Magazín Elita

MANŽELÉ HERČÍKOVI DAROVALI DAGMAR HAVLOVÁ ŠTĚNĚ BOXERA

MANŽELÉ HERČÍKOVI DAROVALI DAGMAR HAVLOVÁ ŠTĚNĚ BOXERA

O největší překvapení při křtu nové knihy známého veterináře Jana Herčíka právě sám autor s chotí Kateřinou, když Dagmar Havlové předali schoulené devíti-týdenní štěně boxera. Bývalá první dáma byla naprosto konsternovaná, šokovaná a dojatá. Je všeobecně známo, že se jí doktor Jan Herčík vždy dobře staral o psy a díky novému štěněti v tom může nadále pokračovat. Dagmar Havlová nadšeně fenku přijala.

Štěně se samo ujalo křtu a knihu slavnostně počůralo. No řekněte, který další český spisovatel se může pochlubit pokropením knihy pro štěstí od štěněte bývalé první dámy?

A první slova Dagmar Havlové po přijetí dárku z nejmilejších: „Mám pocit absolutního štěstí a štěstí, že přijde do našeho domu a zároveň pocit velké zodpovědnosti. Také se starám o mou 90 letou maminku, o nadaci, hraji divadlo, točím a jsem ještě ve spoustě různých správních rad. Musím se jí věnovat, musím jí vychovat, protože boxer musí mít výchovu, musí mít výcvik. To já snad všechno zvládnu, protože teď převažuje pocit štěstí. Je to takové další vnoučátko a jmenuje se Grace, Graceinka a vypadá jako Graceinka,“ podělila se o první dojmy dojatá Dagmar Havlová

Podle autora psal příběhy sám čtyřnohý život. V knize vypráví například historky přímo z operačního stolu na jeho klinice v Horoměřicích, prozrazuje, kam se schovávají kočky Petra Hapky, jak tvrdohlavý kocour přechytračí svou zásadovou paničku či jestli si pes umí sám pustit lechtivý film. V knize nechybí humor, láska, dojemné happy‑endy i smíření se s odchodem do věčných psích lovišť. „Když se sejdeme mimo kliniku, třeba v příjemné hospůdce, tak ať chceme nebo ne, najednou někdo z nás řekne třeba: a vzpomínáte si na pana Filípka s tím jezevčíkem, no ten co měl…,‘ no, tak přesně takhle se zrodila moje kniha,“ směje se Jan Herčík.

Na adresu druhého kmotra knihy Jiřího Lábuse Kateřina Herčíková dodala, že: „pes a Lábus je nejlepší přítel člověka“ a dodává: “těším se ze společné spisovatelské spolupráce mámy a mého muže. Pro mě jsou to čeští J. Herriot a Betty MacDonaldová“.

Zdroj a více informací: www.vetclinic.cz

Foto: Vetclinic

Fotogalerie
1835 1836

Další články z rubriky

Odvážná Hanka Holišová, stres Terezy Maškové a dojemné přání Vaška Noida Bárty

Odvážná Hanka Holišová, stres Terezy Maškové a dojemné přání Vaška Noida Bárty

Petr Sepeši, ten kluk, co krev měl dravou...

Petr Sepeši, ten kluk, co krev měl dravou...

Jožka Šmukař má brněnské veletrhy rád

Jožka Šmukař má brněnské veletrhy rád

 

Motorkáři podpoří Nedoklubko!  Harley-Davidson Praha pro Nedoklubko Challenge letos již po šesté

Motorkáři podpoří Nedoklubko! Harley-Davidson Praha pro Nedoklubko Challenge letos již po šesté

Psí den s Prahou 13 si vybudoval své nezastupitelné postavení

Psí den s Prahou 13 si vybudoval své nezastupitelné postavení

Na vlně audioknih