Magazín Elita

PŮL MILIARDY DOLARŮ ZA OBRAZ BY BYLO SVĚTOVÝM REKORDEM

Singapur 16. listopadu (PROTEXT/PRNewswire) - Je to nejmocnější obraz na světě. Práce, která vyvolává silné myšlenky, abstraktní obraz lidského mozku na surrealistickém pozadí. Obraz The Brain (Mozek) je vytvořen akrylovými barvami na plátně, které měří 1,5 m x 1,2 m a od 12. prosince letošního roku bude na trhu nabízen za 333 000 000 liber (více než 500 miliónů dolarů). Kean Hughes, který prodává moderní umění v Londýně, poznamenal: "Obraz The Brain je prostě nádherný."

K. Tilani je dvacetiletý singapurský umělec, který maluje krásné kusy již od svých šesti let. Tři roky studoval na obchodní fakultě a po absolutoriu získal místo na místní univerzitě. Původně šel ve stopách svého otce, který je obchodníkem, avšak nyní pronikl i do světa umění. Dílo The Brain je prvním dílem, které Tilani nabídl k prodeji a které vytvořil z důvodu své fascinace lidským mozkem. Tilani chce prostřednictvím této malby předávat energii mozku dále. Na dotaz, proč namaloval obraz The Brain (Mozek), Tilani odpověděl: "Mozek je nejvýkonnější věcí na této planetě. Dosáhli jsme různých mezníků prostřednictvím inovací, tak jak může někdo prohlašovat, že mozek je jenom obyčejná šedá masa?"

Obraz The Brain se těší velkému zájmu z různých stran. Alexander Prado, předseda představenstva a prezident firmy One Art Inc, řekl, že "K. Tilani je Salvátorem Dalim jednadvacátého století. Jeho jedinečný styl je odrazem vášně, kterou kapku po kapce vložil do svého abstraktního díla. Dílo The Brain by jen pro svou krásu mělo přitáhnout zájem miliónů lidí. K. Tilani je skutečně na nejlepší cestě stát se hybnou silou v oblasti světového umění." Nejmenovaný specialista na moderní umění z galerie Bruno Bischofberger dodal, že dílo The Brain je skutečně úchvatné a má potenciál být prodáno za skutečně mimořádnou cenu. Tilani dosud všechny ostatní nabídky na prodej svého díla The Brain odmítal.

Díky skvělé kombinaci barev je malba The Brain skutečným mistrovským dílem, která může zcela změnit vnímání umění. Představuje umělce hořícího nadšením, který svou energii získává z umění a je zároveň přirozeně talentovanou duší. Vždyť i za obrazem Mony Lisy byl mozek.

Zdroj: PROTEX


Další články z rubriky

Petr Sepeši, ten kluk, co krev měl dravou...

Petr Sepeši, ten kluk, co krev měl dravou...

Jožka Šmukař má brněnské veletrhy rád

Jožka Šmukař má brněnské veletrhy rád

 

Motorkáři podpoří Nedoklubko!  Harley-Davidson Praha pro Nedoklubko Challenge letos již po šesté

Motorkáři podpoří Nedoklubko! Harley-Davidson Praha pro Nedoklubko Challenge letos již po šesté

Psí den s Prahou 13 si vybudoval své nezastupitelné postavení

Psí den s Prahou 13 si vybudoval své nezastupitelné postavení

Chceme, aby bylo jasné, že náš Žár stále trvá, říká Karel Šůcha

Chceme, aby bylo jasné, že náš Žár stále trvá, říká Karel Šůcha

Na vlně audioknih