Magazín Elita

TOMÁŠ UJFALUŠI POKŘTIL VLASTNÍ BIOGRAFII S NÁZVEM „KAPITÁN“

TOMÁŠ UJFALUŠI POKŘTIL VLASTNÍ BIOGRAFII S NÁZVEM „KAPITÁN“

V repríze čtvrtfinále EURA na PlayStation 3 vrátil Portugalsku porážku poměrem 3:1.

Kapitán. Tak jednoduchý a výstižný je název životopisné knihy Tomáše Ujfalušiho, kterou pokřtil v kruhu přátel v oblíbené pražské restauraci fotbalistů U Ševce Matouše. V rámci akce se Ujfaluši společně s přítelkyní Anetou Vignerovou stali patrony videohry EUFA EURO 2012 pro fotbalovou hru FIFA 12, ve které za národní tým dokonce vstřelil hattrick.

Nabídka sepsat životopis vzešla ze strany spisovatele Petra Čermáka, jenž se na biografie specializuje a mimo jiné zpracoval i knihu Člověk Havel o prezidentu Václavu Havlovi. „Dlouho jsem přemýšlel a nabídku zvažoval. V okamžiku, kdy jsme vyhráli tureckou ligu, jsem souhlasil a kývl na nabídku pana Čermáka. Jsem rád, že je kniha na světě,“ uvedl Ujfaluši. Kniha vychází v nákladu dvou tisíc kusů. Kromě české verze je v jednání i její italská a turecká verze. Při příležitosti setkání s novináři hráč istanbulského Galatasaraye nastínil, jak to vypadá s jeho profesionální budoucností. „Rád bych zůstal ve fotbalovém prostředí. Dokonale ho znám jako hráč a to, že jsem mohl působit v nejlepších evropských soutěžích a kvalitních klubech, mi pomohlo získat i spoustu dalších zkušeností. Hodně o tom hovořím se svým agentem Daliborem Lacinou a po skončení hráčské dráhy bychom rádi pracovali spolu. Teď chci ale ještě minimálně dva roky aktivně hrát. Koneckonců – tohle všechno se dočtete v Kapitánovi,“ doplnil bývalý reprezentant. Kmotrem knihy se stal herec Miroslav Donutil, který se netajil tím, jak byl poctěn, že si jej Tomáš vybral. Spolu se známým hercem se křtu chopil fotograf Jakub Ludvík, autor fotografie na obálce knihy.

Že fotbalové parádičky stále ovládá bravurně, předvedl Ujfaluši přímo na akci. V exhibičním utkání na PlayStation deklasoval svého bratra Radima, hrajícího za Portugalsko, výsledkem 3:1. „Videohru UEFA EURO 2012 pro fotbalovou hru FIFA 12 doporučuji všem, co kritizují náš nároďák. Tady si sestavu můžou nominovat sami a pak si to i sami oddřít na hřišti,“ komentoval zápas s úsměvem Ujfaluši. Patronkou hry se stala hráčova přítelkyně Aneta Vignerová.

Rozšíření EA SPORTS UEFA EURO 2012™ pro fotbalový simulátor EA SPORTS FIFA 12 je autentickým virtuálním zpracováním oficiálního turnaje mistrovství Evropy ve fotbale s více než 50 národními týmy, všemi osmi oficiálními stadiony a veškerou nádherou a slavnostní atmosférou jedné z největších a nejsledovanějších sportovních událostí planety.

Více informací o hře naleznete na: http://www.ea.com/cz/uefa-euro-2012.

Zdroj: Cook Communications

Fotogalerie
1641 1642

Další články z rubriky

Petr Sepeši, ten kluk, co krev měl dravou...

Petr Sepeši, ten kluk, co krev měl dravou...

Jožka Šmukař má brněnské veletrhy rád

Jožka Šmukař má brněnské veletrhy rád

 

Motorkáři podpoří Nedoklubko!  Harley-Davidson Praha pro Nedoklubko Challenge letos již po šesté

Motorkáři podpoří Nedoklubko! Harley-Davidson Praha pro Nedoklubko Challenge letos již po šesté

Psí den s Prahou 13 si vybudoval své nezastupitelné postavení

Psí den s Prahou 13 si vybudoval své nezastupitelné postavení

Chceme, aby bylo jasné, že náš Žár stále trvá, říká Karel Šůcha

Chceme, aby bylo jasné, že náš Žár stále trvá, říká Karel Šůcha

Na vlně audioknih