Magazín Elita

Klub českých turistů pořádá Mezinárodní setkání na Stezce Českem

Klub českých turistů pořádá Mezinárodní setkání na Stezce Českem

První ročník letního Mezinárodního setkání na Stezce Českem se koná na Šumavě na turistické chatě Prášily ve dnech 6. - 9. června. Slavnostní zahájení proběhne v pátek 6. června. V následujících dnech se uskuteční dva turistické pěší výlety v délkách 20 km a 19 km, které povedou z Modravy nebo ze Železné rudy na chatu Prášily.  Trasy vedou po značených turistických trasách a částečně po trase Stezky Českem. Za symbolické startovné účastníci získají razítka, pamětní listy, diplomy a další malé suvenýry a malé občerstvení. Cíle jsou na chatě Prášily.  Na páteční a sobotní večery je připraven kulturní a taneční program, kde bude příležitost si odpočinout, popovídat si i zatancovat.

Fenomén Stezka Českem

Stezka Českem patří mezi nejslavnější české dálkové trasy. Projekt cestovatele a dobrodruha Martina Úbla vznikl v roce 2020. Zahrnuje dvě tisícikilometrové pěší trasy od západu na východ, podél hranic po severní nebo jižní větvi. Na Stezku Českem zavedla diváky také Česká televize, která připravila nový cestovatelský cyklus s Miroslavem Vladykou. Na jaře vyšla nová kniha Martina Úbla Stezka Českem – Nové příběhy. Kniha je k zakoupení také na eshopu KČT: www.eshop.kct.cz

Fotogalerie
20048 20049

Další články z rubriky

Aktivní léto v Mariánských Lázních je o sportu, relaxu i rodinné pohodě

Aktivní léto v Mariánských Lázních je o sportu, relaxu i rodinné pohodě

Objev všechny barvy duhy s Waterdrop – exkluzivní edicí Pride, která mění svět

Objev všechny barvy duhy s Waterdrop – exkluzivní edicí Pride, která mění svět

Češi objevují chuť moře! Losos, krevety, tuňák i treska jsou na vzestupu

Češi objevují chuť moře! Losos, krevety, tuňák i treska jsou na vzestupu

 

Livigno zahajuje letní sezónu festivalem Above | the Bike Experience

Livigno zahajuje letní sezónu festivalem Above | the Bike Experience

Melounové léto: Čtyřchodové menu plné šťavnatých nápadů

Melounové léto: Čtyřchodové menu plné šťavnatých nápadů

Na zdraví