Magazín Elita

SEKÁČ PETR ČADEK TANČÍ V MONTÉRKÁCH

SEKÁČ PETR ČADEK TANČÍ V MONTÉRKÁCH

Montérky, dřina a práce od rána do večera, přesto hlava plná nápadů! To vše nyní zažívá nejznámější tanečník a choreograf Petr Čadek, který vymyslel, naplánoval a v současnosti realizuje luxusní a naprosto unikátní taneční školu tance, jejíž nabídka kursů je opravdu jedinečná.

Školu mohou navštěvovat jak dospělé páry, tak samotné ženy nebo muži. Pro ženy jsou připraveny kurzy muzikálových nebo latinsko-amerických tanců, ale také se mohou naučit např. populární salsu, zumbu, balet, flamenco nebo step.

Škola má zajímavé nabídky i pro děti, a když se přihlásí již v raném věku, mohou z nich vyrůst takoví mistři, jako je např. sám zmiňovaný majitel školy. Mezi lektory nechybí ti nejlepší, kteří patří mezi mistry v tanečním oboru, jako třeba Petra Kostovčíková, jenž jsme viděli mistrovsky tančit ve StarDance. Můžete si být jisti, že výuka bude mít vysoce profesionální úroveň.  

Petr je v současné době vytížený jako nikdy předtím. Je hlavním choreografem 5. řady StarDance, dokončuje choreografie v několika divadelních představeních, s láskou se věnuje své ženě Jitce Čvančarové a dcerce Eleně Emilii a v neposlední řadě finišuje stavbu zmiňované taneční školy. “Tento projekt ve mně zraje dlouho, ale kreslit jsme s architektem začali až letos v červnu, v září začala stavba a začátkem prosince musíme otevřít. Bude tu spousta vychytávek, jako např. dětský koutek, bar, kavárna s terasou, 3 prosklené sály pro různé druhy tanců, ale i balet.  Vše bude v luxusním stylu a ne jako v tělocvičně. Moji kamarádi se sem již opravdu těší a neustále volají, jestli si do Vánoc ještě zatančí. Tak jsem jim to slíbil! A kdo plánuje kursy navštěvovat? DOUFÁM, ŽE KAŽDÝ, KDO MILUJE TANEC A CHCE SE NĚCO NAUČIT! Nemohu všechny jmenovat a také se hlásí další, ale v prvé řadě moje žena Jitka Čvančarová, Dana Morávková i Táňa Vilhelmová nebo Aneta Langerová. Těším se, jak v polovině prosince slavnostně otevřeme a sejdou se tu všichni účastníci StarDance ze všech ročníků i s celým  orchestrem Martina Kumžáka. Snad se sem všichni vejdeme“, říká sice trochu ze stavby zaprášený, ale vysmátý Petr Čadek.

Školu chtěl Petr otevřít již na podzim, ale jak to v naší zemi bohužel bývá zvykem, nikdy se nepodaří nic postavit v termínu a za původně dohodnuté finance. Tak mu nezbylo, než na stavbě dozorovat a honit stavitele resp. dodavatele. Většina vybavení je ze zahraničí, ale bohužel ani na ty, kteří nám rádi radí, se s termíny nelze spolehnout. Petr se sám zapojil do stavebních prací, aby vše bylo alespoň do prosince hotové. Není výjimkou, že si na sebe vezme montérky a dělá to, co je potřeba, aby stavbu urychlil. Někdy obkládá, jindy vrtá, zdí, stěhuje, vysává nebo asistuje při instalaci nábytku, ale není mu cizí ani vzít hadr a kýbl a pustit se do úklidu.

Že je Petr v jednom kole, potvrdila i jeho žena Jitka Čvančarová, která ho přišla i s dcerou na stavbu alespoň duševně podpořit a jako správná manželka mu přinesla oběd. Na tom si společně pochutnali v bojových podmínkách stavby. „Už se moc těším, jak tu pod vedením taťky s Elenkou protančíme boty,“ směje se Jitka.

Ani ona se nezastaví, kromě pečování o svou dceru a hraní, nyní společně s dalšími osobnostmi, dokončuje focení charitativního kalendáře ve prospěch sdružení DEBRA. Jitka je vůdčí osobností a tahounem celé koncepce kalendáře a podpory lidí s tzv. nemocí motýlích křídel.

Je vzácné jak oba mají pro práci partnera vzájemné pochopení a navzájem se podporují.

Více informací: http://www.tancirna.org/cs/

Foto: archiv Petra Čadka

 

Fotogalerie
1878 1879 1880 1881

Další články z rubriky

Do divadel míří nová hudební love story BESTIÁŘ, ve které se každý pozná

Do divadel míří nová hudební love story BESTIÁŘ, ve které se každý pozná

HRABĚ MONTE CHRISTO láká na velkolepé nové zpracování

HRABĚ MONTE CHRISTO láká na velkolepé nové zpracování

Vibrační plošina Galileo dává sílu do pohybu a pomáhá handicapovaným dětem udělat první krůčky

Vibrační plošina Galileo dává sílu do pohybu a pomáhá handicapovaným dětem udělat první krůčky

Velikonoce jsou jedním z hlavních křesťanských svátků

Velikonoce jsou jedním z hlavních křesťanských svátků

Michaela Gemrotová připravuje sólovou desku. Prvním singlem je píseň věnovaná dceři Anežce

Michaela Gemrotová připravuje sólovou desku. Prvním singlem je píseň věnovaná dceři Anežce

Na vlně audioknih