Magazín Elita

JAGUÁŘÍ DEJAVU, ANEB PRVNÍ LIGOVÉ KOLO

JAGUÁŘÍ DEJAVU, ANEB PRVNÍ LIGOVÉ KOLO

O víkendu 23. a 24. března proběhlo v Praze na Třebešíně první kolo České ligy 2013 ve florbalu na elektrických vozících. Zahájili jsme tak již šestý ročník české ligové soutěže. Hlavním organizátorem kola byl pražský tým New Cavaliers a spoluorganizátor byla Česká federace.

Kromě nás a našich rivalů New Cavaliers do Prahy přijeli i Indians z Plzně, Tigers z Janských Lázní a Rejnoci ze Zlína. Počet týmů se tedy od loňského roku nezměnil. Počet hráčů však ano. Sice nás jeden z nejzkušenějších hráčů Petr Sulanský z týmu Indians opustil, ale přivítali jsme v lize i dva nováčky EWH.

New Cavaliers použili stejný rozpis zápasů jako před rokem, a tak nás jako první zápas dne čekal pro nás zápas klíčový – tedy zápas právě proti New Cavaliers, se kterými nejspíš opět budeme svádět boj o titul. Již dvakrát jsme tento boj vyhráli. První půlku jsme soupeře úspěšně tlačili k jeho bráně a vyhráli 1:0. Jenže v druhé polovině zápasu jsme nasazené tempo neudrželi a nakonec prohráli 3:2. První polovina nám ale dává naději, že až budeme zase více rozehraní po dlouhé zimě, obhajoba titulu není utopie.

Druhý zápas dne jsme sehráli s Tigers. A to na podstatně menším hřišti, jelikož dvě třetiny haly obsadili volejbalisté, kteří měli halu objednanou a na rozdíl od nás o nich v hale věděli. Už jen naskládat náš rozrostlý tým na střídačku byl problém. Ale zvládli jsme to. Ve druhém zápase jsem jako brankářka zažila poprvé za svou „kariéru“ střídání. Zápas si odchytali naši dva noví brankáři – nováček v EWH Artur a Richard, který do našeho týmu přestoupil. A šlo jim to. Brzy byla vystřídána i nejsilnější dvojice týmu – Iva a Standa. Tygrům se podařilo dvakrát skórovat, ale nakonec jsme vyhráli 8:2.

Zápasem s Tigers náš první den skončil a vydali jsme se na týmovou večeři. A pak už domů nabrat síly na druhý den, který začínal velmi brzo.

První zápas jsme v neděli hráli proti Rejnokům. Rejnoci byli oslabeni výpadkem Hanky a Davida, kteří byli nemocní, ale ve výsledku byli vlastně posilnění zkušenými hráči z ostatních týmů. A v první půlce se jim dařilo nás držet daleko od své branky. Dokonce udrželi remízu 2:2. Ale druhá půlka hry již byla v režii Jaguárů. Konečné skóre bylo 9:3 pro Jaguars.

V posledním zápase prvního kola ligy jsme nastoupili proti týmu Indians, loňskému nováčku v lize. Těší nás, že Indians bojují i přes ztrátu svého kapitána, který podlehl oboustrannému zápalu plic. Tým jim doplnil Jiří Němeček z New Cavaliers, jelikož oba týmy spolupracují v rámci jedné organizace.. Od loňského roku byl vidět na Indiánech velký posun. Hráči se individuálně zlepšili a tým se zase více sehrál. Hra vypadala dobře, ale nakonec jsme vyhráli 8:1.

Na prvním kole České EWH ligy tedy Jaguars skončili na druhém místě. Kolo vyhráli New Cavaliers. Indians obsadili třetí místo. Jako čtvrtí skončili Tigers a páté místo obsadili Rejnoci.

Jsme rádi, že dlouhá zimní pauza skončila a zase se hraje. Jaguars jsou připraveni svést o třetí titul Mistrů republiky bitvu. Nebojíme se poctivě trénovat. Navíc by nám měly pomoci tři mezinárodní turnaje, kterých se letos účastníme. Jsme rádi, že se náš tým zase rozrostl a více sehrál. Je skvělé, že jsme schopni dávat góly v jakékoliv sestavě na hřišti.

Děkujeme strážníkům Městské policie za pomoc a ostatním týmům za účast.

 

Jana Stárková

Brankářka Jaguars

Novinářka na volném kolečku

Fotogalerie
2195 2196

Další články z rubriky

Petr Sepeši, ten kluk, co krev měl dravou...

Petr Sepeši, ten kluk, co krev měl dravou...

Jožka Šmukař má brněnské veletrhy rád

Jožka Šmukař má brněnské veletrhy rád

 

Motorkáři podpoří Nedoklubko!  Harley-Davidson Praha pro Nedoklubko Challenge letos již po šesté

Motorkáři podpoří Nedoklubko! Harley-Davidson Praha pro Nedoklubko Challenge letos již po šesté

Psí den s Prahou 13 si vybudoval své nezastupitelné postavení

Psí den s Prahou 13 si vybudoval své nezastupitelné postavení

Chceme, aby bylo jasné, že náš Žár stále trvá, říká Karel Šůcha

Chceme, aby bylo jasné, že náš Žár stále trvá, říká Karel Šůcha

Na vlně audioknih