Magazín Elita

Palačinkový dort s jahodami a mléčným karamelem

Palačinkový dort s jahodami a mléčným karamelem

Děti milují palačinky, dospělí milují palačinky, tak co takhle vyzkoušet palačinkový dort? Základem dortu jsou samo sebou palačinky, které doplňuje Jahodový džem Vališ vyrobený z jahod v BIO kvalitě, které rostou v sadech sv. Prokopa v Týně nad Vltavou, a zakapaný je mléčným karamelem Danka, který je vyrobený z kravského mléka a řepkového cukru bez jakýchkoliv konzervantů a přídatných látek. Obě potraviny jsou nositeli ocenění Regionální potravina.

Suroviny:

Postup:

  1. Rozšleháme vejce, cukr a hrnek mléka. Do směsi přisypeme mouku a promícháme. Postupně přidáváme zbytek mléka, ovšem těsto by nemělo být příliš tekuté.
  2. Přidáme jedlou sodu a prášek do pečiva a vyšleháme do hladkého těsta.
  3. Na přepuštěném másle smažíme palačinky z obou stran dozlatova.
  4. Vyšleháme smetanu s moučkovým cukrem a vmícháme do tvarohu.
  5. Dort na sebe vrstvíme tak, že vychladlé palačinky potíráme střídavě tvarohovou směsí, mléčným karamelem a jahodovým džemem.
  6. Poslední palačinku potřeme tvarohovou směsí a zdobíme čerstvými jahodami. Necháme hodinu vychladnout v lednici.

Zdroj fotografií a receptů: Regionální potravina

 


Další články z rubriky

Jan Horák otevírá Reason: restauraci, kde vše má svůj důvod

Jan Horák otevírá Reason: restauraci, kde vše má svůj důvod

Novinka s chutí červených pomerančů, to je TEEKANNE Mediterranean Red Orange

Novinka s chutí červených pomerančů, to je TEEKANNE Mediterranean Red Orange

Starej Dobrej Gin: Když se rodinný lihovar spojí s hudební scénou

Starej Dobrej Gin: Když se rodinný lihovar spojí s hudební scénou

Pečivo, které zpříjemní školní rána: křupavé domácí kaiserky

Pečivo, které zpříjemní školní rána: křupavé domácí kaiserky

Podzimní únik do Andalusie: Proč je obytňák ideální volba

Podzimní únik do Andalusie: Proč je obytňák ideální volba

Na kole jen s přilbou