Magazín Elita

GRILOVANÉ ŽAMPIONY PLNĚNÉ ČESNEKOVÝM JOGURTEM A ŠUNKOU

GRILOVANÉ ŽAMPIONY PLNĚNÉ ČESNEKOVÝM JOGURTEM A ŠUNKOU

Šunkové recepty Zapálené kuchařky Lenky Požárové

Pro 4 osoby

Příprava 25 min

Co potřebujeme:

12 ks žampionů s průměrem asi 6 cm (ca 500 g)

100 g bílého smetanového jogurtu

100 g sýra čedar

100 g plátkové šunky

1 vejce

2 stroužky česneku

petrželka na ozdobu

sůl

 

Z žampionů odřízněte nožky. Ty můžete spotřebovat jinak, například nakrájet do polévky nebo pod dušené maso.

Žampiony vložte do pekáčku spodní stranou kloboučků nahoru a na středně vyhřátém grilu grilujte ca 8 minut.

Mezitím promíchejte jogurt s rozmačkanými stroužky česneku, lžičkou soli, vejcem, nahrubo strouhaným sýrem a na kostičky nakrájenou šunkou.

Tekutinu, kterou žampiony pustily, vylijte a naplňte je jogurtovou směsí. Vraťte dopéct na dalších ca 8 minut pod gril, než povrch krému zezlátne.

Podávejte teplé ozdobené petrželkou.


Další články z rubriky

Na světě je téměř 300 milionů barvoslepých. Jak vidí svět?

Na světě je téměř 300 milionů barvoslepých. Jak vidí svět?

Máte problém najít kvalitního zubaře?

Máte problém najít kvalitního zubaře?

Pozor, pozor akce u Dr.Max zdarma

Pozor, pozor akce u Dr.Max zdarma

Kdy nám začne ubývat v těle kolagen a jak jej znovu doplnit?

Kdy nám začne ubývat v těle kolagen a jak jej znovu doplnit?

Opět se nosí roušky! Vyzrajte na mlžení skel brýlí

Opět se nosí roušky! Vyzrajte na mlžení skel brýlí

ŠTĚSTÍ PŘEJE PŘIPRAVENÝM