Magazín Elita

Buddha-Bar Praha: nové zimní menu šéfkuchaře Jana Voráčka

Buddha-Bar Praha: nové zimní menu šéfkuchaře Jana Voráčka

Stylová restaurace Buddha-Bar Praha přichází s novým sezonním menu šéfkuchaře Honzy Voráčka, které vás provede tím nejlepším z asijské fusion kuchyně. Kombinace originálních receptur, luxusních surovin a nápaditého servisu si vás získá. Speciality pro chladné zimní dny jsou v nabídce právě teď a nechybí ani autorské koktejly.

Luxusní restaurace v centru Prahy přichází s novým menu na sezónu zima 2026. Panasijská kuchyně v moderním pojetí zde dostává nový rozměr díky mistrnému rukopisu šéfkuchaře Jana Voráčka. Jeho nové pokrmy propojují výrazné chutě s jemnými detaily a vizuálně podmanivým servisem.

Ochutnejte třeba křupavé gyozy s černou treskou, tuňákový tatarák s lanýžovou majonézou nebo pečený květák v kari másle s kimchi majonézou. Ze sushi rolí zaujme Del Fuego s máslovou rybou, tortilla chipsy a jalapeños nebo klasická Philadelphia s lososovým gravlaxem a křupavými nudlemi. Nechybí ani jemné sashimi s hřebenatkami, lanýžovým kaviárem a avokádovou pěnou.

Hlavní chody potěší jak milovníky masa, tak ryb: například jehněčí kotletky v pistáciové krustě s hlívou královskou, grilované kuřecí supreme v šafránové marinádě nebo pečený tuňák s křupavou rýžovou krustou a pyré z květáku a vanilky.

A dezerty? Dokonalé – jako třeba Paris Brest s lískovými oříšky a kakaovým krémem nebo netradiční cheesecake z tonka fazolí s jablečným coulis a vanilkovou omáčkou.

Nové koktejly: hřejivá inspirace pro chladné večery

Podzimní sezóna přináší i novinky v koktejlové nabídce. Autorské drinky vás překvapí kombinací jemnosti, exotiky a elegance:

  • AYA – gin s granátovým likérem, pomeranč a kapka francouzského šarmu
  • ZIN RUMOR – rum Brugal 1888 s medovo-zázvorovým cordialem, limetkou a ginger beer
  • PISTACHINO – pistáciový orgeat sirup, whiskey Teeling a pomerančový dotek
  • AMBER COFFEE VEIL – vanilková vodka s kávovým likérem a slanokaramelovou pěnou
  • ORIENTAL TIFFANY – Belvedere vodka, meruňkový a modrý likér s pandanem a limetkou
  • PEAR PIE – hruškový destilát s jablečno-skořicovou pěnou
  • WARM WINTER PUNCH – horký nealkoholický punč s hruškou, jablky, mandarinkou a timut pepřem

Kromě špičkových pokrmů vás čeká i vyhlášený koktejlový bar a večerní atmosféra s rezidentními DJ’s, kteří od čtvrtka do soboty dotvářejí ikonický hudební zážitek v rytmu Buddha-Baru.

Více informací a rezervace na: www.buddha-bar.cz

Fotogalerie
24026 24027 24028 24029

Další články z rubriky

Zimní Instagram průvodce: fotogenické Livigno mimo sjezdovky

Zimní Instagram průvodce: fotogenické Livigno mimo sjezdovky

Káva ve vánočním cukroví: vůně, která kouzlí atmosféru

Káva ve vánočním cukroví: vůně, která kouzlí atmosféru

Tipy na dárky na poslední chvíli, které nejsou neosobní ani obyčejné vouchery

Tipy na dárky na poslední chvíli, které nejsou neosobní ani obyčejné vouchery

Vánoční Bratislava: adventní kouzlo na Dunaji

Vánoční Bratislava: adventní kouzlo na Dunaji

Věrnostní program Emirates Skywards slaví 25 let

Věrnostní program Emirates Skywards slaví 25 let