Magazín Elita

Studentka z Borovna na Plzeňsku má netradičního adrenalinového koníčka: vytvořila partu „lovců“ zvýhodněných balíčků potravin Nesnězeno v PENNY

Studentka z Borovna na Plzeňsku má netradičního adrenalinového koníčka: vytvořila partu „lovců“ zvýhodněných balíčků potravin Nesnězeno v PENNY

Zuzana Žáčková z odlehlé vesnice Borovno na jižním úpatí Brd má velmi nevšedního adrenalinového koníčka. Stala se z ní doslova „lovkyně“ zvýhodněných balíčků potravin Nesnězeno, pro které nejčastěji dojíždí do obchodů PENNY, ale i do dalších provozoven, zejména pekáren a kaváren. V obci, kde není jediná prodejna potravin ani hospoda, dala dokonce dohromady velmi rozmanitou skupinu žen, se kterými sdílí svou „loveckou“ vášeň. Společně balíčky pořizují a rozdělují je vždy podle momentálních potřeb té které z nich. „Jsme opravdu hodně rozmanité společenství. Já jsem studentka, spolu se mnou jsou ve skupině tři samostatně žijící ženy a 2 mámy od velkých rodin,“ vypráví Zuzana. Do projektu rovněž zapojila další členy rodiny a ti všichni dnes „loví“ zvýhodněné balíčky hned v několika městech.

Aplikaci Nesnězeno objevila Zuzana před 3 lety, kdy ještě žila v Praze. Poté, co se přestěhovala na zapadlou vesnici na rozhraní Plzeňského a Středočeského kraje, ji ale přestala věnovat pozornost, s tím, že v okolí není jediný podnik, kde by ji mohla využít.  Změna přišla loni v dubnu, kdy se do projektu Nesnězeno zapojil řetězec PENNY.

„Když jsem se to dozvěděla, hned jsem si prohlédla mapu a zjistila, že do projektu je zapojená i prodejna v Rokycanech, kam to máme nejblíže, necelých dvacet kilometrů. A začala jsem si tam balíčky rezervovat. Nejprve sama a postupně se ke mně přidalo i několik dalších žen z vesnice a dnes máme celé nákupní společenství,“ usmívá se Zuzana.

Jak to celé funguje? Balíčky „loví“ podle potřeby, někdy i vícekrát v týdnu. „Snažíme se pořídit vždy alespoň tři nebo čtyři nákupní tašky, přeci jenom je nás celkem 13, kdo má z celé akce užitek,“ uvádí Zuzana.  Ona sama nejčastěji nakupuje v rokycanském PENNY, další kolegyně z party pak ještě v Příbrami, kde je místní PENNY rovněž zapojené do projektu Nesnězeno. „Nákupy potravin občas doplníme sladkostmi, to když se někdo vydá do Plzně, kde je do Nesnězena zapojeno několik kaváren a pekáren, další podobná provozovna je ve středočeských Hostivicích. A já osobně, když jsem v Praze, kde studuji, pak vybírám i zde,“ doplňuje Zuzana.

Lovení potravin se pro ni stalo doslova adrenalinovou zábavou. „Je to napínavé, jak se o spojení Nesnězena s PENNY ví, tak není lehké vždy balíčky získat, protože jsou rychle vyprodané,“ říká. Tou hlavní motivací k nákupům je podle ní možnost ušetřit peníze – jako studentka si pečlivě hlídá svůj rozpočet. Zároveň si cení, že aktivita stmeluje ženy i celé rodiny ve vsi. „Baví mě na tom ale víc věcí, oceňuji i to, že jde o udržitelnou aktivitu. A strašně důležité je to, že je to celé velká zábava. Vždycky jsem zvědavá na překvapení, co jsem zrovna v balíčku ulovila,“ uvádí.

Ve vsi vznikl na rozdělování balíčků přerozdělovací sytém, kdy se potraviny z balíčku Nesnězena z PENNY dle momentálních potřeb rozdělí mezi jednotlivé členky „loveckého“ spolku. A pak se všechny také podělí o platby. „Pravda je, že se za balíčky trochu nacestujeme, ale u nás ve vsi není žádná prodejna potravin, takže rozhodně na tomto našem koníčku dokážeme ušetřit. Já se snažím balíčky vyzvedávat, když třeba cestuji do Borovna z Prahy či z Plzně, nebo mám jinou cestu okolo prodejny,“ doplňuje Zuzana.

PENNY nabízí balíčky Nesnězeno již ve 200 prodejnách v celé České republice. K nákupům slouží aplikace Nesnězeno, ve které si zákazník vybere nejbližší prodejnu PENNY a objedná si předpřipravený balíček potravin, kterým se blíží doba spotřeby. U PENNY za 79 korun získá balíček obsahující ovoce, zeleninu, pečivo nebo chlazené zboží, kterému ten den končí trvanlivost. Hodnota zboží v balíčku přitom činí minimálně 160 korun, takže zákazník získává slevu nejméně 50 procent. Za dobu trvání programu si zákazníci vyzvedli v PENNY bezmála 70 000 balíčků. „Za stejných podmínek pak nabízíme zlevněné potraviny i ve vlastních balíčcích ve zbylých 221 prodejnách, kde si jeho mohou zákazníci vyzvednout napřímo před koncem pracovní doby. Do boje proti plýtvání je tak zapojená dnes už celá prodejní síť PENNY,“ říká vedoucí oddělení kvality PENNY Petr Baudyš.

Fotogalerie
20029 20030

Další články z rubriky

Lukáš a Pavel Šeklin se každoročně inspirují v centru světové kultury a zábavního průmyslu

Lukáš a Pavel Šeklin se každoročně inspirují v centru světové kultury a zábavního průmyslu

Významný český plastický chirurg Jan Měšťák nebyl vzorný klučík!

Významný český plastický chirurg Jan Měšťák nebyl vzorný klučík!

Náročná příprava na soustředění Muže roku. Na finále v Náchodě jsou pánové opravdu připravení

Náročná příprava na soustředění Muže roku. Na finále v Náchodě jsou pánové opravdu připravení

Písně s OK Bandem mám logicky pod kůží, říká Marcela Březinová

Písně s OK Bandem mám logicky pod kůží, říká Marcela Březinová

Divadlo Mír natáčí nový celovečerní film s názvem Srnky

Divadlo Mír natáčí nový celovečerní film s názvem Srnky