Magazín Elita

CHUTNÁ ŠUNKA LE&CO NA CESTĚ ZA DOBRÝMI SKUTKY

CHUTNÁ ŠUNKA LE&CO NA CESTĚ ZA DOBRÝMI SKUTKY

Společnost LE&CO byla založena v roce 1990 ing. Jiřím Lencem jako rodinný podnik a od samého prvopočátku se specializovala na výrobu vysoce kvalitních šunek a masných specialit. Vždy se snaží patřit ke špičce na trhu a v žádném případě nezapomíná na spolupráci ve prospěch potřebných.

Nebylo tomu jinak ani v případě důvodu uvedení kalendáře „Od samého začátku, kdy jsme se rozhodli, že vyrobíme vlastní firemní kalendář, jsme chtěli z výtěžku jeho aukce věnovat 100.000,‑ Kč pro děti, které pomoc z důvodu zdravotního handicapu potřebují. A proč jsme vybrali zrovna Dobrý skutek? Protože za peníze, které věnujeme, se koupila konkrétní věc, konkrétní osobě a celý dar je tak krásně průhledný,“ řekl přítomným Jiří Lenc, spolumajitel společnosti Le & Co. „Myslím, že co jsme si předsevzali, jsme i splnili. Pohled do očí vybraným dětem nám potvrzuje, že takto budeme pokračovat i nadále,“ dodal.

Na křest zavítali především hlavní tváře kalendáře, tedy Alice Bendová, Romana Jákl Vítová s Petrem Jáklem, Zdeněk Srstka a David Svoboda, ale také sám autor fotografií Jaroslav Urban. I přes značné komplikace, se kterými se museli tvůrci v průběhu focení potýkat, se nakonec vše podařilo dle plánu. Nejprve se fotilo v ateliéru  s Alicí Bendovou, Romanou Jákl Vítovou, Zdeňkem Srstkou a olympijským vítězem Davidem Svobodou. Součástí vizuálních příběhů byly také děti některých protagonistů a organizátorů. Každý fotografický obraz vznikal desítky minut a děti přispívaly k tomu, že vše trvalo mnohem déle, než kdy jindy. Výkřiky jako: „směj se“, „nesměj se“, „sem se dívej“, „teď bašti tu šunku“, „nepitvoř se“, „nespi“, „netrucuj“, „neperte se“ a spousty dalších postupně udolávaly celý štáb. Nikdo se však nechoval jako Herodes a tak mohl fotograf Jaroslav Urban své dílo ke spokojenosti klienta dotvořit.

Symbolické šeky, pomocí kterých je vybraným dětem hrazen pobyt v léčebně, přišla za občanské sdružení Dobrý skutek předat Miss ČR 2003 Lucie Váchová a Miss ČR 2005 Lucie Králová. „I když každý rok vzniká celá řada firemních kalendářů, jen v některých případech je jejich realizace spojena s bohulibým  účelem. Jsem ráda, že společnost vyrábějící šunku pro děti nedělala krásné fotky se známými osobnostmi jen pro potěšení svých zaměstnanců, ale i pro radost těch, kteří bojují s nepřízní osudu. Jakožto patronka občanského sdružení Dobrý skutek, jehož prostřednictvím poputuje úžasných 100.000,- Kč našim dvěma malým klientům Jolance a Tadeáškovi, jsem opravdu nadšená. Tento rok nemohl začít lépe. Jako maminka si plně uvědomuji, jaké štěstí mám, když je můj chlapeček naprosto zdravý. Jolanka a Tadeášek mají svůj dosavadní život nelehký, oběma byla diagnostikována mozková obrna. Jejich zdravotní stav se může výrazně zlepšit díky speciálnímu rehabilitačnímu pobytu v centru ADELI v Piešťanech, který je ale pro rodiny se zdravotně postiženými dětmi neúnosně finančně nákladný. Díky dětské šunce se už brzy obě děti na Slovensko vydají a já i Lucka Králová doufáme, že jim rehabilitace pomůže,“ řekla s výrazem díku a uspokojení Lucie Váchová.

Kalendář je součástí osvětové kampaně na podporu zdravé české šunky, která rozhodně není „křehčená“.

Text, foto: Lenka Žáčková

Fotogalerie
2008 2009 2010 2011 2012

Další články z rubriky

Třetina veškerého jídla na světě končí jako odpad, říká první česká ambasadorka WPO pro celou Evropu

Třetina veškerého jídla na světě končí jako odpad, říká první česká ambasadorka WPO pro celou Evropu

V Ostravě byla dokončena záchrana památkově chráněné Grossmannovy vily

V Ostravě byla dokončena záchrana památkově chráněné Grossmannovy vily

 

Kam se starými brýlemi? Recyklujte je!

Kam se starými brýlemi? Recyklujte je!

Milovníci gastro zážitků, PASTRAMI POP-UP vol. II si opět našel cestu do Holešovické tržnice

Milovníci gastro zážitků, PASTRAMI POP-UP vol. II si opět našel cestu do Holešovické tržnice

Velikonoce klepou na dveře. Ozdobte je dekorací z vajec

Velikonoce klepou na dveře. Ozdobte je dekorací z vajec