Magazín Elita

NÁVRAT DO BUDOUCNOSTI: SPOLEČNOST NIKE V PARTNERSTVÍ S NADACÍ MICHAELA J. FOXE A TVŮRCI ORIGINÁLNÍHO FILMU USILUJÍ O BUDOUCNOST BEZ PARKINSONOVY CHOROBY

NÁVRAT DO BUDOUCNOSTI: SPOLEČNOST NIKE V PARTNERSTVÍ S NADACÍ MICHAELA J. FOXE A TVŮRCI ORIGINÁLNÍHO FILMU USILUJÍ O BUDOUCNOST BEZ PARKINSONOVY CHOROBY

Beaverton (Oregon, USA) 11.září

(PROTEXT/BusinessWire) - Společnost Nike (burzovní index NYSE:NKE) dnes oznámila, že na eBay, na adrese http://nikemag.eBay.com, proběhne dražba 1500 párů bot NIKE MAG 2011. Celý čistý výtěžek získá Nadace Michaela J. Foxe.

"Tento projekt je pro mě vzrušující, protože spojuje tři velmi aktivní skupiny diváků: komunitu Parkinsonovy choroby, milovníky tenisek a fanoušky Návratu do budoucnosti," řekl Michael J. Fox. "S jejich pomocí můžeme urychlit náš cíl: najít lék na Parkinsonovu chorobu."

Boty NIKE MAG poprvé zaujaly diváky filmu Návrat do budoucnosti II, když je nosil Marty McFly, kterého hrál Michael J. Fox v roce 2015. Společnost Nike byla k vytvoření těchto bot vyzývána mnoho let. Při uvedení bot NIKE MAG 2011 věnovali Sergej Brin a Anne Wojcicki nadaci Michaela J. Foxe štědrý dar 50 milionů dolarů. Veškeré dary do výše 50 milionů dolarů do konce roku 2012 připadnou nadaci. Zdá se, že je ideální čas, aby boty NIKE MAG 2011 podpořily velkou myšlenku.

"Chtěli jsme převést nadšení lidí pro "nejlepší boty všech dob" a pro Návrat do budoucnosti na pozitivní akci," řekl Mark Parker, generální ředitel společnosti Nike, která se podílela na Návratu do budoucnosti II v roce 1988, kdy Fox oblékl původní boty NIKE MAG. "Naším dlouhodobým cílem je zvýšit informovanost, aby nadace mohla dosáhnout svého cíle, kterým je vymýcení Parkinsonovy choroby."

Když se původní tvůrčí tým Návratu do budoucnosti dozvěděl o přání společnosti Nike podpořit Foxovu nadaci vydáním bot NIKE MAG 2011, výkonný producent Frank Marshall se k tomuto úsilí připojil. Koncept byl zaměřen na rozvoj "ztracených scén" k uctění původního filmu a postav Návratu do budoucnosti, a na zachycení úsilí Doca Browna, aby Marty dobře zapadl při své návštěvě roku 2015.

Členové původního hereckého obsazení, Christopher Lloyd a Donald Fullilove, si zopakovali své role, a oblíbený herec Bill Hader a basketbalová hvězda Kevin Durant se připojili k dědictví Návratu do budoucnosti jako prodavač a zákazník. Manažera prodeje hraje původní návrhář bot NIKE MAG a viceprezident pro design ve společnosti Nike Tinker Hatfield, který také dohlížel na vývoj bot NIKE MAG 2011. Hatfield lhostejně informuje Lloyda, že přistál ve špatném roce, a s energetickými šněrovacími botami NIKE MAG hledá Martyho McFlye, který bude k zastižení až v roce 2015. Film vznikl ve spolupráci s agenturou Wieden + Kennedy, a to ve verzích o délce 60 a 92 minut.

První dobíjecí boty od Nike, boty NIKE MAG 2011 byly navrženy jako přesné repliky originálů z Návratu do budoucnosti II. Boty se dokonale shodují, včetně obrysů horního svítícího LED panelu a elektroluminiscenčního nápisu NIKE na řemínku. Jediná odchylka od původních bot je doplňková pěnová podpora v oblasti kotníku a špičce pro větší pohodlí. Boty NIKE MAG 2011 mají zářící špičku "ucha" horní části, která září pět hodin na jedno nabití.

Společnost Nike darovala 1500 párů bot NIKE MAG 2011 Nadaci Michaela J. Foxe pro výzkum Parkinsonovy choroby. Boty budou k dispozici na eBay na adrese http://nikemag.eBay.com. Každý den po dobu deseti dnů dražby bude sto padesát párů bot NIKE MAG 2011 k dispozici na Fashion Vault na eBay, diferencované platformě pro vybrané návrháře a značkové módní přehlídky. Aukce začala 9. září, a skončí 18. září. Kromě toho jsou boty součástí eBay Giving Works, moderního firemního on-line dobročinného programu, který umožňuje milionům lidí snadno se připojit a podpořit darem organizaci, na které jim záleží. Dražbu řídí Auction Cause pro Nadaci Michaela J. Foxe.

O Nadaci Michaela J. Foxe pro výzkum Parkinsonovy choroby

Nadace Michaela J. Foxe se jako největší soukromý sponzor výzkumu Parkinsonovy choroby věnuje urychlení léčby Parkinsonovy choroby a zlepšení terapie pro současné pacienty. Nadace sleduje své cíle prostřednictvím agresivně financovaného, vysoce cíleného výzkumného programu ve spojení s aktivním globálním zapojením vědců, pacientů s Parkinsonovou chorobou, podnikatelů, účastníků klinických studií, dárců a dobrovolníků. Kromě dosud poskytnutých finančních prostředků v hodnotě více než 250 milionů amerických dolarů věnovaných na výzkum, nadace zásadně změnila dráhu pokroku směrem k vyléčení. Nadace působí v centrech výzkumu Parkinsonovy choroby po celém světě. Navazuje průkopnickou spolupráci s průmyslovými lídry, akademickými vědci a vládními výzkumnými investory, zvyšuje počty účastníků klinických studií Parkinsonovy choroby. Pomocí svého osobního on-line nástroje Fox Trial Finder podporuje povědomí o Parkinsonově chorobě prostřednictvím silné podpory a akcí se širokým dosahem, a koordinuje širokou účast tisíců členů týmu Fox na celém světě. Od nynějška až do 31. prosince 2012 budou všechny nové výnosy a dary pro Nadaci Michaela J. Foxe do výše 50 milionů dolarů spárovány "dolar za dolar" s nadací Brin Wojcicki Challenge, kterou vedou Sergej Brin a Anne Wojcicki.

O eBay Inc. a eBay Fashion

Společnost byla založena v roce 1995 v San Jose v Kalifornii. eBay Inc. (burzovní index NASDAQ: EBAY) se zaměřuje na spojení kupujících s prodávajícími. Pracujeme prostřednictvím eBay, největšího on-line trhu, který umožňuje uživatelům nakupovat a prodávat na platformách eBay téměř ve všech zemích světa, prostřednictvím PayPal, která umožňuje jednotlivcům a podnikům bezpečně, snadno a rychle posílat a přijímat online platby, a dále pomocí GSI Commerce, která umožňuje globálním podnikům elektronický obchod, maloobchod a digitální vícekanálový marketing. Další informace o společnosti a jejím globálním portfoliu on-line značek najdete na stránkách http://www.ebayinc.com.

eBay Fashion je speciální místo pro módu na eBay, které poskytuje inspirující a interaktivní zážitek z nakupování. eBay Fashion má denně více než 20 milionů výpisů. Poskytuje neuvěřitelně hodnotný jedinečný výběr nových značkových návrhářů a výrobců oblečení, obuvi a doplňků. Platforma eBay Fashion Vault nabízí exkluzivní prodej na omezenou dobu přímo od návrhářů a značek, a aplikace iPhone eBay Fashion umožňuje zákazníkům prohlížet, nakupovat a prakticky vyzkoušet předměty z milionů módních nabídek, kdykoliv a kdekoliv. Další informace najdete na adrese http://fashion.ebay.com. Ke konverzaci se můžete připojit na stránkách http://www.facebook.com/eBayFashion, nebo sledujte @eBay_Fashion.

Zdroj: NIKE, Inc.


Další články z rubriky

Petr Jákl byl přesvědčený, že thriller Land of Bad udrží pozornost diváka

Petr Jákl byl přesvědčený, že thriller Land of Bad udrží pozornost diváka

Slunce, seno, jahody slaví, i když ho tehdejší cenzura zkrátila

Slunce, seno, jahody slaví, i když ho tehdejší cenzura zkrátila

Zlatovláska opět s Petrem Štěpánkem, tentokrát však v roli krále

Zlatovláska opět s Petrem Štěpánkem, tentokrát však v roli krále

Do divadel míří nová hudební love story BESTIÁŘ, ve které se každý pozná

Do divadel míří nová hudební love story BESTIÁŘ, ve které se každý pozná

HRABĚ MONTE CHRISTO láká na velkolepé nové zpracování

HRABĚ MONTE CHRISTO láká na velkolepé nové zpracování

Na vlně audioknih