Magazín Elita

Vánoční dárky s puncem kvality, krásy a historické hodnoty

Vánoční dárky s puncem kvality, krásy a historické hodnoty

Starožitné dárky jsou symbolem kvality a skutečného umu mistrů své doby.

Vánoce klepou na dveře a otázka, čím letos překvapit své blízké, začíná být opět aktuální. Kdo touží po originalitě, neudělá chybu se starožitným kouskem. Ideálním způsobem, jak nějaký vybrat a nenaletět, je nakupovat u renomovaných prodejců. Tím je v oblasti užitého umění rozhodně Martin Cinolter, jehož starožitnictví v Maiselově ulici funguje již třicet let. Nabídka Antique Cinolter je opravdu pestrá - od šperků, přes umělecké předměty až po nábytek. A proč zvolit pro nákup dárků právě starožitnictví? Protože právě tam lze nalézt skutečné skvosty. Přidanou hodnotou k lety prověřené kvalitě a puncu představuje jedinečnost takového zboží.

Čím nejlépe udělat radost dámě? Okouzlete ji cenným šperkem

Originální brož pro náročné

Úsměv na tváři nejedné ženě vykouzlí zajisté precizně zpracovaný šperk. Možná právě vaše lady ocení poněkud méně typickou, avšak elegantní ozdobu - starožitnou brož. Antiques Cinolter nabízí podélnou brož z období kolem poloviny 19. století. Brož má podélný tvar s motivem dvojitého trojlístku ze žlutého 14-ti karátového zlata, kterou dotváří matované plochy, lehké gravírování i granulace. Samozřejmě nesmí chybět drahé kameny. Do vzoru květin jsou na ni rozmístěny diamanty o celkové váze 0,50 ct (dva starobrusné diamanty a třináct diamantových rout). Značená je rakousko-uherským puncem "liška" a písmenem "C", odkazujícím na místo značení v Praze. Brož svým provedením odpovídá šperkům z období biedermeieru. Pořizovací cena činí: 30 000 Kč.

Náušnice pro pravou dámu

Víte, čemu neodolá žádná žena? Náušnicím z bílého 14-ti karátového zlata osazeným dvěma přírodními zambijskými smaragdy o celkové váze 4,16 ct a přírodními diamanty briliantového brusu o celkové váze 0,79 ct, barvy F-G a čistoty VVS-Si. Tyto náušnice jsou hodny skutečné dámy. Máte-li doma takovou, neváhejte. Úspěch je předem zaručen. Pořizovací cena činí: 220 000 Kč.

Čím uchvátit muže?

Zlatá mince – symbol prosperity a ryzí hodnoty kovu

Trefou do černého může být při výběru vhodného dárku pro muže bezpochyby originální zlatá mince. Z nabídky Antiques Cinolter můžete zvolit třeba zlatou minci (900/1000), dvacetikorunu Františka Josefa I., raženou roku 1895 ve Vídni. Pořizovací cena činí: 13 500 Kč.

Servis pro pravého gentlemana

Přípitek podávaný u významné příležitosti nebo degustace vskutku kvalitního nápoje s sebou nesou nároky na originální podávání. Připít si s přáteli nebo obchodními partnery, to si zaslouží servis hodný gentlemanů. Posloužit by k tomu mohl např. set šesti pohárků na nožce zhotovených ze sterlingového stříbra (ryzost Ag 925/1000). Pohárky jsou těžké a stabilní. Mají hladký jednoduchý dekor bez výrazného zdobení. Značí je anglické puncy úmyslně umístěné nápadně v  různých směrech. Pořizovací cena činí: 60 000 Kč.

Starožitnost jako univerzální dar pro náročné i milovníky klasické krásy

Univerzální hodnotné dary, které ocení muži i ženy, mohou být skvělou variantou v případě, že darujete společný dar manželskému páru či celé rodině. Zvláště jedná-li se o přátele či rodinné příslušníky, u nichž víte, že kvalita a originalita jsou pro ně tím pravým.

Cukřenka jako ozdoba interiéru

Protože se historicky cenný a neokoukaný předmět stane zajisté ozdobou každého interiéru, zkuste letos vsadit třeba na Rakousko-uherskou cukřenku z konce 19. století. Nádoba je vyrobena ze stříbra (Ag 800/1000) s plastickou miniaturou ptáčka na vyklápěcím víčku. Její povrch zdobí gravírovaní a reliéfní rostlinný ornament. Uvnitř je zlacená. Cukřenku lze uzamykat na klíček. Opatřena je rakousko-uherským puncem s místem značení ve Vídni, dále také mistrovskou značkou "VN" a "dubovou ratolestí". Pořizovací cena činí: 18 000 Kč.

Stříbrný rámeček ozdobí jakýkoli styl interiéru

Kromě cukřenky nebo jiného nádobí může být zcela univerzálním dárkem např. stříbrný rámeček na fotografie. Ten z nabídky Antiques Cinolter poskytne vložené fotografii luxusní zázemí a potěší precizním zpracováním z pravého stříbra (Ag 925/1000). Konkrétně tento má na horní hraně gravírovaný nápis „Papa”.  Pořizovací cena činí: 10 000 Kč.

Více informací naleznete na https://antiquesprague.cz/cs/.

Fotogalerie
18901 18902 18903 18904 18905

Další články z rubriky

Zůstaňte v suchu od hlavy k patě! S novou kolekcí Columbia OutDry Etreme Wyldwood to je možné

Zůstaňte v suchu od hlavy k patě! S novou kolekcí Columbia OutDry Etreme Wyldwood to je možné

Zahradní sezona začíná: Jak se na ni připravit?

Zahradní sezona začíná: Jak se na ni připravit?

Probuďte skleník ze zimního spánku. Nezapomeňte na nový nátěr

Probuďte skleník ze zimního spánku. Nezapomeňte na nový nátěr

Ovečkárna sází na recyklovanou vlnu

Ovečkárna sází na recyklovanou vlnu

Písecký víkend módy a designu představuje nabitý program i kampaň na Hithitu

Písecký víkend módy a designu představuje nabitý program i kampaň na Hithitu

Na vlně audioknih