Magazín Elita

Aristokratka ve varu je dotočena, novou postavu hraje Simona Lewandowska

Aristokratka ve varu je dotočena, novou postavu hraje Simona Lewandowska

Po 27 filmovacích dnech skončilo natáčení snímku Aristokratka ve varu režiséra Jiřího Vejdělka. Příběh rodiny Marie Kostkové, která se v roce 2019 představila ve snímku Poslední aristokratka, tak bude příští rok na plátnech kin pokračovat. Tvůrci během natáčení navštíviliámky Milotice, Lemberk a Rájec nad Svitavou a do vyprávění obsadili nové tváře, kterým vévodí na místní poměry poněkud živelná postava Denisky v podání Simony Lewandowské.

Film Aristokratka ve varu, pokračování jednoho z nejúspěšnějších českých filmů posledních let v kinech, netrpělivě očekávají nejen čtenáři knih spisovatele a kastelána Evžena Bočka, ale také noví příznivci humoru z prostředí zámeckých zdí. A mnohé z nich zajímá, kdo v pokračování filmového příběhu ztvární divokou slečnu, se kterou se na rodovém zámku Kostka objeví silné emoce a nové pořádky. „Potřeboval jsem najít pořádnou vichřici a nakonec se mi to mezi dvě stě dívkami podařilo. Dnes už můžeme říct, že role Denisky se naprosto skvěle ujala Simona Lewandovska. Její tak trochu neukočírovatelná postava rodině Kostkových a zámeckému personálu pořádně zamotá hlavu,“ vysvětlil režisér snímku Jiří Vejdělek.

Simona Lewandowska se přiznala, že už před pěti lety zkoušela štěstí v castingu na roli Marie Kostkové. Tu nakonec získala její kolegyně Yvona Stolařová. Postava bezprostřední „vetřelkyně“ do zámecké rutiny stálého obyvatelstva ji ale baví víc. A zapadla skvěle i mezi oblíbené obsazení. „Tím, že jsem se jenom začlenila do téhle zaběhnuté party, to pro mě bylo snazší. A všichni byli strašně příjemní. Trochu jsem se bála, že se budu třeba stydět, protože to pro mě byly vždycky herecké vzory, ale všichni byli otevření a bylo to nakonec moc milé,“ svěřila se mladá herečka, kterou diváci znají například ze seriálů Zlatá labuť nebo Dobré ráno, Brno.

Novou postavu uvítala i představitelka aristokratky Marie Yvona Stolařová. „Se Simčou už jsme se znaly a myslím, že se nám spolu i dobře hraje. To platí i pro kolegy, se kterými jsem se na place potkala už minule,“ dodala herečka, která od prvního dílu tvoří pár s mladým aristokratem Maxem, jehož ztvárnil Zdeněk Piškula.

Příběh Aristokratky ve varu se odehrává o Velikonocích a výše zmíněné herce doplní sestava známá už z předchozího filmu – Tatiana Dyková, Hynek Čermák, Eliška Balzerová, Martin Pechlát či Pavel Liška. Nové postavy si zahrají také Petra Nesvačilová a Tomáš Jeřábek.

„Moje postava je Vostrá. Šárka Vostrá. Místní chiropraktička. Profesionálka, která miluje pana Švába,” popsala svoji roli Petra Nesvačilová. „No a Šváb je takový upjatý a zásadový, ale ve vztahu spíš oddaný až takový podpantoflový, dalo by se říct,” dodal s úsměvem Tomáš Jeřábek, který má s touto herečkou za sebou už několik společných projektů.

„Jsem na to pokračování zvědavý. Četl jsem scénář a zdá se mi, že je to tentokrát takové průraznější, ostřejší, že je tam mnohem víc fórů. Myslím, že se to s nástupem Denisky ještě víc odpíchne,“ uzavřel kastelán, spisovatel a milá duše tohoto projektu Evžen Boček.

Komedie Aristokratka ve varu vzniká v produkci společnosti Evolution Films. Koproducenty jsou Česká televize a slovenská společnost PubRes, film podpořil Státní fond kinematografie. Distributorem je společnost Falcon a premiéra je naplánována na začátek roku 2024.

Fotogalerie
17746

Další články z rubriky

Na Rakovnicku našli další poklad, tentokrát v podobě zlatých keltských mincí

Na Rakovnicku našli další poklad, tentokrát v podobě zlatých keltských mincí

Motýlí dům Papilonia přinesla do  centra Liberce kousek exotiky

Motýlí dům Papilonia přinesla do centra Liberce kousek exotiky

Festival Pop Messe přidává legendy Leftfield, Warhaus, Františka Skálu i virtuální hvězdu Nivva

Festival Pop Messe přidává legendy Leftfield, Warhaus, Františka Skálu i virtuální hvězdu Nivva

Kroměříž vzdá hold Miloši Formanovi a oscarovému snímku Amadeus sérií open-air představení

Kroměříž vzdá hold Miloši Formanovi a oscarovému snímku Amadeus sérií open-air představení

Zaposlouchejte se do audioknižních novinek, které vám zlepší náladu a rozšíří obzory

Zaposlouchejte se do audioknižních novinek, které vám zlepší náladu a rozšíří obzory

Na vlně audioknih