Magazín Elita

LIVIA KLAUSOVÁ NAPOSLEDY V ROLI PRVNÍ DÁMY NA VELETRHU MÓDY

LIVIA KLAUSOVÁ NAPOSLEDY V ROLI PRVNÍ DÁMY NA VELETRHU MÓDY

Kdyby veletrhy módy udělovaly medaile za věrnost, byla by Livia Klausová jednou z prvních adeptek. Když jí to čas dovolí, jezdí do Brna pravidelně, a nejinak tomu bylo i při letošních třídenních veletrzích STYL a KABO. Stalo se tak naposledy v roli první dámy České republiky.

Jak role manželky prezidenta ovlivnila její šatník a co se na něm změní, až za pár týdnů její muž ve funkci prezidenta skončí? Kostýmků asi neubude, ty jsem nosila vždycky, ale už se těším, že si víckrát obléknu dlouhé kalhoty, které mám ráda. A zřejmě bude méně příležitostí pro velké večerní róby,“ uvedla s úsměvem Livia Klausová, která odpověděla i na otázku, jakou radu má pro budoucí první dámu. „Aby byla svá a aby si podle svého naturelu zvolila nejen oblečení, ale i vše ostatní, co bude dělat. Jiná rada není, je to na ní.“

Na veletržním mole se denně vystřídalo několik módních přehlídek – prádla, dámské a pánské konfekce, doplňků i studentského designu. Retrospektivní přehlídku připravila známá návrhářka Klára Nademlýnská, která představila kolekci luxusních společenských a koktejlových šatů, v nichž se mimo jiné objevila i Miss Earth 2012 Tereza Fajksová, která byla její první tohoto druhu. K nejzajímavějším šatům retrospektivní přehlídky patřily černé a bílé modely, doplněné Swarovského komponenty. „K těmto věcem mám hodně blízko,“ přiznává Klára Nademlýnská. „Jsou to modely z těžkého viskózového úpletu, který je někdy pošitý kovovými trubičkami a  Swarovského kameny. A pak je tu moje další oblíbená věc, modely kombinované s krajkou. S tou ráda pracuji a  vždycky jednou za čas se v kolekcích ke krajce vracím,“ přiznala návrhářka, která do Brna přijela z Paříže, kde před pár dny hledala inspiraci pro příští módní sezónu jaro – léto 2014.

Na letošním, v pořadí 41. ročníku veletrhů módy, představilo 266 vystavovatelů ze 14 zemí více než 500 módních značek. Některé firmy oživily své stánky nejen aktuálními kolekcemi, ale i hudebními vystoupeními.

Zdroj: TZ Veletrhy Brno, a.s.

Foto: Jiří Zach a Vladimír Zemánek

-lz-


Fotogalerie
2064 2065

Další články z rubriky

Odvážná Hanka Holišová, stres Terezy Maškové a dojemné přání Vaška Noida Bárty

Odvážná Hanka Holišová, stres Terezy Maškové a dojemné přání Vaška Noida Bárty

Petr Sepeši, ten kluk, co krev měl dravou...

Petr Sepeši, ten kluk, co krev měl dravou...

Jožka Šmukař má brněnské veletrhy rád

Jožka Šmukař má brněnské veletrhy rád

 

Motorkáři podpoří Nedoklubko!  Harley-Davidson Praha pro Nedoklubko Challenge letos již po šesté

Motorkáři podpoří Nedoklubko! Harley-Davidson Praha pro Nedoklubko Challenge letos již po šesté

Psí den s Prahou 13 si vybudoval své nezastupitelné postavení

Psí den s Prahou 13 si vybudoval své nezastupitelné postavení

Na vlně audioknih