Magazín Elita

KDO VYPRAVIL SYNA LEONY MACHÁLKOVÉ DO ŠKOLY?! JE VE FRÝDKU MÍSTKU NA LEDĚ!

KDO VYPRAVIL SYNA LEONY MACHÁLKOVÉ DO ŠKOLY?! JE VE FRÝDKU MÍSTKU NA LEDĚ!

Maminky školáků bývají obvykle ke konci srpna doma, obíhají obchody se školními potřebami a připravují své děti na začátek školního roku. Maminky muzikálu na ledě Popelka to ale letos měly jinak! Premiéra Popelky a její turné se nezadržitelně blíží, a tak ještě 31.8. pobývaly na ledové ploše ve Frýdku Místku.

Část z nich sice do Prahy vyrazila v pozdních večerních hodinách, některé maminky školáků ale zůstaly, jako například zpěvačka Leona Machálková, jejíž syn Artur nastoupil do třetí třídy v mezinárodní škole, kde výuka začala už v pondělí. "Nejvíc se těšil na spolužáky, tělocvik a angličtinu", uvádí Leona Machálková a dodává: "Jsem opravdu šťastná, že Artura škola pořád ještě baví, takže patří do kategorie ´pyšný školák´, což v praxi znamená, že se školou všude chlubí."

Zpěvačka, která si v muzikále na ledě Popelka i zabruslí, si Arturovu školu nemůže vynachválit a to nejen kvůli moderní výuce, která myslí i na aktivní odpočinek dětí během školního dne. "Artur je se spolužáky kamarád, navštěvují se, jezdí na výlety a tím se tak nějak přirozeně stalo, že i z nás, rodičů, se stali přátelé. Dokonce společně trávíme i dovolené!"

Nicméně tyto dny se Artur ještě stále musí bez maminky - parťáka, jak sama zpěvačka prohlašuje, obejít. Zkoušky ve Frýdku Místku vrcholí, už 1.10. budou moci diváci v pražské Tesle Aréně posoudit nejen výkony krasobruslařské elity ze sedmi zemí světa, ale také našich herců a zpěváků. Několik měsíců tvrdě připravovali na show, která nemá v naší republice obdoby! Ačkoli zná pohádku o Popelce každý, pojetí autora a režiséra Jindřicha Šimka mnohé příjemně překvapí. To potvrdili samotní protagonisté muzikálu na ledě Popelka. "Myslíme, že budou naši kluci valit oči, až Popelku uvidí", usmívají se Leona Machálková a Dana Morávková, představitelky královny.

I když je Popelka určena divákům všech generací, největší zájem budou mít nejspíš rodiny s dětmi. Pro ty nachystala produkce příjemný dárek: děti do pěti let včetně mají vstup zdarma!

A na co se, kromě krasobruslařů a osobností českého showbussinesu můžeme v kouzelném muzikálu na ledě těšit?

Dominantou prostoru na ledové ploše bude variabilní scéna, která nese veškeré prvky pohádkové fantazie. Tu doplní překrásné dobové kostýmy, hudba, která se každému vryje pod kůži, fascinující světelná kompozice, filmová projekce a kouzelné efekty.

V muzikále uvidíte 280 kostýmů ve stylu baroko - rokoko, které vyrábí specializovaný tým odborníků po celé republice.Materiály na ně jsou dovezené z Itálie, musí splňovat přísná kritéria: vzdušnost, lehkost, elastičnost. Většina kostýmů je bohatě zdobena, paruky účinkujících jsou zhotoveny z pravých vlasů. Na své si přijdou i maskéři; masky jsou totiž specielní, filmové! To vše se musí vejít do jednoho ze sedmi kamiónů, které výpravu muzikálu na ledě Popelka povezou po turné ve 12ti městech České republiky.

Zatímco v lední revue vystupují pouze krasobruslaři, v Popelce publikum uvidí a uslyší celou řadu oblíbených umělců.


Pohádkový čaroděj: Jiří Korn, Josef Vojtek, Martin Pošta,
Král Vlastimil Harapes, Milan Drobný
Královna Dana Morávková, Leona Machálková, Hana Buštíková
Královský komoří Martin Dejdar, Dalibor Gondík, Václav Kopta
Macecha Hana Křížková, Renáta Podlipská
Otec Rudolf Kubík, Pavel Handl
Dcera Nora Sabina Laurinová, Adéla Gondíková, Zuzana Dovalová
Dcera Dora Magda Malá, Leona Černá

Ústřední postavy ztvární výteční krasobruslaři Jelena Jovanovič a Konstantin Gavrin
nazpívali a namluvili je Lucie Bílá a Ondřej Ruml.

Režisér a autor Projektu Popelka na ledě Jindřich Šimek tyto dny ukončuje zkoušky na ledové ploše ve Frýdku Místku a s bezmála stočlenným kolektivem Popelky se přesouvá do Prahy, kde je čeká dolaďovaní závěrečných příprav na premiéru i turné samotné.

více informací na www.popelkanalede.cz

Fotogalerie
863 864 865 866

Další články z rubriky

Vibrační plošina Galileo dává sílu do pohybu a pomáhá handicapovaným dětem udělat první krůčky

Vibrační plošina Galileo dává sílu do pohybu a pomáhá handicapovaným dětem udělat první krůčky

Velikonoce jsou jedním z hlavních křesťanských svátků

Velikonoce jsou jedním z hlavních křesťanských svátků

Michaela Gemrotová připravuje sólovou desku. Prvním singlem je píseň věnovaná dceři Anežce

Michaela Gemrotová připravuje sólovou desku. Prvním singlem je píseň věnovaná dceři Anežce

Film VÝJIMEČNÝ STAV s Ondřejem Vetchým je o dezinformacích, které hýbou světem

Film VÝJIMEČNÝ STAV s Ondřejem Vetchým je o dezinformacích, které hýbou světem

V Praze povědomí o autismu podpoří charitativním během

V Praze povědomí o autismu podpoří charitativním během