Magazín Elita

ČESKÉ PAPÍRKY NA POUŽITÉ ŽVÝKAČKY PINKG MĚNÍ SVĚT

ČESKÉ PAPÍRKY NA POUŽITÉ ŽVÝKAČKY PINKG MĚNÍ SVĚT

Praha (PROTEXT) - Unikátní české papírky Pinkg určené na použité žvýkačky si získaly již více než deset miliónů příznivců v řadě zemí světa. Miniaturní bloček z recyklovaného papíru o rozměrech pět krát pět a půl centimetru představila před šesti lety jako český patent společnost Inter Gate Europe.

"Od té doby došlo k zásadní expanzi nejen díky firmám, které tyto papírky využívají jako velice výhodnou reklamní plochu, ale také díky podpoře od celé řady ekologických subjektů, včetně ministerstva zdravotnictví či Hnutí Duha," řekl marketingový ředitel společnosti Roman Roun a dodal: "Projekt podpořila i celá řada osobností, například Jan Kačer, Peter Dvorský, Martin Dejdar, skupina Elán, Jan Kraus, Peter Šťastný či Jiří Korn."

Projekt Pinkg totiž není pouze jednou z cest, jak efektivně využít recyklované materiály (na výrobu papírků bylo k dnešnímu dni spotřebováno více než pět tun recyklovaného papíru), ale slouží především jako vynikající pomocník při udržování čistého prostředí ve veřejných lokalitách (divadla, kina, městská a obecní prostranství). Je proto téměř samozřejmostí, že pravidelným odběratelem je i každoroční Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech.

"Jednoduše řečeno, když například návštěvník kina zabalí použitou žvýkačku do papírku Pinkg, což je otázkou několika vteřin, a odhodí ji na zem, nezpůsobí tím žádnou škodu, protože takto zabalená žvýkačka půjde jednoduše vyluxovat v rámci standardního úklidu," upřesnil Roun. "Opakem je odhození použité nezabalené žvýkačky, která nejde z koberců ani z naprosté většiny druhů podlahových krytin odstranit standardním způsobem, a provozovatel tak musí vydávat zbytečně prostředky na speciální čištění. A to samé platí i u venkovních prostor, tedy chodníků, dlažeb a podobně. Malý kousek papíru tak mění svět. Dělá jej lepším, čistším a kultivovanějším. A byli to Češi, kteří tímto způsobem a jako první na světě dokonale využili recyklovanou dřevní hmotu," dodal Roun.

Společnosti Inter Gate Europe se v poslední době podařilo expandovat do řady zemí, mimo jiné do USA, Ruska, Nizozemska, Dánska, Kanady, Polska, Itálie, Slovenska a desítky dalších. Velkou výhodou tohoto projektu je systém distribuce: koncový uživatel získává papírky Pinkg zdarma. Náklady na výrobu, které se pohybují pouze okolo tří korun za kus, totiž hradí právě ty společnosti, které tento projekt využívají jako velice levný a přitom velmi efektivní způsob propagace svých výrobků či služeb.

Velkými odběrateli ale nejsou pouze významné společnosti, jako například British Petrol, Aeroflot, McDonald’s, Lesy ČR, Coca Cola, Adidas či Česká pošta, ale také řada institucí, mezi které patří Úřad vlády ČR, obě komory Parlamentu ČR či většina krajských úřadů, magistrátů, lázeňských měst, sportovních klubů, dopravních podniků, kin, divadel a zoologických zahrad.

Raritou je výroba papírků Pinkg pro Union of European Football Associations, město Londýn či populární hokejový klub NHL Florida Panthers.

http://www.pinkg.cz


Další články z rubriky

Petr Sepeši, ten kluk, co krev měl dravou...

Petr Sepeši, ten kluk, co krev měl dravou...

Jožka Šmukař má brněnské veletrhy rád

Jožka Šmukař má brněnské veletrhy rád

 

Motorkáři podpoří Nedoklubko!  Harley-Davidson Praha pro Nedoklubko Challenge letos již po šesté

Motorkáři podpoří Nedoklubko! Harley-Davidson Praha pro Nedoklubko Challenge letos již po šesté

Psí den s Prahou 13 si vybudoval své nezastupitelné postavení

Psí den s Prahou 13 si vybudoval své nezastupitelné postavení

Chceme, aby bylo jasné, že náš Žár stále trvá, říká Karel Šůcha

Chceme, aby bylo jasné, že náš Žár stále trvá, říká Karel Šůcha

Na vlně audioknih