Magazín Elita

SEKÁČ PETR ČADEK TANČÍ V MONTÉRKÁCH

SEKÁČ PETR ČADEK TANČÍ V MONTÉRKÁCH

Montérky, dřina a práce od rána do večera, přesto hlava plná nápadů! To vše nyní zažívá nejznámější tanečník a choreograf Petr Čadek, který vymyslel, naplánoval a v současnosti realizuje luxusní a naprosto unikátní taneční školu tance, jejíž nabídka kursů je opravdu jedinečná.

Školu mohou navštěvovat jak dospělé páry, tak samotné ženy nebo muži. Pro ženy jsou připraveny kurzy muzikálových nebo latinsko-amerických tanců, ale také se mohou naučit např. populární salsu, zumbu, balet, flamenco nebo step.

Škola má zajímavé nabídky i pro děti, a když se přihlásí již v raném věku, mohou z nich vyrůst takoví mistři, jako je např. sám zmiňovaný majitel školy. Mezi lektory nechybí ti nejlepší, kteří patří mezi mistry v tanečním oboru, jako třeba Petra Kostovčíková, jenž jsme viděli mistrovsky tančit ve StarDance. Můžete si být jisti, že výuka bude mít vysoce profesionální úroveň.  

Petr je v současné době vytížený jako nikdy předtím. Je hlavním choreografem 5. řady StarDance, dokončuje choreografie v několika divadelních představeních, s láskou se věnuje své ženě Jitce Čvančarové a dcerce Eleně Emilii a v neposlední řadě finišuje stavbu zmiňované taneční školy. “Tento projekt ve mně zraje dlouho, ale kreslit jsme s architektem začali až letos v červnu, v září začala stavba a začátkem prosince musíme otevřít. Bude tu spousta vychytávek, jako např. dětský koutek, bar, kavárna s terasou, 3 prosklené sály pro různé druhy tanců, ale i balet.  Vše bude v luxusním stylu a ne jako v tělocvičně. Moji kamarádi se sem již opravdu těší a neustále volají, jestli si do Vánoc ještě zatančí. Tak jsem jim to slíbil! A kdo plánuje kursy navštěvovat? DOUFÁM, ŽE KAŽDÝ, KDO MILUJE TANEC A CHCE SE NĚCO NAUČIT! Nemohu všechny jmenovat a také se hlásí další, ale v prvé řadě moje žena Jitka Čvančarová, Dana Morávková i Táňa Vilhelmová nebo Aneta Langerová. Těším se, jak v polovině prosince slavnostně otevřeme a sejdou se tu všichni účastníci StarDance ze všech ročníků i s celým  orchestrem Martina Kumžáka. Snad se sem všichni vejdeme“, říká sice trochu ze stavby zaprášený, ale vysmátý Petr Čadek.

Školu chtěl Petr otevřít již na podzim, ale jak to v naší zemi bohužel bývá zvykem, nikdy se nepodaří nic postavit v termínu a za původně dohodnuté finance. Tak mu nezbylo, než na stavbě dozorovat a honit stavitele resp. dodavatele. Většina vybavení je ze zahraničí, ale bohužel ani na ty, kteří nám rádi radí, se s termíny nelze spolehnout. Petr se sám zapojil do stavebních prací, aby vše bylo alespoň do prosince hotové. Není výjimkou, že si na sebe vezme montérky a dělá to, co je potřeba, aby stavbu urychlil. Někdy obkládá, jindy vrtá, zdí, stěhuje, vysává nebo asistuje při instalaci nábytku, ale není mu cizí ani vzít hadr a kýbl a pustit se do úklidu.

Že je Petr v jednom kole, potvrdila i jeho žena Jitka Čvančarová, která ho přišla i s dcerou na stavbu alespoň duševně podpořit a jako správná manželka mu přinesla oběd. Na tom si společně pochutnali v bojových podmínkách stavby. „Už se moc těším, jak tu pod vedením taťky s Elenkou protančíme boty,“ směje se Jitka.

Ani ona se nezastaví, kromě pečování o svou dceru a hraní, nyní společně s dalšími osobnostmi, dokončuje focení charitativního kalendáře ve prospěch sdružení DEBRA. Jitka je vůdčí osobností a tahounem celé koncepce kalendáře a podpory lidí s tzv. nemocí motýlích křídel.

Je vzácné jak oba mají pro práci partnera vzájemné pochopení a navzájem se podporují.

Více informací: http://www.tancirna.org/cs/

Foto: archiv Petra Čadka

 

Fotogalerie
1878 1879 1880 1881

Další články z rubriky

Lukáš a Pavel Šeklin se každoročně inspirují v centru světové kultury a zábavního průmyslu

Lukáš a Pavel Šeklin se každoročně inspirují v centru světové kultury a zábavního průmyslu

Významný český plastický chirurg Jan Měšťák nebyl vzorný klučík!

Významný český plastický chirurg Jan Měšťák nebyl vzorný klučík!

Náročná příprava na soustředění Muže roku. Na finále v Náchodě jsou pánové opravdu připravení

Náročná příprava na soustředění Muže roku. Na finále v Náchodě jsou pánové opravdu připravení

Písně s OK Bandem mám logicky pod kůží, říká Marcela Březinová

Písně s OK Bandem mám logicky pod kůží, říká Marcela Březinová

Divadlo Mír natáčí nový celovečerní film s názvem Srnky

Divadlo Mír natáčí nový celovečerní film s názvem Srnky