Magazín Elita

NAROZENINOVÁ PÁRTY VODNÁŘŮ MOHLA SKONČIT POŽÁREM DÍKY SVÍČKÁM NA DORTU

NAROZENINOVÁ PÁRTY VODNÁŘŮ MOHLA SKONČIT POŽÁREM DÍKY SVÍČKÁM NA DORTU

A jací, že to byli Vodnáři na jednom místě v jediný okamžik? Byli to ti, které spojuje extrémní svobodomyslnost, osobitý humor, neovladatelnost a některé z nich a účast na velkolepé oslavě konající se v pražském hotelu U Prince na Staroměstském náměstí. 

Co všechno se může stát, když se tyto osobnosti sejdou na společné narozeninové oslavě, jejímž moderátorem byl Václav Žmolík? O zábavu a dobré jídlo rozhodně nebyla nouze a tak si mohli Jana Bernášková, Kateřina Brožová, Miroslav Donutil schotí, Lenka Filipová, Patrik Hezucký, Bohouš Josef, Jitka Kocurová, Lucie Králová, Vladimír Kratina s manželkou a dcerou, David Kraus s maminkou Janou Karusovou, Berenika Kohoutová, Míša Nosková, Marta Ondráčková, a Tereza Zimová svou oslavu opravdu pořádně užít. V únoru slaví své narozeniny například i Paris Hilton, Yoko Ono nebo Robbie Williams, v neděli 17. února by své narozeniny oslavila i paní Jiřina Jirásková.

Již při příchodu to sršelo vtipem a nápaditostí, tedy vlastnostmi, které jsou těmto lidem vlastní. Jelikož slavili narozeniny společně, chtěli si navzájem i netradičně všichni popřát. Využili heliem naplněné balonky, nasáli jejich obsah do plic, a začali zpívat, recitovat, gratulovat, vykřikovat své soutěžní přání. V tom se celý hotel rozezněl roztomilými hlásky gratulujících si oslavenců. Chvilkami museli svá vystoupení opakovat, protože pro hlasitý smích všech je nebylo slyšet. Gratulant a oslavenec s nejvtipnějším výstupem, Patrik Hezucký, od Jiřího Bauera, ředitele hotelu U Prince, obdržel tučný voucher na konzumaci. „Tak to jsem opravdu nečekal. Doteď jsem neměl co jíst, ale teď se konečně s přítelkyní pomějeme“ řekl a následně se rozplakal blahem komik a moderátor Hezucký.

 V průběhu večera si hosté mohli nechat nahlédnout do budoucnosti kartářkou z Věštírny Květy Fialové. Veselou památku na tento den vytvořil karikaturista, který všem namaloval na místě portrét. Oslavenci se pak jeden druhému posmívali, jak srandovně na obrázcích vypadal a jak malíř dokonale vystihnul jejich podstatu.  

A co by to bylo za oslavu bez pořádného dortu?   Počet svíček byl samozřejmě čistě symbolický, jelikož při součtu všech roků, které oslavenci slavili, by jich na dortu muselo být 584 a z toho už by mohlo být pěkné horko. Při výrobě dortu trénovali kuchaři zapálit toto množství svíček v kuchyni, ovšem takový žár zpustil protipožární alarm a tak si při slavnostním večeru toto riziko raději odpustili. Dort byl velkou 7 kg lahůdkou, stejně jako všechny kulinářské speciality, které hotel pro své hosty připravil.

Jediné, co se tomuto večeru dalo vytknout, bylo chladné počasí, které oslavencům znemožnilo celovečerní pobyt na jedné z nejvyhlášenějších teras na světě s výhledem na Prahu. Ti nejzvědavější však na terasu zavítali alespoň na chvilku.

Jak obvykle slaví narozeniny, nám prozradil David Kraus, který říká: „Bujaré sebeoslavování není nic pro mne, ale vždy dělám velký mejdan na kulatiny. Hlavní oslavy v mém životě budou asi svatba a narození dítěte. Tyto dvě je podle mě potřeba oslavit opravdu pořádně. Nejlepší dárek k narozeninám je však krásný večer s milovanou přítelkyní,“ poslal romantický vzkaz z hotelu U Prince své dívce David Kraus.

Své dlouhodobé přání nám sdělila Berenika Kohoutová: „Mé největší narozeninové přání je mít narozeniny v létě a moci je slavit třeba na lodi uprostřed jezera,“ ale jelikož si jej nepřála v tichosti při sfoukávání svíček na dortu a vyslovila ho nahlas, může si být jistá, že se jí nikdy nesplní.

Podobné přání měl i Vladimír Kratina: „Vzhledem k tomu, že jsem narozen v zimě, ale mám rád léto, teplo a moře, přál bych si oslavit narozeniny někdy třeba v Karibiku na pláži.“ na rozdíl od Bereniky si toto přání může spíš splnit.

Bohouš Josef: „Pěkná oslava byla na mé čtyřicetiny v Holešovicích Na Kovárně, kam přišli moji největší kamarádi z divadla. Jako kuriózní dárek jsem o nich dostal snad tisíce balení Tic Taců.,“ vzpomíná na svůj asi nejpočetnější dárek Bohouš Josef.

Foto: hotel U Prince,     www.hoteluprince.com

Fotogalerie
2066 2067

Další články z rubriky

Slunce, seno, jahody slaví, i když ho tehdejší cenzura zkrátila

Slunce, seno, jahody slaví, i když ho tehdejší cenzura zkrátila

Zlatovláska opět s Petrem Štěpánkem, tentokrát však v roli krále

Zlatovláska opět s Petrem Štěpánkem, tentokrát však v roli krále

Do divadel míří nová hudební love story BESTIÁŘ, ve které se každý pozná

Do divadel míří nová hudební love story BESTIÁŘ, ve které se každý pozná

HRABĚ MONTE CHRISTO láká na velkolepé nové zpracování

HRABĚ MONTE CHRISTO láká na velkolepé nové zpracování

Vibrační plošina Galileo dává sílu do pohybu a pomáhá handicapovaným dětem udělat první krůčky

Vibrační plošina Galileo dává sílu do pohybu a pomáhá handicapovaným dětem udělat první krůčky

Na vlně audioknih