Magazín Elita

Tradiční nealko svařák připravený originálním způsobem

Tradiční nealko svařák připravený originálním způsobem

Lokální suroviny dodají vašemu jídlu punc výjimečnosti. Pro naše recepty jsme proto zvolili produkty pyšnící se značkou Regionální potravina. Výrobky s tímto označením prochází pravidelnou kontrolou, díky čemuž si dlouhodobě udržují tu nejvyšší kvalitu. A kdy jindy si dopřát to nejlepší než právě v čase vánočním? 

Horký nealkoholický svařák s badyánem, sušenými jablky a hřebíčkem

Určitě se všichni těšíme na chvíli, kdy se zachumláme do měkké deky, natáhneme si ponožky a ponoříme se do knížky s napínavým příběhem. Abychom si vánoční příběh co nejvíce vychutnali, můžeme si připravit nealkoholický svařák s badyánem, sušenými jablky a hřebíčkem z vinařství THAYA.

Hrozny v moštu Thaya pochází z jejich vlastních vinic, které se nachází v ochranném pásmu Národního parku Podyjí, známého svou jedinečnou slunnou polohou. Rychlost zpracování a unikátní poloha těchto vinic dodávají moštu kvalitu, plnost chuti a regionální charakter.

Recept:
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 10 min.
Náročnost: *

Ingredience:

  • 1,4 l Thaya hroznového moštu
  • 100 g sušených jablek
  • 3 ks badyánu
  • 3 ks celé skořice
  • 10 ks hřebíčku
  • dle chuti: cukr, citronová šťáva

Postup:

Přivedeme k varu vinný mošt, přidáme všechny ingredience a pomalu vaříme na mírném plamenu po dobu 10 minut. Dle chuti dochutíme cukrem a citronovou šťávou.

Zdroj fotografií a receptů: Regionální potravina


Další články z rubriky

Zdravá lednová inspirace: začněte nový rok v barvách s našimi řepovými palačinkami!

Zdravá lednová inspirace: začněte nový rok v barvách s našimi řepovými palačinkami!

Na brusle na moře Vysočiny nebo pod Zelenou horu

Na brusle na moře Vysočiny nebo pod Zelenou horu

Tipy, jak si užít suchý leden i únor bez kompromisů & jak přistupovat k alkoholu zodpovědně po celý rok

Tipy, jak si užít suchý leden i únor bez kompromisů & jak přistupovat k alkoholu zodpovědně po celý rok

Francouzské pekařství PAUL v lednu, tak to je vášeň v croissantu

Francouzské pekařství PAUL v lednu, tak to je vášeň v croissantu

Hledáte inspiraci na neobyčejné silvestrovské občerstvení? Vyzkoušejte muffiny s pancettou

Hledáte inspiraci na neobyčejné silvestrovské občerstvení? Vyzkoušejte muffiny s pancettou

Retrohraní