Magazín Elita

Psí den s Prahou 13 je tradičním psím svátkem

Psí den s Prahou 13 je tradičním psím svátkem

V Centrálním parku Lužiny se konal tradiční PSÍ DEN s Prahou 13.I tento 7. ročník oblíbené akce se konal pod záštitou starosty Davida Vodrážky a hlavním jmenovatelem byla opět podpora útulků a opuštěných pejsků. Podpořit tuto smysluplnou akci přišla celá řada známých osobností, někteří  dokonce v doprovodu svých psích miláčků.

Psího dne se zúčastnili například: Bára Jánová, Sára Rychlíková, Sarah Haváčová, Karel Heřmánek ml., Miroslav Hrabě, Jana Krausová společně sw synem David Kraus a mnoho dalších. Počasí se vydařilo,  atmosféra byla přímo nabitá pozitivní energií, takže si všichni přítomní užili se svými čtyřnohými parťáky spousty zábavy a podpořili tak ty, kteří to skutečně potřebují. Jedním z hlavních cílů této akce byla totiž podpora útulků a možnost adopce pejsků, kteří by rádi našli lásku u svého nového páníčka, a to se také povedlo!  Velkou měrou pomoci přispěli právě pozvaní hosté známí z obrazovek a pódií.

Mirek Hrabě je velkým milovníkem zvířat. „Jakákoliv možnost jim pomoci a přispět tak na dobrou věc je u mě samozřejmostí. Psí den Prahy 13 je navíc moc příjemná akce, kde potkám spoustu milých přátel a pejsci si to tam opravdu užijí. Nám adopce změnila život a přinesla do rodiny jenom radost. Společná chvíle s adoptovanými psími holčičkami je ten nejkrásnější dárek, co jsme si mohli dát,“ dodal oblíbený herec, který přišel se svou buldočkou Kačenkou. Také Bára Jánová všechny podporovala svým nadšením a láskou k pejskům „Miluji psy, všechny rasy i voříšky. Nepřestávají mě fascinovat tím, co všechno dokážou a jaké velké množství lásky v sobě mají. Měli bychom jim to oplácet stejnou měrou. A proto jsem se Psí den rozhodla podpořit,“zmínila Bára.Sarah Haváčová byla porotkyni v soutěži výstavy adoptovaných psů a vyzvala všechny, kteří mohou, aby nějakého psího krasavce či krasavici i mimo PSÍ DEN s Prahou 13, také adoptovali.

Jitka Boho příjemně naladila  přítomné svým zpěvem. Psí den nabídl tradičně kvalitní program, který je nedílnou součástí tohoto psího svátku, takže  byl opět nezapomenutelným zážitkem, díky nabídce pestré palety aktivit pro pejsky i jejich majitele. Skoky do výšky, sraz psích ras či soutěžní přehlídka psů v roztomilých oblečcích určených právě pro ně. Nově byl do programu zařazen dostih pro hendikepované pejsky, aby i oni mohli zazářit na psím závodišti. Všichni měli možnost se pořádně vyřádit se svými psími kamarády, byla k dispozici i psí herna, kde si všichni hafani společně užili spoustu aktivit a jednou z nich bylo i nové psí bludiště, které mělo u návštěvníků velký úspěch. O napínavý zážitek se postarali soutěžící psi ve skoku do výšky, kteří se pokoušeli překonat rekord ve skoku do výšky z minulého roku. To se sice nepovedlo, ale i tak to byla velice zajímá podívaná. Letošní vítězové, kříženec border kolie Rocky a fenka amerického stafordšírského teriéra Ellie, překonali 120 cm. Třetí ve skoku do výšky se umístila fenka vodního portugalského psa Candy.

Díky podpoře Prahy 13, všem účastníkům, dobrovolníkům a partnerům tohoto nezapomenutelného dne, byla sobota plná lásky a péči o čtyřnohé přátelé a přinesla zábavu i pomoc. Osvěta a podpora útulků, která je každý rok neodmyslitelnou součástí celé akce, nakonec dopřála domov pár šťastným pejskům.

„V charitativní tombole na podporu útulkům se podařilo vybrat částku 50 100 Kč“sdělila hlavní organizátorka Karolína Hájková

Více informací o této akci a plno nádherných fotek, najdete na oficiálních stránkách Psího dne.

Foto: archiv Psí den

Fotogalerie
17780 17781 17782 17783

Další články z rubriky

Laura a její tygři zahrají v Lucerna Music Baru pro tygry a pokřtí nové album

Laura a její tygři zahrají v Lucerna Music Baru pro tygry a pokřtí nové album

JEČ-MAN: Nejsem jenom slaměnej panák!

JEČ-MAN: Nejsem jenom slaměnej panák!

Hudebník Karel Havlíček věnoval svoji novou desku těhotným ženám

Hudebník Karel Havlíček věnoval svoji novou desku těhotným ženám

O5 a Radeček dávají ochutnat z nové desky. V romantické písni se spojili se zpěvačkou Elly

O5 a Radeček dávají ochutnat z nové desky. V romantické písni se spojili se zpěvačkou Elly

Jitka Čvančarová zazpívala dojemně svým „Motýlkům” do nebe

Jitka Čvančarová zazpívala dojemně svým „Motýlkům” do nebe