Magazín Elita

Horoskop pro rok 2024

Horoskop pro rok 2024

Každý z nás má nějaké zvířecí rysy nebo instinkty.  V mytologii se setkáváme s celou řadou bájných tvorů, kteří jsou inspirováni skutečnými zvířaty, jiné jsou smyšlené nebo kombinují rysy různých druhů. Provázejí nás už od pradávna a stále nás fascinují. Mají různé vlastnosti, schopnosti, povahy a významy, stejně jako zvířata, která stále ještě žijí v přírodě. Některá jsou přátelská, jiná nebezpečná, některá jsou symbolem dobra, jiná zla, některá jsou spojena s bohy, jiná s lidmi a totéž vlastně platí o bájných tvorech (zvířatech). Liší se podle kultury, času a místa. Odrážejí však naše sny, obavy, touhy i hodnoty.

Sestavili jsme pro vás horoskop podle vlivu zvířat a bájných tvorů pro rok 2024. Není o zázracích, ale o tom, jak se budeme chovat. Možná budete rozporovat od kdy do kdy platí jednotlivá znamení, ale na nebeské sféře, která se táhne podél dráhy Slunce je zvěrokruh rozdělen na 12 stejných úseků, i když jednotlivá souhvězdí mají různě velkou rozlohu. Znamení spojujeme s určitým obdobím roku, kdy Slunce prochází jejich prostorem. Zemská osa v čase mění svůj sklon a znamení tedy nevstupují každý rok ve stejný den, respektive ve stejný čas do své vlády. Počátky jednotlivých znamení se posunují o 1° za 72 let dopředu. Můžete mít pocit, že 25 725 let, což je Platónský rok, který je považován za celý cyklus posunu souhvězdí proti skutečné poloze Slunce, nemůže mít velký vliv, tak opak je pravdou.

Časové úseky pro jednotlivá znamení nejsou tedy striktně vymezena podle soudobého kalendáře. Musíme počítat s tím, že ve dnech přechodu jednotlivých znamení ve znamení na sebe navazující dochází k určitému souboji, ale o tom někdy příště. My se pro náš horoskop budeme držet uvedeného vymezení, ale musíte počítat například i s tím, že někteří Blíženci mají kopýtka, Lvi klepeta, Střelci jedovatý šíp apod.

Znamení zvěrokruhu

Beran: 20.3. - 19.4.

Býk: 20.4. - 20.5.

Blíženci: 21.5. - 20.6.

Rak: 21.6. - 22.7.

Lev: 23.7. - 22.8.

Panna: 22.8. - 22.9.

Váhy: 22.9. - 23.10.

Štír: 23.10. - 21.11.

Střelec: 21.11. - 21.12.

Kozoroh: 21.12. - 19.1.

Vodnář: 20.1. - 18.2.

Ryby: 19.2. - 19.3.

 

Jak jsme postupovali při sestavení horoskopu

Ke každému znamení jsme vytáhli kartu, která podpoří naše kroky a životní rozhodnutí a druhá karta, která jde proti nám. A nezapomínejte, že i vliv zla může přinést dobro do našeho chování a stejně tak dobro nás může dostat na scestí…

Znamení zvěrokruhu v roce 2024

Beran

Berana ovládá planeta Mars, která symbolizuje akci a vášeň. Berani jsou ohnivé, kardinální znamení, plné energie, nadšení, odvahy a tvořivosti. Jsou průbojní, iniciativní, soutěživí, upřímní, spontánní a nezávislí. Láká je dobrodružství obzvlášť, pokud mohou objevit nový svět, nový prostor. Vždy potřebují podporujícího partnera, který bude respektovat jejich prostor i individualitu.

Ti, kteří se ztotožní s tváří zla, dávají často průchod: netrpělivosti, tvrdohlavosti, sobeckosti, vztahovačnosti, lenosti a konfliktnosti.

Podporující je pro rok 2024 Chiméra

Je symbolem ničivé přírodní síly, která se ve vás ukrývá. Klidní Berani budou neustále něco vyhodnocovat a porovnávat, budou se snažit být spravedliví. Ti s tváří zla budou způsobovat velké rozbroje ve svém okolí.

Čeká vás rok plný změn a některé by vás ani ve snu nenapadly a cesty k nim ještě méně. Důležité je, že pokud vás má v životě potkat něco dobrého, nemine vás to. Ale pozor, nejdříve přijde zrada, která vás dovede na místa, kde můžete znovu nebo něco nového začít, proto můžete některé věci v rozrušení přehlédnout. Více pečujte o své zdraví.

Jde proti vám síla Orla

Jste zajímavou osobou pro nejrůznější sekty, ale sekty nejsou zajímavé pro vás. Nevěru ve vztahu budete vnímat jako zradu, ale bude cestou k novému začátku či novému vztahu, obroda se spíše konat nebude.

 

Býk

Býk je zemské, fixní znamení, které je spojeno s prvkem země a planetou Venuší, která symbolizuje lásku, krásu a harmonii. Býk je introvertní znamení, je spíše uzavřený, tichý a potřebuje soukromí. Je klidný, pracovitý, praktický, spolehlivý, stálý, vytrvalý, mý smysl pro materiální záležitosti i luxus či pohodlí, i když většinou bývá konzervativní. Málo odpočívá! Loajálnost vyjadřuje jen blízkým lidem. Je pevný, odolný, má silnou vůli. Vždy potřebuje, aby ho partner občas hýčkal. Očekává jeho loajalitu.

Ti, kteří se ztotožní s tváří zla, dávají často průchod: tvrdohlavosti, žárlivosti, lenivosti, předsudkům

Podporující je pro rok 2024 Kočka

Upozorňuje na vlastní chování, které je relativně svévolné, což okolí velmi těžko snáší. Jednotlivci vám nijak zvlášť neuškodí, protože proti vám se vždy musí spojit více lidí, pokud se chtějí pomstít či vám jakkoli jinak uškodit. Díky jejich nejednotě jste téměř neporazitelní. Využijte své magické síly a schopností, ale nesmí to být syrové, prohlubte své znalosti. Je pro vás zcela nevhodné bojovat ve staré válce, nepokračujte v ní, ale napněte svoji pozornost a sílu jiným směrem, kráčejte vstříc vlastnímu úspěchu, novým projektům. Vytvořte si spojeneckou síť a pečujte o ni.

Jde proti vám síla Lososa

Jdou proti vám zkušení a úspěšní (může to být i úředník), takže nikdy nepodceňte přípravu. Na protekci se letos moc nespoléhejte. Při potížích se vždy vracíte tam, odkud pocházíte, ale pomoc není jistá.

 

Blíženci

Blíženci jsou vzdušné, proměnlivé znamení, které ovládá planeta Merkur, která symbolizuje komunikaci, myšlení, učení a aktivnost. Jste vnímaví, zvídaví, vtipní, společenští, máte přizpůsobivou povahu. Ve filozofii objevujete krásu stejně jako zdravém selském rozumu. Máte rádi nové informace a zkušenosti. Vždy potřebují partnera, který bude tolerantní, bude chápat jejich proměnlivé názory.

Ti, kteří se ztotožní s tváří zla, dávají často průchod: nestálosti, povrchnosti, nevyzpytatelnosti, lakomosti, malichernosti, dvojímu způsobu života a neupřímnosti, potažmo lžím. 

Podporující je pro rok 2024 Satyr

Neustále se budete snažit být v „lepší společnosti“, a tak malé nepravdy a trocha intrik vám nebudou vzdálené. Uberte trochu a přidejte rozum nebo příliš draze zaplatíte za své kroky. Pravdou zůstává, že se nedokážete úplně ovládat, máte sklony k dramatičnosti, ale pokud budete na sobě pracovat bude vám opět blíže férové jednání, bude se vám lépe vyjadřovat pravda. Lépe pracujte se svým časem.

Jde proti vám síla Kozla

Čeká vás celá řada zkoušek dobra i zla, přesto to jsou nové šance a je jen na vás, na jakou stranu se přikloníte. Nastal čas pro vzdělávání, důležitou stáž, odmítnete-li či si myslíte, že „to“ nepotřebujete, vaše cena klesne.

 

Rak

Rak je vodní, kardinální znamení, které ovlivňuje planeta Měsíc, symbolizuje emoce, intuici a péči. Jsou citliví až soucitní, empatičtí, mají rádi rodinu, domov a tradice se sklony k nostalgii. Jsou velmi intuitivní, loajální a ochranitelští. Dokáží být náladoví, zranitelní, uzavření a konzervativní či předpojatí. Potřebují partnera, který jim bude oporou, bude je chránit a poskytne jim něhu.

Ti, kteří se ztotožní s tváří zla, dávají často průchod: přecitlivělosti, závisti, vydírání, malým podvůdkům a lžím. Snadno podlehnou vlivům prostředí, přebírají manýry.

Podporující je pro rok 2024 Ještěr

V popředí bude mentalita, duchovní a duševní síla, budete se snažit  udržovat rovnováhu, což může přinést kýžené ovoce. Dokážete odhalit i jemné nitky, které stimulují vaše duchovní síly, které vedou k rozvoji schopností předpovídat budoucnost, odhadovat lidi, ale chce to cvik. Budete pěstovat dobré vztahy, především ty partnerské a rodinné. Přemýšlejte, zda jste nedali důvod k nespokojenosti partnera ve vztahu. Sok či sokyně v lásce vás mohou srazit na kolena.

Jde proti vám síla  Sovy

Nepodceňujte strategie druhých. Vyhýbejte se temným místům, buďte více opatrní. Nenechte se ovládat druhými. Nesnažte se narovnávat spory druhých, přílišná angažovanost vás může velmi poškodit! Stále se vzdělávejte!

 

Lev

Lev je ohnivé, fixní znamení, které ovládá planeta Slunce, která přináší vitalitu, sebevědomí a kreativitu. Má rád uznání, zábavu a umění. K životu potřebuje lásku.  Lvi mají v sobě hrdost, proto si neumí říct o pomoc, když ji potřebují. Jsou charismatičtí, velkorysí, sebevědomí, štědří a vůdčí. Milují luxus a obdiv. Potřebují partnera, který je bude respektovat, bude je obdivovat a bude upřímný, i když kritiku ne vždy dobře přijímá.

Ti, kteří se ztotožní s tváří zla, dávají často průchod: arogantnosti, pýše, domýšlivosti, sebestřednosti, egoismu, neopodstatněných zásahů do věcí a dění, sklony k dramatičnosti a přehrávání.

Podporující je pro rok 2024 Bobr

Upozorňuje vás na to, že některé své sny máte naplnit. Projekty postavené na pevných základech budou úspěšné. Jste velice zdatní a výkonní tvořitelé, ale potřebujete zázemí, cítit bezpečí a stálost, starejte se více o svůj domov. Velmi pravděpodobné je stěhování či zahájení projektu nového bydlení.

Jde proti vám: Opice

Má vás vyprovokovat k vyšší aktivitě a zdravému riskování. Je nezbytné se naučit pracovat se ztrátami a výsměchem. Sklony k sexuálním zvrhlostem, ale pozor, hrozí vám pohlavní nemoci, pokud se vrhnete do neznáma.

 

Panna

Panna je zemské, proměnlivé znamení, spojované s planetou Merkur, která symbolizuje pokus o vhled do situací. Je obdaření pečlivostí, logickým myšlením a trpělivostí. Umí být pracovití a velmi užitečná, ovšem jen pokud chce. Žije v reálném světě, stojí nohama pevně na zemi, ale v srdci má sny, za kterými si jde. Má velký smysl pro detail, sklony k perfekcionismu, má ráda čistotu. Potřebuje partnera, který bude do vztahu vnášet klid, ale i stabilní příjem, nové podněty a bude ji oceňovat.

Ti, kteří se ztotožní s tváří zla, dávají často průchod: kritice všeho, co se jí nechce dělat, k lidem, které nemá ráda. Po druhých ráda šlape, ráda poučuje, často se uráží, pomlouvá. Na druhé klade úkoly, které náleží jí samotné.

Podporující je pro rok 2024 Had

Vzkříšení, transformace a počátky především pro vědu a vzdělávání.  Vnímavost k prostředí, intelekt, sklony k dramatičnosti. Pozor na zbytečný risk, i když máte rádi vše děsivé a divoké, nemusí se vám to vyplatit. Jste pokušitel a svádíte k hříchu, aniž byste hleděli na možné následky. Lépe by se mohlo dařit pánům. I malé změny mohou změnit váš život k lepšímu.

Jde proti vám síla Ptáka noha

Nechráníte se před nebezpečím, ale ani své blízké. Nebojujete správnými prostředky, máte tendence se uchylovat ke mstě, ale věřte, že moudrost je silnější zbraň. Je nutné si více hledět domácího stříbra.

 

Váhy

Váhy jsou vzdušné, kardinální znamení, které ovládá planeta Venuše symbolizující lásku, estetiku, diplomacii, partnerství a harmonii. Jsou společenské, mírumilovné a spravedlivé. Snaží se najít rovnováhu mezi protiklady. Chtějí, aby jejich život byl příjemný. Jsou spíše snílci, kteří se nechávají unášet svými ideály, ale zapomínají na praktickou stránku věci. Mají sklon k váhání a nerozhodnosti, protože chtějí uvážit všechny možnosti a názory. Potřebují partnera, který bude romantický, bude umět vztah vyvažovat a bude vládnout slovu.

Ti, kteří se ztotožní s tváří zla, dávají často průchod: povrchnosti, závislosti, zbabělosti, samolibosti, nesamostatnosti, přelétavosti a lhostejnosti. 

Podporující je pro rok 2024 Pták noh

Jste dobrý strážce svěřených tajemství a pokladů. Vážíte si domácího stříbra. Vždy budete chránit své vyvolené před problémy a za to budete odměněni.  Zdá se, že se pokusíte zvýšit hodnotu svého majetku. Jste silní i moudří, jste ochotní se pustit do sofistikované odplaty za něco, co vám opravdu hodně ublížilo.

Jde proti vám síla Mínótaura

Čeká vás mnoho nástrah života a oznamuje, bohužel se nedokážete všemu úspěšně vyhnout. Budete čelit trestům, zvrhlostem a pohlavním nemocem, ovšem jen v případě, že dáte přednost špatné společnosti.

 

Štír

Štír je vodní, fixní znamení, které ovládá planeta Pluto symbolizující transformaci, regeneraci, intenzitu, vynalézavost a mlčenlivost. Mají silnou vůli, výrazné emocionální touhy, vášeň a neustálou sexuální touhu. Jsou to nejsilnější znamení zvěrokruhu. Mají vrozený talent pro psychologii, jsou ctižádostiví a nesmírně intuitivní lidé, kteří se snaží přijít věcem na kloub. Jdou po pravdě a mají tendence všude odhalovat lži. Nikdy neodpouští křivdy. Jsou to také loajální a věrní přátelé, kteří rádi pomáhají ostatním, ale na poli sexu, moci a vášně tomu tak úplně není, to se pak často projeví žárlivě. Mají sklon k perfekcionismu a k věcem se staví kriticky. Potřebují partnera, který je bude respektovat, bude oddaný a poskytovat svobodu ve vztahu.

Ti, kteří se ztotožní s tváří zla, dávají často průchod: manipulace, sklony destruovat, pomstychtivost, přetvářce, netolerantnosti, chorobné žárlivosti. 

Podporující je pro rok 2024 Jelen

Vstoupili jste do cyklu plného dobrodružství, nového poznání a pokroku, nevzdalujte se však příliš či nadlouho rodinnému krbu. Dejte všemu čas, neunáhlujte se. Cestou lásky a něhy si dokážete otevřít každé dveře i srdce. Dokážete se přizpůsobit jakémukoli prostředí, ale je nutné ubrat na kritičnosti.

Jde proti vám síla Kočky

Vaše chování bude občas velmi nevhodné. V lidech vyvoláváte napětí, nemůžete se pak divit, že se spojí s kýmkoli, aby vás porazili. Nevstupujte do sporů, které se vás netýkají, vaše svědectví může být zneužito.

 

Střelec

Střelec je ohnivé, proměnlivé znamení, které ovládá planeta Jupiter symbolizující štěstí, lásku, moudrost a dobrodružství. Je optimistický a s nadhledem, přesto trpí výčitkami svědomí. Má rád vzdělané lidi, sám se rád vzdělává, je svobodomyslný. Rád cestuje, nechybí mu humor a smysl života, i když je trochu nerozhodný. Po celý život je věrný svým prvotním ideálům. Potřebuje partnera, který mu ponechá jeho vnitřní svobodu, nebude ho měnit, bude pro něj inspirací a bude tolerantní.

Ti, kteří se ztotožní s tváří zla, dávají často průchod: nezodpovědnosti, netaktnosti, trvalému neklidu, citové oploštělosti, snobství.

Podporující je pro rok 2024 Pegas

Převládat bude lidská poetická inspirace. Dejte světu více ze sebe. Těžko se vám žije ve společnosti svázané stereotypy a zakořeněnými zvyklostmi, tací vám nikdy tleskat nebudou, proto se je pozvolna snažte získat na svoji stranu. Pro svůj život potřebujete prostor, abyste mohli potřebným nezištně ukazovat, jakou cestou jít dál.

Jde proti vám silou Ještěra

Občas ukážete cestu i těm nesprávným, necháte se snadno získat i pro špatné věci, avšak v dobré víře… Naučte se lépe odhadovat lidi. Nedovolte „neprověřeným“ zasahovat do vašich plánů, nezastaví vás, ale mohou vše zbrzdit.

 

Kozoroh

Kozoroh je zemské znamení, ovládané planetou Saturn. Jsou považováni za introverty, jsou ambiciózní, mají organizační schopnosti, typická je cílevědomost, pracovitost, spolehlivost, odpovědnost, trpělivost a pečlivost s vidinou kariérního postupu. Skrývají své zranitelné nitro je to totiž  jejich slabina. Mají smysl pro tradice. Trvale v sobě nesou, že chtějí „něco“ dokázat, co je udrží vysoko ve společenském žebříčku, ale ne vždy dělají vše proto, aby toho docílili. Neradi slevují ze svých nároků. Od druhých vyžadují perfekcionistické zpracování úkolů, jsou kritičtí, ale k sobě a jen několika blízkým lidem jsou loajální. Dokáží být věrní přátelé, ale také uzavření, relativně nedůvěřiví a rezervovaní. Mají rádi sarkasmus a jsou ironičtí. Potřebuje partnera, který je oporou, je spolehlivý, bude ho milovat a vnášet stabilitu do vztahu.

Ti, kteří se ztotožní s tváří zla, dávají často průchod: egoismu, sobeckosti, tvrdohlavosti, zastrašování, neustálé kontrole (za každou cenu být nad věcí) a chladu.

Podporující je pro rok 2024 Harpyje

Nastal čas pro vyrovnání účtů, budete mít tendence pronásledovat dlužníky a škodiče, dokud je neuštvete. Jste tvrdohlaví a ke mstě nemáte daleko. Vítězství nad vámi není možné, pokud někdo nepoužije zakázané zbraně. Téměř po celý rok budete stát mezi dvěma světy, ale s podzimem se vrátí vaše rovnováha.

Jde proti vám síla Želvy

Před každým krokem je nutné si vše promyslet, nenechte se tlačit do kouta. Změňte rétoriku. Nepracujte s domněnkami, ale s fakty. Buďte trpělivější, věci přichází ve svém tempu. Ztráta rovnováhy se podepíše na vašem zdraví.

 

Vodnář

Vodnář je vzdušné znamení, které je ovládáno planetou Uran, dříve to byl  Saturn. Jsou obdařeni inteligencí, originalitou a svobodomyslností. Obecně se považují  za negativní znamení.  Jsou to idealisté, kteří mají vysoké cíle a touhu po změně. Nikdo do nich nevidí. Jsou loajální a věrní přátelé, kteří rádi pomáhají ostatním. Občas jsou nerozhodní a nepředvídatelní. Sklouzávají trochu do snů a občas zapomenou na praktické věci.

Ti, kteří se ztotožní s tváří zla, dávají často průchod: pokrytectví,nevyzpytatelnosti,rebelství, kverulantství, nestálosti, slabé vůli.

Podporující je pro rok 2024 Havran

Budete jako na houpačce. Bude vám lépe jen, pokud bude někomu hůř, přitom nepřejete nikomu nic špatného, není to závislé jen vás. Nemoc povede k osamění, hledejte nové aktivity pro svůj život. Ať děláte, co děláte, jste stále druzí, ale to také není špatné! Jste na prahu zasvěcení do tajných věd či se zdokonalíte v tom, co již provozujete.

Jde proti vám síla Opice

Má vás vyprovokovat k vyšší aktivitě v novém oboru. Nepřešlapujte na místě, jděte dál, i když se vám nechce. Naučte se pracovat se ztrátami, podceňováním a výsměchem. Vztahy za hranicí „normálnosti“, znehodnocují vaši karmu.

 

Ryby

Ryby jsou vodní znamení a jsou spojovány s planetou Neptun, která symbolizuje mystiku, iluze, fantazii a soucit. Dokáží být citlivé, kreativní, mají intuici, jsou velice proměnlivé. Často se oddávají snění. Hledají smysl života a spojení se s vyšší mocí. Jsou loajální a věrní přátelé, kteří rádi pomáhají ostatním, jen u toho příliš mluví. Mají sklon k idealismu a utopismu, ale také k nerozhodnosti a ztrátě reality. Neustále se snaží něčemu nebo někomu přizpůsobit, takže jsou zneužitelné. Potřebují partnera, který je bude poslouchat a bude jim dokazovat jejich potřebnost.

Ti, kteří se ztotožní s tváří zla, dávají často průchod: přetvářce,nesamostatnosti, zlobě, nezdravému sebevědomí.

Podporující je pro rok 2024 Bobr

Jste snílci, ale je čas své sny naplňovat, vstoupit do reality. Vždy potřebujete zázemí a potřebujete cítit oporu, jste totiž osamělý bojovník, taková je realita. Nové projekty bývají úspěšné, ale jen pokud oslovíte pro spolupráci správné lidi, ve stávajících projektech udělejte revizi. Zaměřte se více na sebe a na ty, kteří si vaši pozornost zaslouží. Uvažujte více nad tím, co je opravdové přátelství. Vyloučené není stěhování.

Jde proti vám síla Draka

Střežte svěřená tajemství, za jejich porušení budete krutě pykat. Vzdejte se neprověřených zisků. Čekejte více ran od lidí, které považujete za přátele, kteří jimi nikdy nebyli. Vaše zdraví je ohrožené, problémy budou pramenit z potlačovaného vzteku, možná z nejistoty. Není dobré se přepínat.


Další články z rubriky

Trpíte nespavostí, astmatem, panickými atakami? Změňte svůj dech!

Trpíte nespavostí, astmatem, panickými atakami? Změňte svůj dech!

Chcete být středem pozornosti na halloweenské párty?  Inspirujte se nejnovějšími trendy!

Chcete být středem pozornosti na halloweenské párty? Inspirujte se nejnovějšími trendy!

Meltingpot 2023: přijede autor Proč spíme Matthew Walker, hlavním tématem dlouhověkost, nově Biohacking Expo a Cacao stage

Meltingpot 2023: přijede autor Proč spíme Matthew Walker, hlavním tématem dlouhověkost, nově Biohacking Expo a Cacao stage

Život ve stínu: je Evropa na pokraji krize duševního zdraví?

Život ve stínu: je Evropa na pokraji krize duševního zdraví?

Jen 6 % Čechů řeší psychické problémy s odborníky. Děti léčí spíše „přirozenými metodami“

Jen 6 % Čechů řeší psychické problémy s odborníky. Děti léčí spíše „přirozenými metodami“

Na vlně audioknih