Magazín Elita

Značka znovuzrozená Rihannou

Značka znovuzrozená Rihannou

Světová ikona Rihanna a sportovní značka PUMA oficiálně představily svůj společný produkt. Rihanna se totiž vrací ke značce jako kreativní ředitelka FENTY x PUMA, se kterou uzavřela několikaleté partnerství. Společně se potom chystají na uvedení několika exluzivních produktů.  Návrat značky FENTY x PUMA propojuje hlubokou historii a sportovní dědictví značky PUMA s ikonickým postavením Rihanny jakožto lídra v oblasti hudby, kultury a módy. FENTY x PUMA Avanti – první exkluzivní počin tohoto partnerství – je netradičním spojením dvou ikon značky PUMA. Jedná se o spojení vysoce kvalitního koženého designu fotbalové boty King s podrážkou běžecké boty Easy Rider, která je také neodmyslitelným dědictvím značky.

Rihanna a PUMA mají společně za sebou historii převratných stylových adaptací sportovních stylů v čele s ikonickým modelem Creeper z roku 2015. Rihanna a PUMA uvedly v průběhu let 2015-2018 na trh několik kolekcí obuvi a oblečení, včetně trenýrek FENTY x PUMA, kožešinových pantoflí FENTY x PUMA a mnoha dalších. Díky čtyřem úspěšným fashion shows, které se konaly v srdcích světových módních metropolí – v New Yorku a Paříži, se kolekce FENTY x PUMA stala katalyzátorem úspěchu a také vlivu značky PUMA v uplynulé dekádě.

Rihannina láska k fotbalu spolu s velkým přesahem tohoto sportu i mimo hřiště posloužily jako výchozí bod pro vznik Avanti. Rihannino pojetí klasického stylu otevírá dveře nové éře spolupráce se společností PUMA v oblasti sportovní módy.

Prioritou Rihanny i PUMY bylo, aby kolekce byla nositelná pro celou rodinu a vypadala stejně dobře na rodičích jako na dětech. Model Avanti, který nosily legendy a který nyní znovuzrodila sama Rihanna, je proto nabízen také jako unisexová obuv pro dospělé i děti.

V roce 1968 se zrodily originální královské kopačky PUMA, které nosily ikony jako Eusebio, Pelé a Maradona. V roce 1978 odstartovala PUMA Miele novou linii běžeckých bot, ze které se nakonec zrodily PUMA Easy Rider.  V roce 1998 zahájily Jil Sander a PUMA vůbec první módní spolupráci, v níž se tyto dva styly prolnuly a vznikl model Jil Sander King. Silueta posloužila jako inspirace pro design modelu Avanti, který později v roce 2001 PUMA představila. Nyní v roce 2023 obohatila Rihanna model o svůj autentický designový rukopis a kreativní prvky, od detailů kůže až po gumu na podrážce a dodala tak tomuto klasickému stylu PUMA osobitý nádech.

“Chtěla jsem přenést něco ikonického z archivu do ulic a sám velký Pelé udělal z Avanti ikonu mezi botami." řekla Rihanna.

"Partnerství s Rihannou bylo vzrušující již od samého počátku," řekla Maria Valdes, Chief Product Officer společnosti PUMA. "Společně jsme pátrali v archivu PUMA a trávili mnoho času hledáním správného produktu, který by Rihannu oslovil. Model Avanti je klasika značky PUMA s jedinečným nadčasovým přesahem. Z výsledku mám velkou radost a ještě větší radost mám z toho, co nás společně čeká v příštích letech."

Model FENTY x PUMA Avanti je módním pojetím fotbalového trendu s měkkou vintage kůží, přehnutým jazykem potištěným zlatým logem FENTY a PUMA CAT logem.  Detaily modelu Avanti s gumovou podrážkou a koženou stélkou odkazují na hlubokou historii a dědictví značky PUMA ve fotbalu.  Černobílou verzi doplňuje chromované provedení s logy vytepanými laserem a koženými chromovanými detaily.

V první kampani FENTY x PUMA, kterou vytvořil kreativní ředitel Dennis Leupold a jejíž scénografie byla inspirována pětiúhelníkovým tvarem a prošíváním fotbalového míče, se objevují významná jména jako Rihanna, A$AP Nast, Pure, Felix Mallard a také dvě mladé děti.

Model FENTY x PUMA Avanti je celosvětově dostupný na puma.com a u vybraných prodejců od 15. září 2023 v 10:00 EST. V České republice je k dostání ve Foosthopu 15. 9. od 16:00. Druhý drop Avanti bude následovat letos na podzim. Další podrobnosti přineseme.

Fotogalerie
18446 18447 18448

Další články z rubriky

Brunch jako oslava odpočinku a dobrého jídla

Brunch jako oslava odpočinku a dobrého jídla

Limitovaná edice PRIM NOKTURNO je široká paleta elegance

Limitovaná edice PRIM NOKTURNO je široká paleta elegance

Nezapomeňte na svátek matek!

Nezapomeňte na svátek matek!

Jak prodloužit životnost zahradní lavičky

Jak prodloužit životnost zahradní lavičky

Zůstaňte v suchu od hlavy k patě! S novou kolekcí Columbia OutDry Etreme Wyldwood to je možné

Zůstaňte v suchu od hlavy k patě! S novou kolekcí Columbia OutDry Etreme Wyldwood to je možné