Magazín Elita

FN MOTOL - DĚKUJEME, NEODCHÁZÍME, ALE ZASE POBĚŽÍME

FN MOTOL - DĚKUJEME, NEODCHÁZÍME, ALE ZASE POBĚŽÍME

Vážení partneři,

již od 2. dubna od Hervis ½ Maratonu Praha se Vám chystám všem moc poděkovat za sebe i za FNM, ať už coby zkratce reprezentující Fofrem Na Maraton nebo Fakultní nemocnici Motol.

Díky Vaší pomoci, podpoře a spolupráci se projekt a vše s ním spojené setkalo dle mého názoru s velkým úspěchem a téměř na všech frontách splnilo, co splnit mělo. Nemohu jmenovitě nepoděkovat za osobní nasazení Martině, Věrce, Vaškovi, Fandovi i s účtárnou a dalším z PIM týmu, kteří to se mnou neměli vždy lehké a rovněž tak panu prof. Pafkovi, panu Morávkovi, Horákovi, Strelcovi, Pietrakovi a Milošovi Škorpilovi za nesmírně vstřícný postoj od samého počátku.

Společenský život nemocnice ožil, k běhu a motivačně k tréninkům a pohybu se přidali i neběžci, výrazně se zlepšila komunikace mezi jednotlivými „běžícími“ pracovišti, dosáhli jsme určitého respektu a tudíž i pomoci a podpory od vedení nemocnice, podařilo se navázat partnerské vztahy, které podle mého názoru mají dobré vyhlídky na dlouhodobější spolupráci. Zdařilo se dle předsevzetí vytvořit i pár odborných výstupů, poslední „Vliv běhu na psychiku“, který prof. Pafko uváděl se spoustou zajímavých čísel na tiskové konferenci PIM, už brzy i v písemné formě.

Potěšilo mě, že se zapojili téměř všechny zdravotnické profese, nejen lékaři, profesoři, primáři, vedoucí oddělení, asistenti i sekundáři, aktivnější byly a výzvu k rozběhu dokonce lépe vyslyšely sestry, běželi i magistři z lékárny, fyzioterapeuti, sanitáři, studenti i děkan 2. LF UK, nemocniční duchovní…, celkem 33 týmů, tj. 132 zdravotníků, mladých i zralejších.

Motol žil maratonem. PIM včetně ostatních partnerů byl vidět na každém kroku. Krom plakátů i na intranetu, televizních obrazovkách v čekárnách, televizi Motol IN- po síti, časopise Motol IN již ve 2 číslech a připravuje se další, ale hlavně na internetu. Zde je nejen PIM a FNM logo na hlavní stránce nemocnice www.fnmotol.cz, ale již 3 týdny visí upoutávka na Hervis ½ Maraton jako první aktualita, kterou nejde přehlédnout, tj. byla viděna již 3 milionkrát dle průměrné sledovanosti. Evidentně překvapení, co má maraton společného se špitálem nešlo nerozkliknout J.

Pobavilo mne, když jsem dnes ověřujíc tituly ředitele na páteční schůzku zadala do „seznam“ vyhledavače „fnmotol“ /dokonce i při „fn motol“/ a jako první vyběhlo: Úvodní strana - Fakultní nemocnice v Motole

Více na stranách www.praguemarathon.com nebo http://www.fnmotol.cz/fofrem-na-maraton.html

Nejvíce mě zahřálo, že se po vzoru PIM podařilo během pomoci dobré věci. Partnerství s charitativním občanským sdružením Running with those that can´t a sdružením rodičů dětí se svalovou dystrofií - Parent Projektem přineslo myslím všem zúčastněným neuvěřitelnou radost a hlavně těm nejmenším- dětem zajistilo nezapomenutelný zážitek. Angažovalo se více než sto nadšenců a zakoupilo 6 zcela nových speciálně upravených vozíků, upozornilo se na problematiku svalové dystrofie. Náš největší sponzor Severočeských doly a.s. kompletně zajistil 3 vozíky s režií a celkem se nám tak podařilo zajistit RWTTC skoro 95tis.Kč. Patronát nad charitativní složkou projektu přijali Bára Nesvadbová a Martin Zach.

Spolupracovali jsme s Armádou spásy, naši běželi i pro Klub cystické fibrozy, zakoupili jsme stromy, WCH…vyšly články nejen v Motol INu, ale i v časopise RUN, HEAT programu, Marathon magazinu, na Běžecké škole Miloše Škorpila, behej.com, webech Motoláku 2. LF a další.

Myslím, že se propagace nejen naší značky, ale i zdravého a aktivního životního stylu díky Vám podařila.

 

A tak děkujeme, neodcházíme, ale zase poběžíme.

 

Dáša Heroldová, FNM


Další články z rubriky

Třetina veškerého jídla na světě končí jako odpad, říká první česká ambasadorka WPO pro celou Evropu

Třetina veškerého jídla na světě končí jako odpad, říká první česká ambasadorka WPO pro celou Evropu

V Ostravě byla dokončena záchrana památkově chráněné Grossmannovy vily

V Ostravě byla dokončena záchrana památkově chráněné Grossmannovy vily

 

Kam se starými brýlemi? Recyklujte je!

Kam se starými brýlemi? Recyklujte je!

Milovníci gastro zážitků, PASTRAMI POP-UP vol. II si opět našel cestu do Holešovické tržnice

Milovníci gastro zážitků, PASTRAMI POP-UP vol. II si opět našel cestu do Holešovické tržnice

Velikonoce klepou na dveře. Ozdobte je dekorací z vajec

Velikonoce klepou na dveře. Ozdobte je dekorací z vajec