měly možnost tato vyšetření dnes podstoupit. Vždycky se říkalo, že na vyšetření prsu se chodí až po čtyřicítce - to ale neznamená, že mladá holka nemůže onemocnět. Myslím si, že prevence je nejlepší investicí do zdraví. Radši si občas zajdu k lékaři bez vážného důvodu, než abych něco zanedbala a pak se strachovala, co mi najdou,“ říká Česká Miss 2013 Gabriela Kratochvílová, které oba doktoři doporučili na toto vyšetření docházet alespoň jednou za rok.

Ostatně toto doporučení se týká každé ženy bez rozdílu, jelikož vyšetření prsů pomocí ultrazvukového přístroje by se nemělo nikdy podceňovat. Toto vyšetření je navíc dobře dostupné, bezpečné a nemá žádné vedlejší účinky na tělo pacientek.

Vyšetření vítězek soutěže krásy proběhlo tak rychle, že dívkám bylo až líto, že už by měly z kliniky odejít. Proto se domluvily, že si pobyt na klinice ještě o chvíli prodlouží a vyzkouší si, jak se doktoři starají o své čerstvě odoperované pacientky. Gabriela Kratochvílová ulehla na lůžko jako pacientka po prodělaném zákroku a Česká Miss World 2013 Lucie Kovandová s Českou Miss Earth 2013 Monikou Leovou se vžily do rolí sestřiček, oblékly si bílé zástěry a společně s Doc. Měšťákem, MUDr. Kmentem a MUDr. Urbanem si zahráli na vizitu. Lucie s Monikou se nenechaly dlouho pobízet a po chvilce už také zkoušely pohodlné postele, jako jejich kamarádka Gabriela. „Leželo se mi tu opravdu pohodlně a doktoři jsou tu velmi sympatičtí. Zatím ale určitě nemám v plánu jejich služeb využívat pro zkrášlování svého těla,“ svěřila se Monika Leová, která opravdu nemá nejmenší důvod se jakkoliv upravovat. Se svými pocity se svěřila i Lucie Kovandová: „Dnešek byl pro mne opravdu velmi přínosným dnem. Odcházím vyšetřená, zdravá a s vědomím, že kdybych v budoucnu cokoliv potřebovala, vím na koho se obrátit.“

Dívky nakonec odešly nejen dokonale vyšetřené od opravdových kapacit české medicíny, ale i se skvělým zážitkem, na který jen tak nezapomenou. „Dny, kdy naši kliniku navštěvují nejkrásnější ženy naší republiky, si vždy zapisuji do paměti. V Čechách máme opravdu krásné dívky. Jsem ale rád, že k nám nepřicházejí pouze missky, to bychom byli asi brzy bez práce,“ směje se plastický chirurg Doc. MUDr. Jan Měšťák, Csc.

 

www.esthe-plastika.cz

Foto: Klinika ESThÉ

Fotogalerie
4315 4316

Další články z rubriky

Lukáš a Pavel Šeklin se každoročně inspirují v centru světové kultury a zábavního průmyslu

Lukáš a Pavel Šeklin se každoročně inspirují v centru světové kultury a zábavního průmyslu

Významný český plastický chirurg Jan Měšťák nebyl vzorný klučík!

Významný český plastický chirurg Jan Měšťák nebyl vzorný klučík!

Náročná příprava na soustředění Muže roku. Na finále v Náchodě jsou pánové opravdu připravení

Náročná příprava na soustředění Muže roku. Na finále v Náchodě jsou pánové opravdu připravení

Písně s OK Bandem mám logicky pod kůží, říká Marcela Březinová

Písně s OK Bandem mám logicky pod kůží, říká Marcela Březinová

Divadlo Mír natáčí nový celovečerní film s názvem Srnky

Divadlo Mír natáčí nový celovečerní film s názvem Srnky