Magazín Elita

O DEMONSTRACI POLICISTŮ DNE 21.9.2010 – POPISUJE PŘÍMÝ ÚČASTNÍK

I po několika týdnech "po akci" si dovoluji zveřejnit e-mail, který mi přistál v poště.
Text e-mailu, který se váže k 21.9.2010

Toto mi přišlo a jelikož se s tímto plně stotožňuji a lituji, že jsem se nemohl zúčastnit a podpořit ostatní, tak toto přeposílám:

Vážení přátelé,
Je šířeno mnoho záměrných lží o demonstraci 21.9.2010. Dnes mi přišel odkaz na video, kde je krásně ukázáno kdo skutečně povalil turniket v budově MV  ČR.
Přeposílám odkaz. Vzhledem k tomu, že jsem se osobně s kolegy demonstrace zúčastnil, rád bych uvedl několik nepravd na pravou míru. Na místě nebylo 40 000 účastníků, ale ve skutečnosti 70 000 - 80 000 účastníků. Mnoho účastníků demonstrace v průběhu odcházelo, protože se nemohli dostat na zaplněné náměstí. Byla zablokována doprava na Letné a v okolí sídla vlády. Na náměstí jsme vzhledem k obrovskému počtu účastníků přišli později. Demonstraci zahájilo i ukončilo vystoupení filharmonie, jejíž odbory se k nám připojili (nikde jsem se toto nedočetl ). Podpořil nás také odborový svaz pracovníků v kultuře. Proběhlo několik dost adresných projevů odborových předáků, které nejsou nikde k dispozici. Bylo zmíněno několik konkrétních případů, kde unikají státu miliardy, jako např. snížená daň z příjmu bohatých ( únik 80 miliard ) a kde by se mělo šetřit ( nevýhodné státní zakázky, zrušení senátu...). Odbory jsou pro šetření, ale na správných místech. Také bylo jasně řečeno, že skutečné snížení platů není jen o 10 %, ale u některých je propad až o 40 %, přičemž u některých již platy sníženy byly a to na směnnosti, preferencích apod. Bylo uvedeno na pravou míru, že do vedení policie se dostali
amatéři (boční vstupy, lidi bez praxe, kamarádi kamarádů apod. ), kteří komplikují práci policie, rozdělují si nehorázné statisícové odměny a základní útvary nemají na provoz. Závěrem se předáci shodli, že jsou rozhodnuti přikročit k dalším tvrdším krokům proti této nekoncepční reformě která přímo ohrožuje vnitřní i vnější bezpečnost státu a stabilitu střední třídy obyvatelstva, přičemž některé může uvrhnout snižování příjmů až na hranici osobního bankrotu. Akce se společně účastnili mimo policii prvně i soudy, státní zástupci, příslušníci armády, hasiči, učitelé, zdravotníci, pracovníci v kultuře, silničáři atd. Jednalo se o největší demonstraci bezpečnostních a silových složek v historii ČR. Je pravda, že byla skandována hanlivá hesla zejména na adresu Johna, Kalouska, Nečase a Sobotky, ale jsem přesvědčený, že všichni zmínění mohou být rádi, že odboroví předáci měli dav jinak pod kontrolou a na víc nedošlo. Podívejte se na video, jak došlo ve skutečnosti k poškození turniketu.

http://www.youtube.com/watch?v=H0E7hCfMv3g


Další články z rubriky

Ve skate parku v Rokycanech proběhla první česká instalace veřejných kompostovacích toalet BIOCULTUS Public

Ve skate parku v Rokycanech proběhla první česká instalace veřejných kompostovacích toalet BIOCULTUS Public

Kongres Uzdravení prenatálních traumat se nezadržitelně blíží

Kongres Uzdravení prenatálních traumat se nezadržitelně blíží

Pluxee: Firemní benefity v roce 2024

Pluxee: Firemní benefity v roce 2024

Myslete i vy lepší zítřky

Myslete i vy lepší zítřky

Prague Bike Fest ve dvou dnech nabídne to nejlepší ze světa cyklistiky i adrenalinové zážitky

Prague Bike Fest ve dvou dnech nabídne to nejlepší ze světa cyklistiky i adrenalinové zážitky

Na vlně audioknih