Magazín Elita

SIMPSONOVI NA PRIMA COOL PREMIÉROVÍ A ROZMNOŽENÍ

SIMPSONOVI NA PRIMA COOL PREMIÉROVÍ A ROZMNOŽENÍ

Od 12. 4. se na Prima COOL objeví premiérové epizody nejčerstvější 23. série slavného animovaného seriálu Simpsonovi. Diváci je budou vídat každý čtvrtek od 20.45. Pro příznivce žluté rodinky televize připravila ještě jeden animovaný bonbonek – pravidelnou podvečerní a noční dávku dvou reprízovaných příběhů ze Springfieldu.

Rodinka Simpsonových si už přes dvě dekády drží pozici nejoblíbenějšího a nejznámějšího animovaného seriálu na světě. Hrozilo, že 23. série bude poslední, Simpsonovi však budou pokračovat nejméně další dva roky. Navíc dosáhli jubilejní 500. epizody, která byla v USA odvysílaná 19. února 2012.

V nejnovější řadě se například Homer skamarádí s novým bezpečákem Waynem (předobrazem a anglickým hlasem byl Kiefer Sutherland) v jaderné elektrárně, ze kterého se vyklube bývalý agent CIA. V čarodějnickém speciálu paralyzuje Homera pavouk černá vdova a on pak dokáže komunikovat s okolím jen prděním. S Nedem Flandersem promluví „Bůh“ a on začne vraždit Homerovy nepřátele. Bart a Millhouse se dostanou na planetu podobnou Pandoře z Avataru. V dalším díle získá Homer asistentku Roz (Jane Lynchová), která se mu pokusí ukrást jeho práci.

V pátém díle zaměřeném na vaření vezme Marge rodinu do etiopské restaurace, propadne gurmánství a s Bartem a Lízou založí vlastní blog o vaření. Ve vedlejších rolích se objeví několik televizních šéfkuchařů a i v českém znění se dočkáme jedné celebrity. Kdo by se na dabing nejslavnějšího britského šéfkuchaře Gordona Ramsaye hodil víc než Zdeněk Pohlreich z pořadu Ano, šéfe? O zážitku ze studia Zdeněk řekl: „Nesnažím se ho při dabingu napodobovat, protože je unikátní, ale doufám, že nálada a to, co chce říct, vyzní v mém podání tak, jak má. Snad mu neudělám ostudu.“

V 500. epizodě Simpsonovi zjistí, že je vlastně všichni ve Springfieldu nenávidí a chtějí je vyhodit. Starosta Quimby jim oznámí, že je Springfield na hranici bankrotu, protože musí neustále řešit – a platit – problémy, které vyvolali. Ať už jsou to Homerovy opilecké výstřelky, Bartovy kanadské žertíky, Lízin politický aktivismus nebo neustálý pláč Maggie! Ve vyhnanství se pak ze souseda vyklube Julian Assange z WikiLeaks.

Diváky ale samozřejmě čeká ještě mnohem více zběsilých zápletek, Simpsonovým totiž vůbec nedochází dech. Na Prima COOL se od 28. 4. u jejich reprízovaných příběhů ze starších sérií mohou diváci navíc pobavit hned třikrát za sebou. Každý víkend se Homerova rodinka objeví na obrazovce v podvečer v 18.30, 18.55 a v 19.30.

FTV Prima


Další články z rubriky

Petr Sepeši, ten kluk, co krev měl dravou...

Petr Sepeši, ten kluk, co krev měl dravou...

Jožka Šmukař má brněnské veletrhy rád

Jožka Šmukař má brněnské veletrhy rád

 

Motorkáři podpoří Nedoklubko!  Harley-Davidson Praha pro Nedoklubko Challenge letos již po šesté

Motorkáři podpoří Nedoklubko! Harley-Davidson Praha pro Nedoklubko Challenge letos již po šesté

Psí den s Prahou 13 si vybudoval své nezastupitelné postavení

Psí den s Prahou 13 si vybudoval své nezastupitelné postavení

Chceme, aby bylo jasné, že náš Žár stále trvá, říká Karel Šůcha

Chceme, aby bylo jasné, že náš Žár stále trvá, říká Karel Šůcha

Na vlně audioknih