Magazín Elita

The Artisan zve na pražský Restaurant Week

The Artisan zve na pražský Restaurant Week

Prestižního kulinářského festivalu Restaurant Week, který se bude konat od 19. března do 13. dubna 2025. Šéfkuchař David Rejhon a jeho tým připravili dvě originální tříchodová menu, která oslavují čerstvé sezónní suroviny a tradiční lokální chutě.

Vegetariánské menu začíná jemným pudinkem z kozího mléka, doplněným o výrazný medvědí česnek a makový posyp. Jako hlavní chod následuje hlíva ústřičná podávaná s červeným zelím a domácími bramborovými lokšemi. Sladkou tečkou je svěží dezert z jablek, špenátu a zázvoru, který osvěží i potěší.

Druhé menu otevírá nakládaná štika s koprem a rybím garum, která zaujme svěžestí a jemnou texturou. Následuje dokonale upravený jehněčí hřbet, servírovaný s bramborami, zázvorem, hráškem a šalotkou. Na závěr si hosté mohou vychutnat lahodný dezert z medu, kopřivy, vlašských ořechů a pylu, který nabízí harmonii autentických chutí.

„Festival Restaurant Week je pro nás skvělou příležitostí představit hostům náš přístup k sezónním a lokálním surovinám. Respekt k ingrediencím a minimalizace plýtvání jsou základem naší filozofie i výzvou pro budoucnost gastronomie,“ vysvětluje David Rejhon, šéfkuchař restaurace The Artisan.

Výjimečný zážitek v The Artisan netvoří jen skvělé jídlo, ale i prvotřídní servis. Důkazem je ocenění za Nejlepší obsluhu v rámci Restaurant Week, které restaurace získala ji podruhé.

Festivalové menu je k dispozici za 790 Kč a zahrnuje také osvěžující koktejl nebo mocktail, který celý zážitek dokonale doplní.

Více informací a rezervace: www.restaurant-week.cz

Fotogalerie
21908 21909 21910 21911

Další články z rubriky

Bezinka, meruňka, levandule – pět příběhů ve sklenici z baru Mandarin Oriental, Prague

Bezinka, meruňka, levandule – pět příběhů ve sklenici z baru Mandarin Oriental, Prague

Tyrolsko má barvy, které uklidňují

Tyrolsko má barvy, které uklidňují

Češi milují zmrzlinu. Tesco rozšiřuje nabídku, láká na luxusní Tesco Finest i bio a veganské novinky

Češi milují zmrzlinu. Tesco rozšiřuje nabídku, láká na luxusní Tesco Finest i bio a veganské novinky

Letní menu restaurace The Artisan zve na cestu plnou chutí, vůní a sezónních inspirací

Letní menu restaurace The Artisan zve na cestu plnou chutí, vůní a sezónních inspirací

Léto na terase: 3 osvěžující recepty pro každý den

Léto na terase: 3 osvěžující recepty pro každý den

Kozí mejdan