Magazín Elita

Jak dlouhodobě udržet vzhled i funkčnost sportovního, outdoorového nebo péřového oblečení

Jak dlouhodobě udržet vzhled i funkčnost sportovního, outdoorového nebo péřového oblečení

Zima si stále ponechává pomyslné královské insignie, s nimiž přichází i spousta zábavy na sněhu a v přírodě. Je jasné, že než se pustíme do oblíbených aktivit, musíme se adekvátně obléct. A to neznamená jen vybrat si tu nejhezčí a nejteplejší bundu, rukavice a lyžařské kalhoty. Znamená to také vědět, jak se o ně starat, aby nám dlouho sloužily a nezklamaly nás v nejnevhodnější chvíli. Pokud jste sportovci nebo milovníci outdooru, jistě víte, jak je důležité mít oblečení, které vás ochrání před chladem, vlhkostí a větrem, a zároveň vám zajistí pohodlí a výkonnost. Takové oblečení však potřebuje speciální péči, aby si zachovalo své funkční vlastnosti.

Klíčem k dlouhodobému zachování funkčnosti a perfektního vzhledu vašeho oblečení jsou kvalitní přístroje, stejně jako správný výběr pracích prostředků nebo volba optimálních programů praní a sušení. Sázkou na jistotu jsou pračky a sušičky Miele, které jsou navrženy tak, aby šetrně a účinně pečovaly také o vaše sportovní, zimní a outdoorové oblečení. Díky speciálním programům, technologiím a příslušenství Miele dokážete snadno a rychle vyprat a usušit bundy, kalhoty, mikiny, trička, funkční prádlo i obuv. A to vše s minimální spotřebou energie, vody a pracích prostředků. Že to všechno funguje, potvrzuje i špičková snowboardistka a alpská lyžařka Ester Ledecká, ambasadorka Miele a tvář kampaně Mám Miele:

https://www.youtube.com/watch?v=OMa8LWlKbK4

https://www.youtube.com/watch?v=wnRyt1m7fD4

Pračky a sušičky pro sportovce i dobrodruhy

Poohlížíte se po spolehlivém přístroji pro péči o outdoorové, funkční nebo péřové textilie? Potřebujete využívat impregnaci oděvů profesionálně, ale zároveň v pohodlí domova? V tom případě vřele doporučujeme pračku WEI875 WPS PWash&TDos&9kg. Tenhle všeuměl od Miele toho ale nabízí mnohem víc – třeba unikátní funkci TwinDos pro automatické dávkování tekutého pracího prostředku, SingleWash pro úsporu času a energie, QuickPowerWash pro rychlé vyprání nebo CapDosing pro pohodlné dávkování speciálních pracích prostředků v kapslích. Snadné ovládání zajistí ComfortSensor.

Perfektním parťákem pračky je sušička TEL795WP EcoSpeed&Steam&9kg s tepelným čerpadlem. Funkce SteamFinish zajistí více svěžesti a méně žehlení, DryCare 40 usuší téměř vše, co lze prát na 40 °C, a SilenceDrum potěší příjemně tichým sušením. Přejete si rychlejší sušení při maximální energetické účinnosti? S EcoSpeed ho máte mít! Pračky a sušičky lze integrovat do systému inteligentní domácnosti Miele@home a kontrolovat je i ovládat prostřednictvím smartphonu, tabletu nebo PC. Všechny sušičky Miele dosahují nejméně třídy energetické účinnosti A++, některé modely jsou dokonce o 10 % úspornější, než je mezní hodnota té nejlepší třídy energetické účinnosti A+++. Umožňuje to nový podlahový modul s optimalizovaným chladicím okruhem. Tak sušíte s Miele udržitelněji a efektivněji než kdy dřív. Samozřejmostí je přísné testování přístrojů Miele na životnost až 20 let. 

Náš tip: Speciální prací prostředky

Abyste si kvalitu materiálů svého oblíbeného oblečení uchovali co nejdéle, měli byste se zaměřit také na speciální prací prostředky. I v tomto směru má Miele rozhodně co nabídnout:

Caps ImpraProtect je impregnační prostředek pro sportovní oblečení a oděvy do deště, který zachovává prodyšnost a elasticitu textilií. Speciální prací prostředek Outdoor se perfektně hodí pro hodnotné outdoorové a funkční oblečení. Čistí a ošetřuje způsobem ohleduplným k barvám a obsahuje lanolin, působící jako ošetřující lázeň pro membránové textilie.

Pořídili jste si novou péřovou bundu a chcete se v ní na sjezdovce blýsknout i v dalších sezónách? Tak sáhněte po Caps DownCare. Tento speciální prací prostředek zachovává elasticitu a prodyšnost peří, takže zůstává dokonale nadýchané a nevytváří chomáče.

Sportovní a funkční oblečení vás bude milovat, pokud mu dopřejete péči v podobě speciálního pracího prostředku Sport. Ten zachovává prodyšnost textilií, zajišťuje hygienickou čistotu i dlouhotrvající svěžest a neutralizuje nepříjemné pachy.

Takže, milí sportovci a milovníci zimy, nebojte se své oblíbené oblečení vyprat a usušit. S Miele to bude hračka. A pamatujte, správná péče o oblečení je stejně důležitá jako správná příprava na zimní radovánky. S Miele budete připraveni na cokoli.

Workshop pro zájemce o prvotřídní péči o prádlo

Chcete se dozvědět, jaké pračky a sušičky jsou pro vaši domácnost ty pravé ? Nebo jen chcete využít naplno potenciál svých nově zakoupených přístrojů Miele? Pak je právě vám určen workshop Praní s Miele, na němž vám odborníci z Miele Experience Center v Praze a Brně představí výhody, funkce a možnosti praček a sušiček tak, abyste je mohli využívat maximálně efektivně – a to u šálku lahodné kávy z kávovarů Miele. Více informací na www.miele.cz.

www.miele.cz  #MamMiele


Další články z rubriky

Zůstaňte v suchu od hlavy k patě! S novou kolekcí Columbia OutDry Etreme Wyldwood to je možné

Zůstaňte v suchu od hlavy k patě! S novou kolekcí Columbia OutDry Etreme Wyldwood to je možné

Zahradní sezona začíná: Jak se na ni připravit?

Zahradní sezona začíná: Jak se na ni připravit?

Probuďte skleník ze zimního spánku. Nezapomeňte na nový nátěr

Probuďte skleník ze zimního spánku. Nezapomeňte na nový nátěr

Ovečkárna sází na recyklovanou vlnu

Ovečkárna sází na recyklovanou vlnu

Písecký víkend módy a designu představuje nabitý program i kampaň na Hithitu

Písecký víkend módy a designu představuje nabitý program i kampaň na Hithitu

Na vlně audioknih