Magazín Elita

Za víkend lidé připsali svým pohybem na konto pomoci 3 miliony korun, TERIBEAR nezastavuje a běží dál

Za víkend lidé připsali svým pohybem na konto pomoci 3 miliony korun,  TERIBEAR nezastavuje a běží dál

Ve čtvrtek 14. září byl odstartován již devátý ročník sportovně charitativního happeningu s názvem  Hýbejte se TERIBEARem aneb Prima pohyb s medvědem, který pořádá Nadace Terezy Maxové dětem. Princip akce je jednoduchý, za každá zdolaný kilometr, ať už chůzí či během, věnují partneři akce 20 korun na pomoc ohroženým dětem. Po prvním víkendu jsou na kontě pomoci více než 3 miliony korun! Happening bude probíhat až do soboty 23. září a zapojit se do něj může každý. Stačí k tomu chytrý telefon a chuť pomáhat.

To nejdůležitější, proč Nadace Terezy Maxové dětem opět pořádá tento happening dobré vůle shrnula patronka nadace, paní Tereza Maxová. „Již devátý rok, díky nadšení všech, pomáháme měnit lidské osudy k lepšímu. Za každým vaším krokem je konkrétní člověk, který neměl na startu nebo v průběhu života štěstí. Rodiny v nouzi, maminky v azylových domech, děti v dětských domovech, mladí lidé, kteří se staví na vlastní nohy…a mnozí další. Vždycky mě těší, když vidím s časovým odstupem všechny ty, kterým jsme pomohli a znovu se přesvědčím, jak málo někdy stačí, aby se jejich život změnil.“

Za každý zdolaný kilometr 20 korun pomoci

Každý zdolaný kilometr pomoci, ať už chůzí či během, promění partneři akce na 20 korun, které pomůžou konkrétním příběhům. Je jedno, zda kilometry zdoláte rychlým během, pomalou procházkou, s kávou v ruce nebo vyrazíte třeba s kočárkem. Každý krok se počítá a nezáleží na jeho rychlosti. Akce je určena všem, od těch nejmenších až po jejich prarodiče. Důležitá je jen chuť se zapojit.

Charitativní happening bude ukončen 23. září, kdy se tematicky propojí s akcí Den hrdinů na Výstavišti, kde budou představeny složky integrované záchranného systému.

Zapojení dětí je priorita – školy a školky zdarma

Nadace pamatovala i na žáky základních a středních škol, kterým, díky partnerům akce, může věnovat startovné zdarma. Více o tom, jak se do akce zapojit, naleznete na www.teribear.cz .

Jak se můžu zapojit? - Stačí chuť, vůle a chytrý telefon nebo hodinky

K účasti na akci bude třeba registrace na www.teribear.cz a nově zřídit učet u sportovní aplikace viRACE, která se specializuje na virtuální běžecké závody. Díky aplikaci viRACE můžete přímo sbírat kilometry pro TERIBEARa. Výhodou aplikace viRACE také je, že se do ní synchronizují data ze známých běžeckých aplikací (Strava, Garmin Connect, Fitbit, Polar a další).  Výsledky budou následně automaticky zaznamenány do online výsledkové listiny na www.teribear.cz.

A co když nejsem sportovní typ?

Nevyhovuje vám pohyb? Rádi byste pomáhali ohroženým dětem kdykoliv po celý rok? Máme pro vás dobrou zprávu. Do sbírky Friends of TERIBEAR - https://friendsofteribear.teribear.cz/  může přispět každý. Kdykoliv. Kdekoliv. Právě teď. Jeden za všechny, všichni za TERIBEARa! Vy, kamarádi TERIBEARa, pomáháte měnit lidské osudy. Díky z celého medvědího srdce!

Shrnutí aneb co letos potřebujete vědět?

Konec: Sobota, 23. 9. 2023,

Kde: kdekoliv budete chtít  – celý svět

Jak: Pomocí aplikace pro měření běhu či chůze ve vašem chytrém telefonu a po registraci na teribear.cz se vám budou načítat zdolané kilometry. Kilometry se zaznamenají na vaše elektronické konto, takže máte přehled prostřednictvím průběžné výsledkové listiny, jak jste pomohli.

Komu pomáháme: 10 okruhů pomoci s konkrétními příběhy. Za každý váš zdolaný kilometr putuje 20 kč Vámi vybranému okruhu.

Jak se přidat: Online registrace za jednorázový poplatek 250 Kč na teribear.cz. Prodej registrací je uskutečňován jménem Nadace Terezy Maxové dětem v rámci veřejné sbírky číslo: S-MHMP/1501799/2012 a částka je určena na pomoc dětem.

Fotogalerie
18531 18532

Další články z rubriky

Tatra získala prestižní ocenění Red Dot za design vozidel nejnovější generace řady Force

Tatra získala prestižní ocenění Red Dot za design vozidel nejnovější generace řady Force

Harley-Davidson Experience Tour 2024 V České republice

Harley-Davidson Experience Tour 2024 V České republice

Sdílené koloběžeky jsou technologiemi prošpikované stroje samy usměrňují jezdce

Sdílené koloběžeky jsou technologiemi prošpikované stroje samy usměrňují jezdce

Společnost Porsche Česká republika předala ocenění vítězům celostátní soutěže Autoopravář Junior 2024

Společnost Porsche Česká republika předala ocenění vítězům celostátní soutěže Autoopravář Junior 2024

30. Evropský srazu Harley Owners Group group již v červnu v Itálii

30. Evropský srazu Harley Owners Group group již v červnu v Itálii

Na vlně audioknih