Magazín Elita

Vychutnejte si fazolové těstoviny s kuřecím masem

Vychutnejte si fazolové těstoviny s kuřecím masem

Všichni víme, že fazole jsou skvělým zdrojem rostlinných bílkovin, které jsou důležité pro regeneraci těla. Mají v sobě vlákninu, vitaminy, minerály, zdravé tuky i antioxidanty, a tak není divu, že fazolové těstoviny jsou považovány za zdravé jídlo, pokud jsou připravovány s vyváženými ingrediencemi. Jsou skvělou přílohou i základem pro chutný pokrm.

Ingredience na 4 porce:

  • 200 g fazole barevné Menu Gold
  • 320 g penne
  • 400 g kuřecí prsa
  • 200 g krájených rajčat
  • Bazalka
  • 200 ml smetana 33 %
  • 4 vejce
  • 50 g parmazánu
  • 120 g cibule
  • Řepkový olej na restování
  • Sůl
  • Pepř

Postup:

  1. Fazoli den předem namočíme a uvaříme podle návodu. Penne uvaříme „na skus“.
  2. Kuřecí prsa nakrájíme na malé kousky osolíme, opepříme a zarestujeme na rozehřátém oleji. Přidáme rajčata a nakrájenou bazalku. Promícháme, přidáme uvařené fazole a těstoviny, opět promícháme a vložíme do vymazaného pekáčku.
  3. Smetanu, vejce a parmazán smícháme a nalejeme na těstovinovou směs. Vložíme do trouby rozehřáté na 170 °C a pečeme cca na 30-40 minut. Podáváme teplé jako hlavní jídlo.

 


Další články z rubriky

Aktivní léto v Mariánských Lázních je o sportu, relaxu i rodinné pohodě

Aktivní léto v Mariánských Lázních je o sportu, relaxu i rodinné pohodě

Objev všechny barvy duhy s Waterdrop – exkluzivní edicí Pride, která mění svět

Objev všechny barvy duhy s Waterdrop – exkluzivní edicí Pride, která mění svět

Češi objevují chuť moře! Losos, krevety, tuňák i treska jsou na vzestupu

Češi objevují chuť moře! Losos, krevety, tuňák i treska jsou na vzestupu

 

Livigno zahajuje letní sezónu festivalem Above | the Bike Experience

Livigno zahajuje letní sezónu festivalem Above | the Bike Experience

Melounové léto: Čtyřchodové menu plné šťavnatých nápadů

Melounové léto: Čtyřchodové menu plné šťavnatých nápadů

Na zdraví