Magazín Elita

Koncept SaSaZu oslavuje 15 let, k narozeninám si nadělil novou restauraci SaSaZu Oldtown v centru Prahy

Koncept SaSaZu oslavuje 15 let, k narozeninám si nadělil  novou restauraci SaSaZu Oldtown v centru Prahy

Oblíbená pražská asijská restaurace SaSaZu slaví významné výročí: 15 let na gastronomické scéně. Při této příležitosti otevírá druhý podnik, SaSaZu Oldtown, který se nachází v centru Prahy v Celetné ulici, hned za Prašnou bránou. Hostům nabízí unikátní atmosféru, fusion asijskou kuchyni a design, který je přenese do srdce Asie.

Koncept SaSaZu je proslulý stylem „food sharing“, který umožňuje ochutnat více pokrmů najednou a sdílet je s blízkými, což je přesně v souladu s mentalitou jihovýchodní Asie a SaSaZu Oldtown v této tradici pokračuje. Nabízí pokrmy servírované ve stylu sharing, které podporují společné stolování.

Za menu a kvalitní kuchyní SaSaZu Oldtown stojí mezinárodně uznávaný indonéský šéfkuchař Andy Tan, který má bohaté zkušenosti z Londýna, Amsterdamu a Paříže. Jeho filozofií je spojení východní a západní kuchyně, což se odráží i v jeho práci v pražské restauraci SaSaZu Oldtown. „Jsme nadšeni, že můžeme našim hostům nabídnout autentické asijské pokrmy v srdci Prahy,“ říká Andy Tan. „Naše nové menu je navrženo tak, aby přeneslo hosty do jihovýchodní Asie a nabídlo jim nezapomenutelný kulinářský zážitek.“

Ari Munandar, executive chef SaSaZu Oldtown, pochází z indonéského ostrova Jáva. Své kulinářské umění zdokonaloval v prestižních hotelových řetězcích po celém světě. „V SaSaZu Oldtown mohou návštěvníci ochutnat nejoblíbenější jídla našeho podniku,“ říká Munandar. „SaSaZu je výsledkem alchymie chutí, barev a vášně, které dohromady vytvářejí nezapomenutelný zážitek.“

Pokrmy, na které se v SaSaZu Oldtown můžete těšit, je například dishes salát ze zelené papáji Thai Papaya Salad. Uchvátí vás svěží chutí kombinující zelenou papáju se sladkým mangem, koriandrem, citronovou trávou, kešu oříšky a chilli-limetkovou omáčkou. Hosté si také oblíbili kokosovo-kukuřičnou polévku, která spojuje jemnost kokosového mléka s výraznou chutí zelené kari pasty, thajské bazalky a omáčky yakitori. Stálicemi jsou samozřejmě typické asijské rolky připravené v unikátním pojetí šéfkuchaře Andyho. Křupavé SaSa rolky s tuňákem a lososem, wasabi a omáčkou z černého sezamu ocení nejen vaše chuťové pohárky, ale také vaše oči díky svému zpracování a barevnosti. K šampaňskému dokonale ladí ústřice nebo kaviár Beluga a mezi hlavními chody jsou ikonické například Křupavá kachna, lahodná kombinace pekingské kachny a foie gras, Ga Curry, tedy kuřecí maso se žlutou kari omáčkou, kokosovým mlékem a skleněnými nudlemi, nebo SaSaZu Filet, tedy hovězí svíčková s toastem chi mi ha, smržovou omáčkou a rýží. Hosté si také mohou vybírat z několika druhů knedlíčků dim sum – v nabídce jsou například Miyazaki A5 hovězí filet z hovězího masa plemene Wagyu, foie gras a omáčky teriyaki nebo Har Gow s krevetami, černými lanýži, chřestem, lanýžovým olejem a lanýžovo-ponzu omáčkou či dýňové dim sum s kachnou, shiitake, vodním kaštanem a omáčkou hoisin.

Inspirací pro koncept restaurace byly roky strávené vařením a cestováním po jihovýchodní Asii. SaSaZu čerpá z bohaté tradice asijské kuchyně, založené na pěti technikách vaření: sambal, otak otak, flame, roti a tai-tai gril. Klíčové jsou čerstvé lokální suroviny, které zajišťují autentický a kvalitní gastronomický zážitek.

Nová restaurace SaSaZu Oldtown nabízí 68 míst k sezení a je otevřena denně od 11 do 24 hodin včetně svátků, což ji ještě více přibližuje všem milovníkům prvotřídní asijské kuchyně, kteří žijí, pracují a pohybují se v centru města.

Přijďte do SaSaZu Oldtown a pomyslně procestujte scelou Asii s jejími neopakovatelnými barevnými a chuťovými kombinacemi a užijte si nezapomenutelné chvíle!

www.sasazu.com

https://www.instagram.com/_u/sasazu_oldtown

Fotogalerie
19953 19954 19955 19956 19957 19958 19959

Další články z rubriky

Lukáš a Pavel Šeklin se každoročně inspirují v centru světové kultury a zábavního průmyslu

Lukáš a Pavel Šeklin se každoročně inspirují v centru světové kultury a zábavního průmyslu

Významný český plastický chirurg Jan Měšťák nebyl vzorný klučík!

Významný český plastický chirurg Jan Měšťák nebyl vzorný klučík!

Náročná příprava na soustředění Muže roku. Na finále v Náchodě jsou pánové opravdu připravení

Náročná příprava na soustředění Muže roku. Na finále v Náchodě jsou pánové opravdu připravení

Písně s OK Bandem mám logicky pod kůží, říká Marcela Březinová

Písně s OK Bandem mám logicky pod kůží, říká Marcela Březinová

Divadlo Mír natáčí nový celovečerní film s názvem Srnky

Divadlo Mír natáčí nový celovečerní film s názvem Srnky