Magazín Elita

Nové modely Street Glide® a Road Glide® se odlišují výjimečným výkonem, inovacemi i odvážným designem

Nové modely Street Glide® a Road Glide® se odlišují výjimečným výkonem, inovacemi i odvážným designem

Při příležitosti 25. výročí programu Custom Vehicle Operations™ se řada CVO™ rozšiřuje o nový luxusní model CVO™ Road Glide ST®, který představuje vrchol výkonu mezi baggery. Dále přichází model CVO™ Pan America®, plně vybavený stroj pro neobyčejná dobrodružství.

Harley-Davidson® odhalil čtyři nové modely 2024, které zahajují novou éru kategorie touringů s vylepšeným výkonem, technologiemi a novým designem. Nové modely Street Glide® a Road Glide® s novým motorem Milwaukee-Eight 117 jsou výkonnější, pohodlnější a lehčí a jsou vybaveny pokročilými technologiemi, včetně nového informačního systému, vše je navíc podáno v novém dramatickém vizuálním designu. Nový model CVO™ Road Glide® ST, který oslavuje 25. výročí od založení programu Custom Vehicle Operations, přináší výkon závodního hot-rod baggeru díky špičkovému odpružení a brzdovému systému inspirovanému závodními speciály, vysoce výkonnému novému motoru Milwaukee-Eight® 121 HO a zkrácenému převodovému poměru, které společně vytvářejí takové zrychlení
a zátah ve středním pásmu, jaké totálně nadchnou každého milovníka razantní jízdy. Jako čtvrtá novinka se představuje nový model CVO™ Pan America®, který debutuje jako první model CVO v kategorii adventure touring. Díky bohaté standardní výbavě, kterou doplňují exkluzivní barvy
a customové povrchové úpravy, je tento stroj připravený na jakékoli výzvy.

Všechny tyto modely pro rok 2024 dorazí k autorizovaným dealerům Harley-Davidson během prvního kvartálu letošního roku.

„Tyto vzrušující nové modely představují novou éru značky Harley-Davidson a přinášejí ještě vyšší výkon, technologie, komfort a styl,“ řekl Jochen Zeitz, předseda představenstva a CEO společnosti Harley-Davidson. „Jedná se bezpochyby o nejlákavější touringové motocykly, jaké kdy značka Harley-Davidson nabídla.“

NOVÉ modely Street Glide a Road Glide 2024

Modely Street Glide a Road Glide 2024 jsou výkonnější, lehčí a dynamičtější a odlišují se úplně novými prvky vizuálního designu, které vytvářejí ucelenou dynamickou linii od předních blatníků až po sedlové brašny. Oba modely vynikají výrazným profilem kapotáže, který působí osvěžujícím a moderním dojmem. Zároveň si však zachovává typické DNA designu Harley-Davidson, díky kterému jsou tyto modely okamžitě rozpoznatelné. Mezi další klíčové prvky patří:

  • Inovovaný motor Milwaukee-Eight® 117 V-Twin je vybavený novým systémem chlazení, který dále optimalizuje tepelný komfort jezdce, a vylepšeným sáním a výfukem, které zvyšují výkon.
  • Volitelné jízdní režimy Road, Sport, Rain a Custom elektronicky řídí výkonnostní charakteristiky motocyklu.
  • nformační technologie jsou založené na systému Skyline™ OS a využívají 12,3palcový barevný dotykový displej TFT, který nahrazuje všechny analogové přístroje a většinu přepínačů. Nový audio zesilovač s výkonem 200 W napájí dvojici reproduktorů v kapotáži.
  • Vylepšená aerodynamika zvyšuje pohodlí jezdce a snižuje turbulence do přilby při dálničních rychlostech v průměru o 60 procent. Zdvih zadního odpružení se prodloužil na 76 mm. Přepracovaný tvar jednodílného sedla a materiály polstrování nabídnou většině jezdců výrazné zlepšení pohodlí na dlouhé vzdálenosti.
  • Doporučená cena modelů Street Glide a Road Glide je od 26 100 eur bez DPH.

NOVÝ model CVO Road Glide ST vévodí modelové řadě CVO 2024

Model CVO Road Glide ST je nejrychlejší a nejpropracovanější performance bagger, jaký kdy Harley-Davidson vyrobil. Přináší jedinečnou kombinaci komponent, které nabízejí vysokou hodnotu pro jezdce orientované na výkon. Hluboké jednomístné sedlo a šestipalcový představec řídítek poskytují jezdci agresivní vzpřímenou pozici ve stylu West Coast customů. Mezi klíčové vlastnosti patří:

  • Výběr ze dvou prémiových barevných kombinaci: Golden White Pearl nebo Raven Metallic. Grafika Screamin' Eagle na bocích kapotáže a palivové nádrži je inspirována závodními speciály z továrního týmu Screamin' Eagle® Harley-Davidson® v seriálu MotoAmerica® Mission King of the Baggers. Grafika CVO™ 25th Anniversary oslavuje historický milník
    v oblasti stavby továrních customů.
  • Motor Milwaukee-Eight® 121 High Output V-Twin je určený výhradně pro model CVO Road Glide ST a je vyladěný na výkon 127 koní (94 kW) a točivý moment 193 Nm. To je nejvyšší výkon a točivý moment, jaký kdy dostal továrně instalovaný motor v sériovém motocyklu Harley-Davidson®. Pro zvýšení výkonu při akceleraci na každý převodový stupeň byl zvolen nižší převodový poměr.
  • Použití alternativních materiálů zajistilo snížení suché váhy na 363 kg. Tlumiče výfuku mají lehké titanové pláště a koncovky z kovaného karbonu; k výrobě předního blatníku, krytu sedadla a konzoly nádrže je použitý kovaný karbonový kompozit; olejová vana je vyrobená
    z lehkého kompozitu a konstrukce kol a předních brzdových kotoučů se zvlněnými okraji jsou optimalizované tak, aby se minimalizovala neodpružená hmotnost.
  • Plně nastavitelné přední a zadní odpružení zahrnuje zadní tlumiče SHOWA® s externími nádržkami a obrácenou 47mm vidlici SHOWA® 1x1.
  • Prémiové brzdové komponenty Brembo™ poskytují vynikající odezvu a výkon pro větší jistotu jezdce.
  • Volitelné jízdní režimy Road, Sport, Track, Track Plus, Rain a několik nastavitelných režimů Custom elektronicky řídí výkonnostní charakteristiky motocyklu.
  • Informační technologie jsou založené na systému Skyline™ OS. Barevný dotykový displej nahrazuje všechny analogové přístroje a většinu přepínačů. Prémiový audiosystém je vybavený zesilovačem o výkonu 500 wattů a systémem Harley-Davidson® Audio
    s 6,5palcovými reproduktory Rockford Fosgate® Stage II v kapotáži.
  • Doporučená cena modelu CVO Road Glide ST je od 39 320 eur bez DPH.

 

Model CVO™ Pan America® je novým průkopníkem a prvním adventure motocyklem
v programu CVO™. Zůstaly zde zachovány všechny prvky, díky nimž se model Pan America® 1250 Special stal první volbou mezi náročnými zájemci o kategorii Adventure Touring po celém světě, včetně kultivovaného a výkonného motoru Revolution® Max 1250, semiaktivního předního a zadního odpružení, dotykového displeje, volitelných jízdních režimů a technologie adaptivních světlometů Daymaker®. Model CVO™ Pan America® je vybavený řadou robustních doplňků pro zpříjemnění jízdy, včetně adaptivního odpružení s nastavením výšky Adaptive Ride Height, trojice odolných hliníkových kufrů, rychlořazení Screamin' Eagle®, bezdušových vyplétaných kol, přídavného předního LED osvětlení a hliníkového ochranného krytu motoru. Nabízí vynikající hodnotu pro adventure jezdce, kteří chtějí vše a ještě něco navíc.

Modely CVO™ Street Glide® a CVO™ Road Glide® v roce 2023 představilynový odvážný designový směr platformy Harley-Davidson Grand American Touring, mimořádný výkon pohonné jednotky Milwaukee-Eight VVT 121 a pokročilé odpružení a informační technologie
s exkluzivním operačním systémem Skyline™ OS. Oba nové modely pro rok 2024 všechny tyto prvky rozvíjejí a doplňují je o nové vzrušující barevné varianty.

Doporučená cena modelu CVO™ Pan America® je od 22 960 eur bez DPH.

Harley-Davidson je symbolem nadčasové honby za dobrodružstvím a svobodou duše. Na stránkách www.harley-davidson.cz se dozvíte více o kompletní řadě motocyklů Harley-Davidson® Grand American Touring, Sport, Adventure Touring, Cruiser a Trike, ojetých motocyklech Harley-Davidson Certified™, originálních dílech a příslušenství Harley-Davidson®, oblečení a doplňcích Harley-Davidson® MotorClothes® a finančních službách Harley-Davidson.

Fotogalerie
19254 19255 19256 19257

Další články z rubriky

Tatra získala prestižní ocenění Red Dot za design vozidel nejnovější generace řady Force

Tatra získala prestižní ocenění Red Dot za design vozidel nejnovější generace řady Force

Harley-Davidson Experience Tour 2024 V České republice

Harley-Davidson Experience Tour 2024 V České republice

Sdílené koloběžeky jsou technologiemi prošpikované stroje samy usměrňují jezdce

Sdílené koloběžeky jsou technologiemi prošpikované stroje samy usměrňují jezdce

Společnost Porsche Česká republika předala ocenění vítězům celostátní soutěže Autoopravář Junior 2024

Společnost Porsche Česká republika předala ocenění vítězům celostátní soutěže Autoopravář Junior 2024

30. Evropský srazu Harley Owners Group group již v červnu v Itálii

30. Evropský srazu Harley Owners Group group již v červnu v Itálii

Na vlně audioknih