Magazín Elita

JAGUAR PŘEDVÁDÍ V SRPNOVÉ SNĚŽNÉ BOUŘI NA HIGH LINE PARK V NEW YORKU SVŮJ MODEL XJ

JAGUAR PŘEDVÁDÍ V SRPNOVÉ SNĚŽNÉ BOUŘI NA HIGH LINE PARK V NEW YORKU SVŮJ MODEL XJ

Mahwah (New Jersey,USA) 17. srpna (PROTEXT/PRNewswire) - Firma Jaguar zahajuje v srpnové sněhové bouři v New Yorku globální uvedení nového vozu Jaguar XJ 3.0 s pohonem všech kol. Jaguar transformuje americkou sestavu přidáním technologie Instinctive All Wheel Drive(TM) a motorů s nižší spotřebou paliva V6, které jsou k dispozici v luxusních sedanech MY13 Jaguar XF a XJ

Na oslavu technologie náhonu na všechna kola Jaguar v New Yorku zve ke třídennímu zážitku Jaguar CHILL NY, který zahrnuje bezplatné bruslení, občerstvení a předvádění s dvěma až třemi olympioniky, bronzovým medailistou, krasobruslařem Johnny Weirem a bývalými členy New York Rangers, Chrisem a Petrem Ferrarovými.

Hvězdičky seriálu 30 Rock, Tracy Morgan a Jane Krakowski se připojují k Johnnymu Weirovi při otevření zimní oázy firmy Jaguar CHILL NY v New Yorku

Dnes, v nečekaně zasněženém počasí, firma Jaguar oznámila, že její sedany XJ a XF modelového roku 2013 jsou vybaveny technologií All Wheel Drive(TM), která pomáhá řidičům bezpečně zvládat špatné povětrnostní podmínky *. Nové funkce AWD v kombinaci s novými motory V6 s nižší spotřebou paliva podpoří rozšíření přítomnosti firmy Jaguar na trhu luxusních sedanů ve Spojených státech.

V rámci oslav se k vozům Jaguar připojily hvězdy Jane Krakowski a Tracy Morgan a oficiálně otevřely CHILL NY - unikátní park "zimy v létě" na Manhattanu. Přehlídka Jaguar CHILL NY v zázračné zemi ledu a sněhu, umístěná v obrovské sněhové kouli, uvádí nejnovější modely s pohonem všech kol a nabízí zákazníkům bezplatné bruslení, zábavu a skvělé pamlsky. Dvojnásobný olympionik a světový bronzový medailista, krasobruslař Johnny Weir bude vystupovat v pátek 17. srpna od 2:00 do 16:00 hodin místního času a bývalí NY Rangers, Chris a Peter Ferrarovi budou vyučovat hokej v sobotu 18. srpna od 12:00 do 14:00 hod. místního času.

Jaguar Chill NY na High Line Park jsme vytvořili nejen proto, abychom mohli nabídnout zákazníkům jedinečný zážitek, ale také proto, abychom mohli předvést schopnosti našich nejnovějších modelů XJ a XF 2013 s pohonem všech kol a motory V6", řekl David Pryor, viceprezident pro značku Jaguar v Severní Americe. „Špatné počasí může udeřit kdykoliv, a tyto nové technologie poskytují luxusnímu a prvotřídnímu zážitku, který definuje vozy Jaguar, novou úroveň důvěry.“

Systém aktivního řízení točivého momentu Jaguar AWD využívá výkonově orientované zkreslení zadního pohonu, které může přenášet sílu na přední kola a tak buď předcházet, nebo přímo bránit prokluzování kol. Jaguar AWD využívá řídící technologii aktivního přenosu výkonu, která poskytuje výhodu celoročně posíleného pohonu při zachování sportovní agility a pocitu řízení jako u verzí s pohonem zadních kol. Systém AWD je spojen s novým přeplňovaným motorem V6 s obsahem 3 litry a výkonem 340 koní.

"Dodatečná volba motoru V6 a pohonu všech kol je pro obchodní potenciál naší luxusní sestavy sedanů značky Jaguar zde ve Spojených státech mimořádně důležitá," řekl Andy Goss, prezident společnosti Jaguar Land Rover North America. V severní polovině Spojených států je více než 80% prodávaných luxusních sedanů našich konkurentů vybaveno systémem pohonu všech kol a více než 90 % má buď pohon všech kol nebo výkon V6. Nyní bude Jaguar s výkonem V6, pohonem všech kol a s našimi vysoce výkonnými modely V8 s pohonem zadních kol soutěžit na luxusním trhu, který je až 10x větší, a změní význam této kultovní značky v USA."

Technici firmy Jaguar strávili 18 měsíců testováním nového systému pohonu všech kol v různých podmínkách, včetně zamrzlých jezer a ploch s různým součinitelem tření ve vývojovém centru Jaguar Land Rover v severním Švédsku.

Park Jaguar CHILL NY je otevřen s volným vstupem pro zákazníky od čtvrtka 16. srpna, od 3:00 do - 20:00 hod. místního času, v pátek 17. srpna od 12:00 - 20:00 hod. místního času a v sobotu 18. srpna od 12:00 do 17:00 hod. na High Line Park v New York City v okrsku Meatpacking. Další informace o parku Jaguar CHILL NY a podrobné programové schéma najdete na stránkách http://jaguarusa.com/chill-ny.

Tyto asistenční funkce doplňují bezpečné řidičské návyky. Výkon popsaných automobilových technologií je ovlivněn mnoha faktory a podmínkami řízení a nemůže vzdorovat zákonům fyziky. Tyto funkce neslouží jako náhrada za řádnou péči a zdravý úsudek. Máte-li zájem o více informací, obraťte se prosím na místního autorizovaného prodejce nebo nahlédněte do návodu k obsluze. Vždy se připoutejte.

O společnosti Jaguar

Jaguar Cars Limited je předním výrobcem luxusních sedanů a sportovních vozů s jedinečnou konstrukcí a obrovským výkonem. Vize společnosti byla po celou dobu její legendární historie jednoduchá: Vyrábět krásná a rychlá auta, která jsou žádaná po celém světě. Jaguar se snaží každému majiteli auta poskytnout prvotřídní zážitek. Dnešní sestava Jaguar se skládá z luxusního sedanu XJ, sportovního sedanu XF, kupé XK a z konvertibilních sportovních vozů. Firma Jaguar navrhuje, konstruuje a vyrábí pouze ve Spojeném království, ve výrobním závodě v Castle Bromwich v British Midlands. Jaguar se plně angažuje v iniciativách na zajištění udržitelnosti, zohledňuje sociální aspekty a nepřetržitě se zapojuje do ochrany životního prostředí a do sociálních programů.

Foto: Herec Tracy Morgan, herečka Jane Krakowski a profesionální krasobruslař Johnny Weir na akci Jaguaru `Chill NY` při představení technologie Instinctive All Wheel Drive (TM) 16. srpna v High Line Park v New Yorku.


Další články z rubriky

Lukáš a Pavel Šeklin se každoročně inspirují v centru světové kultury a zábavního průmyslu

Lukáš a Pavel Šeklin se každoročně inspirují v centru světové kultury a zábavního průmyslu

Významný český plastický chirurg Jan Měšťák nebyl vzorný klučík!

Významný český plastický chirurg Jan Měšťák nebyl vzorný klučík!

Náročná příprava na soustředění Muže roku. Na finále v Náchodě jsou pánové opravdu připravení

Náročná příprava na soustředění Muže roku. Na finále v Náchodě jsou pánové opravdu připravení

Písně s OK Bandem mám logicky pod kůží, říká Marcela Březinová

Písně s OK Bandem mám logicky pod kůží, říká Marcela Březinová

Divadlo Mír natáčí nový celovečerní film s názvem Srnky

Divadlo Mír natáčí nový celovečerní film s názvem Srnky