Magazín Elita

GUCCI, LOUIS, VUITTON, DOLCE A GABBANA SPOLEČNĚ V PRAZE

GUCCI, LOUIS, VUITTON, DOLCE A GABBANA SPOLEČNĚ V PRAZE

Praha 4. srpna (PROTEXT) - Potomci legendy profesionálního dostihového sportu, greyhounda Big Daddy Cool, dorazili z Austrálie do Čech. Dne 3.8.2011 přistálo na Ruzyňském letišti letadlo s pěti vzácnými pasažéry, jejichž cena je vyčíslena na více než půl milionu korun.

O tom, že se jedná o výjimečná štěňata, svědčí nejen sportovní výsledky jejich otce, ale také jejich nevlastního staršího bratra White Elbony, který je držitelem jednoho ze dvou historicky udělených nejvyšších ocenění v dostihovém šampionátu CGDF: Zlatý chrt - Velmistr. Zájemci o další vrhy spěchejte, spermobanka s genetickým materiálem TOP sportovce Big Daddy Cool je již téměř prázdná!

Big Daddy Cool je greyhound, který patří mezi TOP sportovce Austrálie i mezi TOP plemenné psy celého světa. Cena Big Daddy Cool, přesněji jeho genů - strmě vzrůstá. Vřava fanoušků celého světa toužících po jeho potomcích narůstá úměrně s úbytkem zásob genů v genobance. Jméno Big Daddy Cool vzbuzuje úctu a respekt.

Není bez významu, že otcem Big Daddy Cool je Just The Best - v překladu "Prostě to nejlepší". Kvalitu genové linie této chrtí rodinky potvrzuje i nevlastní bratr štěňat White Elbony, držitel titulu Zlatý chrt - Velmistr. Toto ocenění může získat pouze závodník, který je v dané kategorii vítězem tří dostihových sezón po sobě a v historii šampionátu Zlatý chrt byl tento nejvyšší titul udělen pouze dvakrát. Toto unikátní vítězství dokládá, že tento chrt má permanentně a nadstandaredně vynikající fyzickou kondici. White se však nevěnuje jen sportu. Je milý k lidem a rád si hraje s ostatními pejsky. Přestože již dávno není štěně (oslavil páté narozeniny), zdá se, že výraz věčného štěněte mu už asi zůstane. Téměř na každé fotografii ze závodů nebo dekorování se směje.

Právě pro tyto výše uvedené vlastnosti a sportovní schopnosti si noví majitelé vybrali tento vrh greyhoundů až z daleké Austrálie. Jeden z majitelů, prezident České greyhound dostihové federace pan Zdenek Grondol, prohlásil: „Dohodli jsme se s přáteli, že odebereme celý vrh štěňat. Nechat tam některého z bratříčků „Wajtíka“ prostě nejde.“ Fotografie australských štěňat napovídají, že jeden pejsek jako druhý jsou Wajtíkovi velmi podobní, vlastní stejný výraz.

Jména štěňat byla vybírána s ohledem na jejich slavné předky. První část jejich jmen jsou vždy po otci, Big Daddy Cool, či matce, Queen Smig (majitel - známý australský chovatel - Anthony Duggan), dle toho zda se jedná o psa či fenu. Druhá část jména také není vybrána náhodně. O tradici ve jménech chrtů u České greyhound dostihové federace (ČGDF) se zasloužila fenka Dior dovezená z Irska, která své jméno získala po své irské mamince. Celá jména štěňat jsou Big Daddy Gucci, Big Daddy Louis, Queen Vuitton, Cool Dolce a Cool Gabbana. Není bez zajímavosti, že australská štěňata doma přivítaly také známé chrtí závodnice Dior a Chanel.

Majitelé (Big Daddy Gucci - pan Rudolf Želinský, Big Daddy Louis - pan Zdenek Grondol, Queen Vuitton - paní Jarmila Grondolová, Cool Dolce - paní Ladislava Jurková, Cool Gabbana - paní Ladislava Jurková) svá štěňátka již přihlásili do chrtí školičky Greyhound Schooling Academy v Praze, akreditované Českou greyhound dostihovou federací, ve které se naučí základním návykům nutným pro život v domácnosti a dovednostem nutným pro chrtí závodění. Jejich nejlepším učitelem bude ale jistě jejich nevlastní bratr White Elbony.

Transport štěňat a příslušné dokumenty zajistila společnost JetPets, štěňata přiletěla s leteckou společností British Airways, celní a spediční odbavení zajistila firma CZECH INTERNATIONAL, a.s. na letišti Praha - Ruzyně.

Těšíme se až v roce 2012 štěňata uvidíme běhat na novém Multifunkčním sportovním stadionu Praha Motol, jehož součástí je také písková chrtí dostihová dráha.

Česká greyhound dostihová federace

Člen World Greyhound Racing Federation

http://www.cgdf.cz

Fotogalerie
837 838 839

Další články z rubriky

Vibrační plošina Galileo dává sílu do pohybu a pomáhá handicapovaným dětem udělat první krůčky

Vibrační plošina Galileo dává sílu do pohybu a pomáhá handicapovaným dětem udělat první krůčky

Velikonoce jsou jedním z hlavních křesťanských svátků

Velikonoce jsou jedním z hlavních křesťanských svátků

Michaela Gemrotová připravuje sólovou desku. Prvním singlem je píseň věnovaná dceři Anežce

Michaela Gemrotová připravuje sólovou desku. Prvním singlem je píseň věnovaná dceři Anežce

Film VÝJIMEČNÝ STAV s Ondřejem Vetchým je o dezinformacích, které hýbou světem

Film VÝJIMEČNÝ STAV s Ondřejem Vetchým je o dezinformacích, které hýbou světem

V Praze povědomí o autismu podpoří charitativním během

V Praze povědomí o autismu podpoří charitativním během