Magazín Elita

Voňavý kotlíkový guláš s klobásou a jablečným moštem

Voňavý kotlíkový guláš s klobásou a jablečným moštem

V našem receptu vám představíme variantu guláše, která je ideální na chatu, chalupu nebo na kempování. Základem našeho guláše je kvalitní hovězí BIO maso a jablečný mošt ze Statku Cidlina, který neobsahuje žádné přidané ingredience, konzervanty ani cukr.

Suroviny:

  • 2 klobásy
  • 500 ml Jablečného moštu ze Statku Cidlina
  • 100 ml zakysané smetany
  • 400 g BIO hovězího masa
  • 100 g přepuštěného másla
  • 300 g brambor
  • 4 lžíce sladké papriky
  • 2 střední cibule
  • 3 snítky čerstvého tymiánu
  • 3 snítky čerstvého rozmarýnu
  • 1 hrst čerstvé petržele
  • 2 lžíce sušené majoránky
  • 2 lžíce drceného kmínu
  • 3 stroužky česneku
  • 200 g bílých fazolí
  • sůl
  • pečivo jako příloha

Postup:

  1. Nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na přepuštěném másle, přidáme na kostičky nakrájené maso a necháme zatáhnout.
  2. Do hrnce přidáme na kolečka nakrájenou klobásu a stáhneme plamen, poté zaprášíme červenou paprikou a přidáme drcený kmín. Koření necháme na mírném plameni rozvonět.
  3. Podlijeme litrem vroucí vody, přidáme sůl podle chuti a pak ostatní koření (rozmarýn, tymián, majoránku a lisovaný česnek).
  4. Vlijeme jablečný mošt a směs necháme hodinu vařit na mírném plameni.
  5. Přidáme na čtvrtky pokrájené brambory a dalších dvacet minut vaříme.
  6. Těsně před podáváním přidáme bílé fazole a necháme je v guláši prohřát.
  7. Zdobíme zakysanou smetanou a petrželí.

Zdroj fotografií a receptů: Regionální potravina


Další články z rubriky

Miele mění pravidla hry: vaření venku i chytře

Miele mění pravidla hry: vaření venku i chytře

Pomalým krokem za tichem: Slow-travel a mindful hiking na Zlínsku a Luhačovicku

Pomalým krokem za tichem: Slow-travel a mindful hiking na Zlínsku a Luhačovicku

Emirates představuje nové služby, které usnadní cestování osobám se speciálními potřebami

Emirates představuje nové služby, které usnadní cestování osobám se speciálními potřebami

Skupina Mandarin Oriental byla jmenována nejlepší luxusní hotelovou značkou světa pro rok 2025

Skupina Mandarin Oriental byla jmenována nejlepší luxusní hotelovou značkou světa pro rok 2025

Livigno poprvé v historii hostí závod Světového poháru mužů v Super-G

Livigno poprvé v historii hostí závod Světového poháru mužů v Super-G