Magazín Elita

Harley-Davidson® představuje kolekce motocyklů Icons a Enthusiast 2024

Harley-Davidson® představuje kolekce motocyklů Icons a Enthusiast 2024

Společnost Harley-Davidson® dnes odhalila nejnovější přírůstky do limitované kolekce motocyklů Icons Motorcycle Collection a limitované série Enthusiast Motorcycle Collection, které přinášejí prémiové barvy, technologie laků a customové grafické úpravy přímo z výroby. Obě kolekce budou vystaveny od 2. do 9. března v průběhu festivalu Daytona Bike Week v expozici Harley-Davidson® Event Display Area na Daytona® International Speedway a brzy pak i u autorizovaných dealerů Harley-Davidson. Modely řady Icons jsou inspirovány vzhledem motocyklů, na kterých se jezdilo v éře připravovaného filmu The Bikeriders, který sleduje vzestup středozápadního motocyklového klubu, jak je vidět ze života jeho členů. Uvedení filmu do kin ve Spojených státech je naplánováno na léto 2024.

Kolekce motocyklů Harley-Davidson Icons: Hydra-Glide Revival

Model Hydra-Glide Revival 2024, čtvrtý příspěvek do kolekce motocyklů Harley-Davidson Icons, je oslavou 75. výročí uvedení teleskopického předního odpružení Hydra-Glide pro modely Harley-Davidson® E a F v roce 1949. V této době byly modely se systémem Hydra-Glide vrcholem pohodlí a mnoho Američanů objevilo za řídítky motocyklů motocyklu Harley-Davidson® FL nádherný způsob, jak procestovat zemi po nové síti dálnic Interstate. Majitelé nového modelu Hydra-Glide Revival 2024 mohou na motocyklu inspirovaném touto klasickou érou vyrazit na svou vlastní cestu za svobodou a dobrodružstvím a zároveň si užívat veškerého pohodlí a funkcí moderních motocyklů Harley-Davidson®.

Kolekce motocyklů Icons každoročně představuje limitovanou edici nového modelu, která nabízí novou interpretaci některého z ikonických modelů Harley-Davidson. Jedná se o limitovanou sérii, každý model je individuálně číslován a omezená série bude vyrobena pouze jednou. Celosvětová produkce modelu Hydra-Glide Revival nepřesáhne 1 750 kusů.

Exkluzivní stylistické rysy

Model Hydra-Glide Revival je zpracován v customovém červeném provedení Redline Red paint s bílým panelem Birch White na bocích nádrže. Jde o stejný design, jaký měly modely z roku 1956. Mezi detaily patří chromované štítky „Harley-Davidson V“ na nádrži inspirované stejnými znaky z let 1955-56 a štítky „Hydra-Glide“ umístěné na lemu předního blatníku. Tento limitovaný model identifikuje také nápis „Hydra-Glide Revival“ s vyznačeným číslem v sérii na představci řídítek a grafika Icons Motorcycle Collection na zadním blatníku.

Mezi další stylistické prvky patří grafika přístrojového panelu inspirovaná grafikou tachometru
z let 1954-55. Dvoubarevný odnímatelný čelní štít s výškou 53 cm má barevně sladěnou spodní část v červené barvě Redline. Nostalgický vzhled dotváří chromovaný kulatý kryt vzduchového filtru a chromovaná ocelová vyplétaná kola. Lemy předních a zadních blatníků, kryt motoru, kryty vidlic, převodovka a výfuk mají lesklou chromovou povrchovou úpravu.

Jednomístné sedlo je ozdobeno koženými třásněmi a ozdobami, bílým lemováním švů
a červeným kontrastním prošíváním a chromovanou lištou pro nostalgický vzhled. Odpovídající černý kožený řemen na nádrži je zdobený cvočky. Kožené sedlové brašny jsou zdobené chromovanými prvky s akrylovými červenými středy, chromovanými cvočky a koženými třásněmi, bílým lemováním švů a červeným kontrastním prošitím. Sedlové brašny jsou voděodolné, mají bezpečnostní zámky s klíčem a pevnou podšívku, takže budou stále držet tvar.

Nostalgický vzhled, moderní výkon

Motocykl je vybaven dokonale vyváženým motorem Milwaukee-Eight® 114 V-Twin se vzduchovým filtrem Screamin' Eagle® High-Flow, který zajišťuje nekompromisní výkon. Pro jezdce orientované na výkon je tento motor připravený pro instalaci všech sad Harley-Davidson® Screamin' Eagle® Stage Upgrade.

Podvozek Softail® skrývá pod sedlem nastavitelné zadní odpružení mono-shock, které zajišťuje dynamické jízdní vlastnosti a jízdní komfort při zachování klasického profilu hardtailu. Elektronický tempomat pohodlně udržuje stálou rychlost při dlouhých jízdách. LED světlomety
a přídavná světla poskytují vynikající osvětlení. Standardní protiblokovací brzdový systém (ABS) nabízí jistou kontrolu i v náročných jízdních podmínkách.

Kolekce motocyklů Tobacco Fade Enthusiast

Rytmus rock'n'roll a synkopické dunění motoru V-Twin společně rozechvívají duše jezdců motocyklů Harley®. Kolekce Tobacco Fade Enthusiast 2024 oslavuje příval společné energie, kterou uvolňuje živá hudba v baru, na motocyklovém srazu nebo na živém pódiu na festivalu Harley-Davidson Homecoming™. Díky barvám a grafice Tobacco Fade, inspirovaným klasickými dřevěnými designy Sunburst, které se poprvé objevily na kytarách, baskytarách a bicích v 60. letech, je tento motocykl výjimečným lákadlem pro každého milovníka hudby.

Modely z kolekce Enthusiast Motorcycle Collection oslavují jezdce Harley-Davidson a jsou inspirovány jejich příběhy a odkazem. Tato kolekce motocyklů Harley-Davidson® je k dispozici
v omezeném množství – nejvýše 2 000 motocyklů od každého a výběru tří modelů.

Barevné provedení Tobacco Fade vyrábí Harley-Davidson pomocí nejmodernějších precizních nástrojů, které dokážou vystihnout každý decentní detail. Sytý karamelový pruh zvýrazňuje tón metalického zlatého panelu, těsně za hranicí zapadajícího slunce. Medailon na palivové nádrži je inspirovaný tvarem a drážkami vinylové desky. Grafika na předním blatníku ve tvaru kytarového trsátka je inspirovaná logy rockových kapel a nástrojů.

Kolekce Tobacco Fade Enthusiast obsahuje:

Model Low Rider® ST

Přivaž si spacák a vyraž k hranicím. Model Harley-Davidson® Low Rider® ST je americký sportovně-cestovní V-Twin pro jezdce, kteří si potrpí na čistý styl West Coast a touží po razantním výkonu motoru Milwaukee-Eight® 117 V-Twin. Model Low Rider® ST ztělesňuje ryzího ducha značky Harley-Davidson. Konstrukčně je shodný s modelem Low Rider® ST 2024.

Model Ultra Limited®

Vychutnej si špičkový cestovní výkon s nulovými kompromisy u touringového modelu pro dlouhé trasy. Kapotáž v klasickém stylu Batwing, audio se 4 reproduktory, nosič zavazadel Tour-Pak®, maximální pohodlí pro jezdce i spolujezdce. Konstrukčně je shodný s modelem Ultra Limited® 2024.

Tri Glide® Ultra

Cestovní trike na dlouhé trasy, který láká k nekonečným výletům s pořádným točivým momentem, stylem, prvotřídním infotainmentem a zavazadlovým prostorem, který nabídnou jedině tři kola. Dokonalý komfort ve dvou pro dobrodruhy, kteří se nechtějí nikdy zastavit. Konstrukčně je shodný s modelem Tri Glide® Ultra 2024.

Speciální stylistické prvky

  • Prémiové barevné provedení Tobacco Fade
  • Medailon na nádrži inspirovaný hudbou, který je pro toto schéma jedinečný
  • Stylizovaná grafika kytarového trsátka na předním blatníku
  • Logo Enthusiast Collection na horní části nosiče zavazadel Tour-Pak® nebo na zadním blatníku

Harley-Davidson je symbolem nadčasové honby za dobrodružstvím a svobodou duše. Na stránkách H-D.com se dozvíte více o kompletní řadě motocyklů Harley-Davidson® Grand American Touring, Sport, Adventure Touring, Cruiser a Trike, ojetých motocyklech Harley-Davidson Certified™, originálních dílech a příslušenství Harley-Davidson®, oblečení a doplňcích Harley-Davidson® MotorClothes® a finančních službách Harley-Davidson.

Fotogalerie
19481 19482 19483

Další články z rubriky

Tatra získala prestižní ocenění Red Dot za design vozidel nejnovější generace řady Force

Tatra získala prestižní ocenění Red Dot za design vozidel nejnovější generace řady Force

Harley-Davidson Experience Tour 2024 V České republice

Harley-Davidson Experience Tour 2024 V České republice

Sdílené koloběžeky jsou technologiemi prošpikované stroje samy usměrňují jezdce

Sdílené koloběžeky jsou technologiemi prošpikované stroje samy usměrňují jezdce

Společnost Porsche Česká republika předala ocenění vítězům celostátní soutěže Autoopravář Junior 2024

Společnost Porsche Česká republika předala ocenění vítězům celostátní soutěže Autoopravář Junior 2024

30. Evropský srazu Harley Owners Group group již v červnu v Itálii

30. Evropský srazu Harley Owners Group group již v červnu v Itálii

Na vlně audioknih