Magazín Elita

Palačinkový dort s jahodami a mléčným karamelem

Palačinkový dort s jahodami a mléčným karamelem

Děti milují palačinky, dospělí milují palačinky, tak co takhle vyzkoušet palačinkový dort? Základem dortu jsou samo sebou palačinky, které doplňuje Jahodový džem Vališ vyrobený z jahod v BIO kvalitě, které rostou v sadech sv. Prokopa v Týně nad Vltavou, a zakapaný je mléčným karamelem Danka, který je vyrobený z kravského mléka a řepkového cukru bez jakýchkoliv konzervantů a přídatných látek. Obě potraviny jsou nositeli ocenění Regionální potravina.

Suroviny:

Postup:

  1. Rozšleháme vejce, cukr a hrnek mléka. Do směsi přisypeme mouku a promícháme. Postupně přidáváme zbytek mléka, ovšem těsto by nemělo být příliš tekuté.
  2. Přidáme jedlou sodu a prášek do pečiva a vyšleháme do hladkého těsta.
  3. Na přepuštěném másle smažíme palačinky z obou stran dozlatova.
  4. Vyšleháme smetanu s moučkovým cukrem a vmícháme do tvarohu.
  5. Dort na sebe vrstvíme tak, že vychladlé palačinky potíráme střídavě tvarohovou směsí, mléčným karamelem a jahodovým džemem.
  6. Poslední palačinku potřeme tvarohovou směsí a zdobíme čerstvými jahodami. Necháme hodinu vychladnout v lednici.

Zdroj fotografií a receptů: Regionální potravina

 


Další články z rubriky

Bezinka, meruňka, levandule – pět příběhů ve sklenici z baru Mandarin Oriental, Prague

Bezinka, meruňka, levandule – pět příběhů ve sklenici z baru Mandarin Oriental, Prague

Tyrolsko má barvy, které uklidňují

Tyrolsko má barvy, které uklidňují

Češi milují zmrzlinu. Tesco rozšiřuje nabídku, láká na luxusní Tesco Finest i bio a veganské novinky

Češi milují zmrzlinu. Tesco rozšiřuje nabídku, láká na luxusní Tesco Finest i bio a veganské novinky

Letní menu restaurace The Artisan zve na cestu plnou chutí, vůní a sezónních inspirací

Letní menu restaurace The Artisan zve na cestu plnou chutí, vůní a sezónních inspirací

Léto na terase: 3 osvěžující recepty pro každý den

Léto na terase: 3 osvěžující recepty pro každý den

Kozí mejdan