Magazín Elita

Poradíme vám, jak můžete ušetřit při nákupu brýlí

Poradíme vám, jak můžete ušetřit při nákupu brýlí

Čekáte často na lednové slevy, abyste po Vánocích mohli ušetřit? Nenechte se napálit obchodníky mnohdy zavádějícími cenami a nakupujte jen to, co opravdu potřebujete. Pokud to jsou zrovna nové dioptrické či sluneční brýle, máme pro vás pár tipů, jak je koupit výhodněji.

Nečekejte na leden

Spousta lidí se nechá zlákat lednovými výprodeji a často tak zbytečně podléhá nátlaku prodejců, kteří v lednu lákají na povánoční výprodeje. V případě brýlí však můžete ušetřit během celého roku a nemusíte se upínat k jednomu měsíci v roce. Optiky totiž nabízí značky, jejichž cena je zpravidla nižší než u značkových brýlí. Mezi privátní značky v optikách Alensa.cz patří Crullé, Marisio, Kimikado a Válle.

Další z možností, jak v průběhu roku ušetřit, je dát vašim starým brýlím pouze nová skla. Alensa.cz vám nabízí službuvýměna brýlových skel, která stojí už od necelých 800 korun a navíc vše zvládnete z pohodlí domova. Opět stačí nahrát svůj aktuální předpis, který není starší déle než 12 měsíců, zadat všechny parametry, objednat a následně vám přijde kód pro odeslání vašich starých brýlí přes Zásilkovnu. Výhodou této služby je nejen cena, ale i odeslání a doručení nově zabroušených brýlí zdarma. Staronové brýle pak můžete mít doma už do týdne.

Nebojte se nákupu on-line

Při nákupu brýlí na internetu můžete ušetřit až dvě třetiny ceny, na kterou jste většinou zvyklí. Zatímco v běžné optice máte na výběr stovky obrouček, on-line můžete vybírat až z několika tisíc modelů. V on-line optice Alensa.cz je můžete dokonce zkoušet virtuálně na počítači, nebo klidně na mobilu. Nezapomeňte však, že při pořízení nových brýlí po delší době, je stejně vždy nutné navštívit prvně očního specialistu, ať už je to oftalmolog nebo optometrista v optice, který vám změří přesné dioptrie. Například v optikách Alensa je měření zraku celoročně zdarma.

Pak už si samotné obroučky, ale i dioptrická skla, můžete pořídit on-line. „Před finální objednávkou brýlí si do svého účtu na e-shopu nahrajte svůj předpis s aktuálním vyšetřením od očního specialisty. Všechny parametry před zabroušením ještě kontrolujeme, navíc je budete mít uložené ve svém účtu na příště. Pokud si něčím nejste jistí, stačí zavolat a vyškolený personál vám poradí,” vysvětluje Kristýna Štěbetáková, optometristka Alensa.cz specializovaného on-line prodejce dioptrických a slunečních brýlí nebo kontaktních čoček.

Výhody nákupu brýlí přes internet:

  • Velký výběr z několika tisíc modelů
  • Možnost vyzkoušet on-line pomocí virtuálního zrcadla
  • Doručení hotových brýlí do 7 až 10 dnů přímo k vám domu
  • Stejná kvalita a přitom zpravidla nižší cena

Tip pro “konzervy”:

  • Přeci jen si chcete brýle vyzkoušet osobně? Na e-shopu Alensa.cz si můžete vybrat až 8 modelů a nechat si je poslat do optiky Alensa v Praze nebo Brně. Stačí v detailu produktu kliknout na “vyzkoušet na prodejně”.

Mrkněte na aktuální slevy

Samozřejmě i v optikách Alensa.cz můžete narazit na některé trendy typy brýlí ve slevách. Vybrali jsme pro vás pár dioptrických i slunečních modelů, které klesly s cenou téměř o polovinu. Vyzkoušet je můžete klidně virtuálně, nebo se ujistěte u daného modelu, že je skladem na kamenné prodejně.

Marisio 1771, cena po slevě: 1170 Kč (původně 2339 Kč)                 

Crullé Intiate, cena po slevě: 580 Kč (původně 1159 Kč)

Crullé Smart Glasses, cena po slevě: 1890 Kč (původně 3799 Kč)

Široký výběr dioptrických i slunečních brýlí podle poslední módy a další produkty péče o váš zrak naleznete na www.alensa.cz nebo navštivte v optice Alensa, Lazarská 13/8, Praha 2, nebo Masarykova 412/32, Brno.

Fotogalerie
19210 19211

Další články z rubriky

Zůstaňte v suchu od hlavy k patě! S novou kolekcí Columbia OutDry Etreme Wyldwood to je možné

Zůstaňte v suchu od hlavy k patě! S novou kolekcí Columbia OutDry Etreme Wyldwood to je možné

Zahradní sezona začíná: Jak se na ni připravit?

Zahradní sezona začíná: Jak se na ni připravit?

Probuďte skleník ze zimního spánku. Nezapomeňte na nový nátěr

Probuďte skleník ze zimního spánku. Nezapomeňte na nový nátěr

Ovečkárna sází na recyklovanou vlnu

Ovečkárna sází na recyklovanou vlnu

Písecký víkend módy a designu představuje nabitý program i kampaň na Hithitu

Písecký víkend módy a designu představuje nabitý program i kampaň na Hithitu

Na vlně audioknih