Magazín Elita

Jak posílit v zimě imunitu našich mazlíčků?

Jak posílit v zimě imunitu našich mazlíčků?

Eliminujte stres

Je všeobecně známo, že stres má vliv na naši imunitu, což je stejné u našich domácích mazlíčků. Proto se jim snažte vytvořit vždy příjemné prostředí plné péče a lásky. Komunikujte s ním a hrajte si, aby věděl, že je pro vás důležitým členem rodiny.

Dbejte na pravidelnou veterinární péči

Imunitu je nutné budovat dlouhodobě, a k tomu přispívá zejména u psů nejen pravidelný pohyb, ale i pravidelné kontroly a očkování. První očkování se u štěňat provádí ve věku šesti týdnů a pro dosažení plné imunity jeho organismu je nutné přeočkování, které se obvykle provede za tři týdny a následně v pravidelných ročních či půlročních intervalech. Navíc zimní počasí může zvýšit riziko některých zdravotních problémů, jako jsou artritida, nachlazení, záněty i suchá kůže. Nepodceňujte tedy ani první signály nemocí a vydejte se případně včas k veterináři.

Pozor na obezitu

Obezita se může týkat i vašich čtyřnohých kamarádů. Abyste jí předešli, a mazlíček byl ve skvělé kondici, nenechte jej lenošit celou zimu. I v zimě je důležité, aby psi měli dostatek pohybu. V extrémně nízkých teplotách jsou pro ně vhodnější ovšem kratší a častější procházky než dlouhé vycházky, při kterých by jim mohly mrznout tlapky a nastydli by. Pokud máte trochu prostoru, pomozte jim s aktivitou hraním a dováděním uvnitř domu. “Dostatek pohybu je základ pro to, abyste úspěšně předcházeli nadváze u domácích mazlíčků, nicméně alfou a omegou je krmivo a samotná krmná dávka. Vybírejte proto vhodné krmivo podle věku zvířete, fyzické kondice, ale i aktuální fyzické aktivitě. Pes, který je starší a má minimum aktivity by měl mít odlehčenější stravu v podobě krmiva Marp Holistic Fit&Slim s bílou rybou, kdežto štěně nebo zdravý pes ve středním věku Marp Holistic Lamb, “ sděluje Martin Pučálka, odborník na krmivo ze společnosti Krmiva Pučálka. V zimě, pokud pes je v bytě a má nižší pohyb můžete krmnou dávku o něco snížit, na druhou stranu pes žijící venku by měl mít vyšší krmnou dávku.

Přidejte výživové doplňky

Imunitu je dobré podpořit včas a předem než v průběhu propuknuté nemoci. A stejně tak, jako se na zimní období připravujete zvýšeným přísunem vitaminů, je dobré je dopřát i vašim mazlíčkům. „V zimě do krmné dávky přidávejte lososový olej, nebo olej z tresčích jater či černého knínu značky Marp Holistic. Vhodný je také Marp Holistic Vitamin C v sypké podobě, Kelpa, která je bohatým zdrojem jódu, jež podporuje funkci štítné žlázy, a Pivovarské kvasnice, které zase pomáhají vytvářet a udržovat střevní mikroflóru,” radí Martin Pučálka z Krmiva Pučálka a apeluje na majitele psů, aby nepodcenili ani jejich hydrataci. Proto se zaměřte i v zimě na dostatečný přísun čerstvé vody, nebo doplňte tekutiny vývary Marp Holistic.

Marp Holistic olej z tresčích jater

Cena: od 329 Kč

Marp Holistic Kelpa

Cena: 129 Kč

Marp Holistic Pivovarské kvasnice

Cena: od 99 Kč

Vše k dostání: www.krmiva-pucalka.cz

Oblečte je

Abyste venku v zimě nenastydli, určitě se pořádně obléknete. A přesně takovou ochranu ocení také někteří psi jako jsou hlavně štěňata, krátkosrstá plemena, ale i starší pejsci. Pokud ručička teploměru ukazuje kolem nuly či pod nulou, nebojte se psovi nasadit prošívanou vestu, pletený svetr či kabátek. Nejde totiž jen o módní výstřelek, ale doplněk, který psy zahřeje a pomůže je udržet v teple. Díky tomu tak můžete předejít nachlazení a následné návštěvě u veterináře.

Fotogalerie
19242 19243

Další články z rubriky

Zůstaňte v suchu od hlavy k patě! S novou kolekcí Columbia OutDry Etreme Wyldwood to je možné

Zůstaňte v suchu od hlavy k patě! S novou kolekcí Columbia OutDry Etreme Wyldwood to je možné

Zahradní sezona začíná: Jak se na ni připravit?

Zahradní sezona začíná: Jak se na ni připravit?

Probuďte skleník ze zimního spánku. Nezapomeňte na nový nátěr

Probuďte skleník ze zimního spánku. Nezapomeňte na nový nátěr

Ovečkárna sází na recyklovanou vlnu

Ovečkárna sází na recyklovanou vlnu

Písecký víkend módy a designu představuje nabitý program i kampaň na Hithitu

Písecký víkend módy a designu představuje nabitý program i kampaň na Hithitu

Na vlně audioknih